ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

διαβαστε κι αυτο

Με συστηματικό τρόπο, που παραπέμπει στην ύπαρξη άτυπου συντονισμού, συνεχίζεται αμείωτη η επιχείρηση έγερσης ζητήματος «μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα και η συκοφάντηση της χώρας για την κατάσταση των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων.
Η Αγκυρα αναδεικνύεται σε «προστάτη» της πΓΔΜ, ενώ μέσω «ελεγχόμενων» οργανώσεων προβάλλει και προωθεί την επιχειρηματολογία του Ουράνιου Τόξου, με τη σκοπιανή πλευρά να συνεισφέρει όπως μπορεί στην υποστήριξη των ακραίων στοιχείων της Θράκης. Τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας αυτής και του υπόγειου συντονισμού είχαν φανεί στο Φόρουμ του ΟΑΣΕ στη Βαρσοβία, αλλά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις αυτές.
Αποδεικτικό στοιχείο της πρόθεσης της Τουρκίας να αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη των Σκοπίων είναι και η ομιλία που εκφώνησε στην ιδιαίτερα σημαντική Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου στις αρχές Φεβρουαρίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Μπαμπατσάν (στη Διάσκεψη ήταν παρούσα και η κ. Μπακογιάννη, αλλά ως συντονίστρια άλλης συζήτησης).
Στην ομιλία του ο κ. Μπαμπατσάν μπροστά σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ακροατήριο παρά τα πολλά ανοικτά μέτωπα που έχει η χώρα του επέλεξε να κάνει ειδική αναφορά μόνο στην υπόθεση της «Μακεδονίας» (οι αναφορές στο Κυπριακό έγιναν μόνο μετά την παρέμβαση του συντονιστή της συζήτησης, Σουηδού ΥΠΕΞ Κ. Μπιλντ).
Αφού επισήμανε τους «ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς με τα πολυπολιτισμικά Βαλκάνια» ο κ. Μπαμπατσάν τόνισε ότι «για χώρες όπως η Μακεδονία θεωρούμε ότι είναι μεγάλο λάθος να συνεχίζει να περιμένει (την ένταξη στο ΝΑΤΟ). Δεν υπηρετεί η Μακεδονία την ειρήνη, δεν υπηρετεί τη σταθερότητα στην περιοχή; Ετσι, μια χώρα που πληροί όλους τους όρους συνεχίζει να περιμένει στην πόρτα, θεωρώ ότι αυτό δεν αρμόζει με τη φυσιογνωμία του ΝΑΤΟ και με τη φιλοσοφία του...».
Η επιλογή αυτή του κ. Μπαμπατσάν δεν έχει σχέση, βεβαίως, με τη συμπάθεια προς μια μικρή χώρα, αλλά για να πληγεί η ελληνική αξιοπιστία ως χώρα σταθερότητας στην περιοχή και να υποστηριχθεί ο «μακεδονισμός», μια και το όνομα είναι που αφήνει εκτός ΝΑΤΟ την πΓΔΜ.
Η ελεγχόμενη από την Αγκυρα Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) ήταν αυτή που «μεσολάβησε» ώστε η ανεξάρτητη εμπειρογνώμων του ΟΗΕ κ. ΜακΝτάγκαλ να «παρεκκλίνει» του προγράμματός της σε Θράκη και Αττική και να μεταβεί στη Φλώρινα για να συναντηθεί με την ομάδα του Ουράνιου Τόξου.
Τα Σκόπια έσπευσαν να... ανταποδώσουν την υποστήριξη αναλαμβάνοντας να διευκολύνουν τον αμφιλεγόμενο μειονοτικό δημοσιογράφο της Ξάνθης, Α. Ντεντε, να έρθει σε επαφή με τον Λετονό βουλευτή Μπόρις Τσίλεβιτς που ως εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ασχολείται και αυτός με την κατάσταση των... «εθνοτικών μειονοτήτων» στην Ελλάδα και είναι ο εισηγητής της έκθεσης με θέμα «Προστασία των μειονοτήτων στην Ευρώπη: Καλές πρακτικές και μειονεκτήματα στην εφαρμογή των κοινών προτύπων».
Ν. ΜΕΛΕΤΗΣ

Εφ. "Έθνος"

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΡΟΠΟΥΛΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΥΝΗΣΗ