ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ημερα παραγωγικων ζωων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.Δ.Ο.ΖΩ.(ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ)ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ(2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)


«Κάθε χρόνο η 2η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στα παραγωγικά ζώα. Το 2010 περίπου 67 δισεκατομμύρια ζώα θα βασανιστούν και θα θανατωθούν για τη γευστική απόλαυση του ανθρώπινου είδους.

Εκτός από την προώθηση ενός vegan (βίγκαν) τρόπου ζωής, πρωταρχικός στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Παραγωγικών Ζώων, είναι να αποκαλύψει τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στη βιομηχανία παραγωγής ζωικών προϊόντων, αλλά και να επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών στις ανήθικες πρακτικές μάρκετινγκ και τις αμφισβητήσιμες πολιτικές στήριξης από τις κυβερνήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου η σκληρή βιομηχανία κρέατος και παραγωγής ζωικών προϊόντων να πουλάει τα βάναυσα προϊόντα τους σε ανυποψίαστους και ίσως καλοπροαίρετους καταναλωτές.

Σήμερα δισεκατομμύρια ζώα όπως αγελάδες, μοσχάρια, χοίροι, κοτόπουλα, γαλοπούλες, πάπιες, χήνες και άλλα ζώα ζουν σε εξαιρετικά ακατάλληλες και αφύσικες συνθήκες, στριμωγμένα σε βρώμικα υπόστεγα ή σε κλουβιά λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθός τους, χωρίς ποτέ να νιώσουν τον ήλιο ή τον αέρα, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να χτίσουν τις φωλιές τους, να κάνουν οτιδήποτε είναι φυσικό και αναγκαίο γι’ αυτά.

Με φάρμακα και ορμόνες η βιομηχανία κρέατος προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή αλλά και να κρατήσει ζωντανά τα δυστυχισμένα αυτά πλάσματα, καθώς πολύ δύσκολα θα επιβίωναν σε αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες. Με γενετικές παρεμβάσεις προσπαθούν να τα παχαίνουν γρηγορότερα και να παράγουν περισσότερο γάλα ή αυγά με στόχο την αύξηση του κέρδους.

Όσα ζώα επιβιώνουν σε αυτές τις συνθήκες τα περιμένει ένα εφιαλτικό πολύωρο, τις περισσότερες φορές, ταξίδι, εκτεθειμένα σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς τροφή ή νερό προς το σφαγείο, όπου εκεί θα σφαχτούν έχοντας πολλές φορές τις αισθήσεις τους ακόμη και όταν γδέρνονται ή ρίχνονται σε ζεματιστό νερό για τα φύγει το τρίχωμά τους.

Όποιος δει έστω και επιφανειακά, τις συνθήκες που επικρατούν στις φάρμες, στα σφαγεία και στις μεταφορές των παραγωγικών ζώων και στη συνέχεια φανταστεί το σκύλο ή η γάτα του σε μία τέτοια κατάσταση, θα σοκαριστεί με τη βαρβαρότητα και τη φρίκη! Όταν καταναλώνουμε κρέας, συμβάλλουμε στην σκληρή μεταχείριση ζώων, με τρόπους οι οποίοι θα ήταν παράνομοι αν αυτά ήταν ζώα συντροφιάς και όχι κοτόπουλα ή χοίροι!

Βέβαια η εκμετάλλευση και η κακοποίηση που υφίστανται τα παραγωγικά ζώα είναι τόσο θεσμοθετημένη και εδραιωμένη στην κοινωνία μας, που είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς πόσο παράλογη και τρομακτική είναι.

Και παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν πλέον την τεράστια συμβολή της εκτροφής ζώων στην καταστροφή του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, παρά το γεγονός ότι συμβάλλει στην παγκόσμια φτώχεια και παρά τις επιστημονικές αποδείξεις για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων στην υγεία μας, οι κυβερνήσεις και τα οικονομικά συμφέροντα, συνεχίζουν να προωθούν το κρέας και τα υπόλοιπα ζωικά προϊόντα και σπαταλούν χρήματα φορολογούμενων πολιτών για να ενισχύσουν την εκτροφή και τη σφαγή ζώων, αλλά και την προώθηση των ανθυγιεινών και βάναυσων αυτών προϊόντων στην αγορά, υπονομεύοντας όχι μόνο την ευημερία των ζώων αλλά ακόμη και την υγεία μας και το μέλλον του πλανήτη μας!

Με την αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού, η παγκόσμια παραγωγή κρέατος προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί, από 229 εκατομμύρια τόνους το 2001 στους 465 εκατομμύρια τόνους το 2050, ενώ η παραγωγή γάλακτος αναμένεται να αναρριχηθεί από τους 580 στους 1043 εκατομμύρια τόνους. Αυτό θα είναι πολύ καταστροφικό και για τα ζώα αλλά και για το περιβάλλον καθώς θα οδηγήσει στην αύξηση των εκτρεφόμενων ζώων και σε μεγαλύτερη επιβάρυνση του πλανήτη μας.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη των προσωπικών μας επιλογών για να αλλάξουμε την κατάσταση. Κάθε φορά που τρώμε, επιλέγουμε αν θα σώσουμε τα ζώα από το βασανισμό και το θάνατο, αν θα προστατέψουμε την υγεία μας από τις ασθένειες που προκαλούνται από τα ζωικά προϊόντα, αν θα βοηθήσουμε τον πλανήτη μας που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και αν θα συμβάλλουμε στην εξάλειψη της πείνας που σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα.

Αλλά και οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν την παραγωγή ζωικών προϊόντων σαν έναν προβληματικό τομέα και όχι ως έναν τομέα για ανάπτυξη! Οι πολιτικοί θα πρέπει να επανεξετάσουν τις επιχορηγήσεις στον τομέα της κτηνοτροφίας αν θέλουν πραγματικά να αντιμετωπίσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου».

Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Tην 03.50΄ ώρα της 30-09-2010, στην Αλεξ/πολη, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Α.Δ.Αλεξ/πολης, ημεδαπός άνδρας 45 ετών, ο οποίος οδηγούσε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς της Α.Δ.Αλεξ/πολης, κατελήφθη ο ανωτέρω ημεδαπός να οδηγεί το Ι.Χ.Ε.αυτ/το, ιδιοκτησίας του, υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,74 mg/l και 0,85 mg/l, κατά τις δύο (2) μετρήσεις, ποσοστό που επηρεάζει επικίνδυνα την οδήγηση και τη βάδιση.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στον κ.Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Επιπλέον, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.200,00 € .

ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της διαφώτισης και ενημέρωσης του κοινού, της προσπάθειας που καταβάλλει για την πρόληψη των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, των αιτιών που προκαλούν αυτά, καθώς και την κυκλοφοριακή αγωγή οδηγών και πεζών, διοργανώνει Έκθεση Τροχαίας, κατά το χρονικό διάστημα από 04 μέχρι 08-10-2010 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξ/πολης.
Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες 09.00΄-13.00΄ και 18.00΄-21.00΄.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξ/πολης προσκαλεί τους κατοίκους της περιοχής να την επισκεφθούν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 25510 66395 και 25510 66387.
Διαβάστε περισσότερα...

ερχεται

Την αποχώρησή τους από τη διεκδίκηση του Δήμου Ορεστιάδας έκαναν γνωστή χθες δύο υποψήφιοι δήμαρχοι.




Και οι δύο δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου.


Διαβάστε: http://tomadakis.blogspot.com/2010/09/blog-post_710.html
Διαβάστε περισσότερα...

αντιπεριφερειαρχες γιαννακιδη

Άρης ΓιαννακίδηςΥποψήφιος ΠεριφερειάρχηςΑνατολικής Μακεδονίας – Θράκης 30 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


Από τον συνδυασμό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κυρίου Άρη Γιαννακίδη ανακοινώνονται οι παρακάτω υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:
Περιφερειακό Διαμέρισμα Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Επάγγελμα
Έβρου Γεωργία Νικολάου Εκπαιδευτικός
Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης Χημικός
Ξάνθης Φώτης Καραλίδης Εκπαιδευτικός
Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς Ιατρός
Δράμας Ιωάννης Ξανθόπουλος Πολιτικός Μηχανικός
Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Διαβάστε περισσότερα...

ανακοινωση λαικης συσπειρωσης

Η πρόταση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ »
Για το οικόπεδο του πρώην στρατοπέδου Σταθάτου

• Το 2002 που ο Στρατός « απελευθέρωσε » το οικόπεδο του πρώην στρατοπέδου Σταθάτου, έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων, η Ορεστιάδα είχε μια μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσει το χώρο δημιουργώντας έναν πόλο πρασίνου με ένα σύγχρονο πολυθεματικό πάρκο, για αναψυχή , άθληση, ψυχαγωγία, πολιτισμό.

• Αντί αυτού, αν και πέρασαν οκτώ χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου παραμένει σκουπιδότοπος και το χειρότερο, χρόνο με το χρόνο τον καταστρέφουν, σπέρνοντας χωρίς κανένα σχέδιο διάφορα κτίρια
Η διαχείριση του πρώην στρατοπέδου ΣΤΑΘΑΤΟΥ δείχνει χαρακτηριστικά την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία η παρούσα αλλά και η προηγούμενη δημοτική αρχή, αντιμετωπίζουν το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης. Κυριολεκτικά χωρίς
κανένα όραμα και πρόγραμμα,

• Από το 2005 είχαμε καταθέσει την πρόταση να δημιουργηθεί, στο οικόπεδο του πρώην στρατοπέδου Σταθάτου, ένας πόλος πρασίνου με ένα πολυθεματικό πάρκο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Ορεστιάδας.

• Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές να γυρίσουν την πλάτη τους σ’ αυτούς που με προχειρότητα χωρίς όραμα και σχέδιο «πληγώνουν» αυτήν την πόλη, χάνοντας τις ευκαιρίες τη μια πίσω από την άλλη.

Να ενισχύσουν τη « ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ » για να δυναμώσει ο αγώνας, ώστε το πρώην στρατόπεδο Σταθάτου να μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο πολυθεματικό πάρκο, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες όλων για αναψυχή , αθλητισμό, ψυχαγωγία, πολιτιστικές δραστηριότητες και θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.
Διαβάστε περισσότερα...

εθελοντισμος

Πρόγραμμα Πιστοποίησης Υποψήφιων Προσελκυτών.

Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα πιστοποίησης υποψήφιων προσελκυτών.
Με απόφαση της Επιτροπής Δωρεάς Οργάνων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, θα ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης και πιστοποίησης υποψήφιων προσελκυτών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).
Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2551020478 ή φαξ 2551026646, ή μέιλ eaa1988@otenet.gr , του γραφείου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.
υπεύθυνος Αναστάσιος Κοντακίδης.


Ζήσε για τώρα και όχι για μετά,
γιατί η ζωή μας κυλάει
στα τυφλά.
Ιάσων 14ων ετών


Για το Δ.Σ.


Αναστάσιος Κοντακίδης Δέσποινα Γραμμενίδου
Πρόεδρος Γραμματέας
Διαβάστε περισσότερα...

συνεδριαζει το νομαρχιακο συμβουλιο εβρου

Προσκαλούνται τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Ν.Δ. Έβρου (ΠΔ. 30/96 άρθ.52) σε τακτική συνεδρίαση, στις 4 Οκτωβρίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο «GRECOTEL EGNATIA» στην Αλεξ/πολη.


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. 5η Τροποποίηση Προϋπολογισμού 2010
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)

2. 1η τροποποίηση Προγράμματος από Τόκους έτους 2010
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Κολχούρης)

3. 2η Τροποποίηση του Προγράμματος Έργων Οδοποιίας, έτους 2010, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (Τ.Ε.Ο.)
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Κολχούρης)

4. 2η Τροποποίηση του Προγράμματος Επενδύσεων, έτους 2010, που χρηματοδοτείται από έσοδα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ)
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Κολχούρης)

5. 1η τροποποίηση του Προγράμματος Έργων Οδοποιίας 2010 που χρηματοδοτείται από τους Κεντρικούς αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.)
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Κολχούρης)

6. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης απασχόλησης
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)

7. Πάγιο χορήγημα καθαριότητας
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)

8. Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για να κατατίθενται τα ποσά του ημερήσιου δικαιώματος από τους παραγωγούς και πωλητές των Λαϊκών Αγορών του Ν. Έβρου
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)
9. Δωρεάν παραχώρηση ενός (1) συστήματος ατομικής απορρόφησης στο εργαστήριο Υγιεινής και Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ. που θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας και κατ’επέκταση των κατοίκων του Νομού
(Εισηγ.: κ. Νομάρχης)

10. Τροποποίηση της 48/10-5-10 απόφασης συγκρότησης Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Κολχούρης)

11. Γνωμοδότηση Ν.Σ. ως προς το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) της ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε. αναφορικά με την ανανέωση ως προς την ισχύ απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου αδρανών υλικών εμβαδού 80.000,00 τ.μ. και την κατά χρήση παραχώρηση χώρου προς απόθεση αδρανών υλικών και δημιουργία δρόμου προσπέλασης έκτασης 87.900,00 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Βουβό» του Δ.Δ. Μάκρης, του Δ. Αλεξανδρούπολης, του Ν. Έβρου
(Εισηγ.: Δ/νση Περιβάλλοντος)

12. Γνωμοδότηση Ν.Σ. ως προς το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αναφέρεται στο έργο «Βελτίωση Ύδρευσης Δήμου Διδυμοτείχου» στο Δήμο Διδυμοτείχου του Ν. Έβρου
(Εισηγ.: Δ/νση Περιβάλλοντος)

13. Γνωμοδότηση Ν.Σ. ως προς το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αναφέρεται στο έργο «Αμμοληψία από αγροτεμάχιο (αρ. 641) έκτασης 10.045,13 τ.μ. στην περιοχή του αγροκτήματος Δωρικού του Δήμου Τραϊανούπολης του Ν. Έβρου», από την τεχνική εταιρία ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Ε., και στα πλαίσια της βελτίωσης της Ε.Ο. Νο 2 Αλεξανδρούπολης - Λουτρού
(Εισηγ.: Δ/νση Περιβάλλοντος)

14. Γνωμοδότηση Ν.Σ. ως προς το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αναφέρεται στο έργο « Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 3.699,36 kw από Φωτοβολταϊκά συστήματα στη θέση “Σπήλαιο 1” σε εκτός σχεδίου περιοχή του Δ. Τριγώνου στο Ν. Έβρου από την εταιρεία “EDF EN GREECE AE & SIA- EBΡΟS 3 E.E.» (πρώην «SIIF ΕΛΛΑΣ Μ.ΕΠΕ & ΣΙΑ ΕΒΡΟΣ 3 Ε.Ε.»)
(Εισηγ.: Δ/νση Περιβάλλοντος)

15. Έγκριση εκτός έδρας μετακινήσεων Νομάρχη, Αντινομαρχών, Νομαρχιακών Συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου
(Εισηγ. : κ. Πρόεδρος Ν.Σ.)
Ο Πρόεδρος του Ν.Σ.

Πιτιακούδης Μιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα...

ανοιχτα τα αναχωματα στον εβρο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (Σ.Ν.Ο.) του τοπικού σχεδίου «Ξενοκράτης – Πλημμύρες» ενόψει της χειμερινής περιόδου 2010-2011 υπό την προεδρία του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη. Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων φορέων, παρά τις σημαντικές απουσίες εκπροσώπων Δήμων του νομού – μόνο οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Φερών και Ορεστιάδας συμμετείχαν –, του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης κα, βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα για το χειμώνα που έρχεται.
Ανησυχία προκαλεί ωστόσο το θέμα της αποκατάστασης των αναχωμάτων. Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου «τα αναχώματα δεν έχουν ολοκληρωθεί, γίνονται αυτή τη στιγμή 9 εργολαβίες ύψους 800.000 ευρώ. Υπάρχει θέμα, όμως, με το ρήγμα που έγινε στην περιοχή του Πόρου Φερών. Η αρχική μελέτη προέβλεπε για την αποκατάστασή του 1.000.000 ευρώ, αλλά βρέθηκαν 500.000 ευρώ, οι εργολάβοι δεν συμμετείχαν προχτές στο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να μη γίνει ο διαγωνισμός. Είμαστε όμως ήδη στον Οκτώβριο και φοβάμαι ότι με μια βροχούλα δεν θα προλάβει τίποτα να κάνει η Περιφέρεια.» Και συνέχισε «Θα ήθελα από την κα Περιφερειάρχη να βγει υπεύθυνα και να ενημερώσει τον κόσμο για το τι συμβαίνει, αν πρέπει να σπείρουν ή όχι, αν θα γίνουν τα έργα στο Ωοειδές, στην Ορεστιάδα, και στις Φέρες. Αλλιώς μιλάμε για 80.000 στρέμματα πλημμυρισμένα από τώρα στο ωοειδές της Ορεστιάδας, που σημαίνει απόλυτη καταστροφή του κάμπου της Ορεστιάδας, και άλλα 60.000 στρέμματα στις Φέρες, που σημαίνει απόλυτη καταστροφή της περιοχής των Φερών.»
Υπάρχουν και κάποιες εκκρεμότητες οικονομικής φύσεως από τις πλημμύρες του 2010 που δεν έχουν ακόμη ρυθμιστεί. «Ούτε οι ζωοτροφές πληρώθηκαν, ούτε η μετακίνηση των κτηνοτροφικών μονάδων. Η Νομαρχία δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για τα μηχανήματά της, γιατί έκανε πολύ μεγάλες αποκαταστάσεις, δούλεψε πάνω στα αναχώματα, και όπου χρειάστηκε η Περιφέρεια, εμείς πήγαμε και βοηθήσαμε, με αποτέλεσμα τώρα να είμαστε εκτεθειμένοι και να μην μπορούμε να βγούμε σε εργασίες που έχουν να κάνουν με το δικό μας αντικείμενο, για τους περιφερειακούς δρόμους, τα ποτάμια μας, τον καθαρισμό ρεμάτων κλπ. Δεν ήταν δικιά μας αρμοδιότητα τα αναχώματα, αλλά επειδή είδαμε την αδυναμία, έπρεπε να στηρίξουμε. Όμως δεν μπορεί να μας αφήνουν στο έλεος του Θεού.» τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης.
Τέλος, εκκρεμεί ακόμη η σύσταση της ΕΥΔΕ Έβρου, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Νομαρχίας Έβρου και των φορέων του νομού μετά και τα τελευταία έντονα και εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα του 2010. Σχετικά ο Νομάρχης Έβρου δήλωσε «Ζητήσαμε να γίνει η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Έβρου, δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός ότι θα γίνει, συνυπέγραψε το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει πάει στον Υφυπουργό Οικονομικών τον κ. Σαχινίδη και εκεί έχει μπλοκάρει. Αυτή η υπηρεσία ήταν αυτή η οποία θα αναλάμβανε τα πάντα σχετικά με τη διαχείριση του Έβρου, ό,τι προβλήματα δημιουργούνταν στον νομό από τον Έβρο ποταμό και τους παραποτάμους θα είχε την ευθύνη της παρακολούθησης, της ετοιμότητας και φυσικά της αποκατάστασης. Ήταν κάτι πολύ ουσιαστικό, το οποίο δυστυχώς μπλόκαρε.»
Διαβάστε περισσότερα...

στιβος

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’(12-13 ΕΤΩΝ)
ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ(9-11 ΕΤΩΝ)

Περισσότεροι από 60 αθλητές και αθλήτριες του Εθνικού διακρίθηκαν με μετάλλια και ρεκόρ, δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ:

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β’:
60 ΜΕΤΡΑ
4) Μουταφίδης Σωτήρης(1998)-9.2
150 ΜΕΤΡΑ
2) Αποστολίδης Γιώργος(1997)-20.8
4Χ60 ΜΕΤΡΑ
1) ΕΘΝΙΚΟΣ-35.0 (Γιαννακόπουλος Ι-Μουταφίδης Σ Ανδρεάδης Α -Αποστολίδης Γ-)
ΜΗΚΟΣ
3) Ανδρεάδης Άρης(1997)-4.72μ
ΥΨΟΣ
3) Αλεξάκης Μάρκος(1998)-1.40μ
4) Σιταρίδης Γεώργιος(1998)-1.10μ
ΜΠΑΛΑΚΙ
5) Γιαννακόπουλος Ιωάννης(1998)-41.50μ.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β’
60 ΜΕΤΡΑ
1) Μανάρια Μάρα(1998)-8.5
6) Καμαράτου Ευαγγελία(1997)-9.0
4Χ60 ΜΕΤΡΑ
2) ΕΘΝΙΚΟΣ-34.8
(Δαούτη Λ-Καμαράτου Ε-Κεπεσίδου Μ-Μανάρια Μ)
ΜΗΚΟΣ
2) Δαούτη Λυδία(1998)-4.32μ
3) Γκενοπούλου Σωτηρία(1998)-4.09μ
4) Δελή Δανάη(1998)-3.92μ
ΥΨΟΣ
1) Κεπεσίδου Μάγδα(1997)-1.45μ
6) Αγοράκη Πηνελόπη(1998)-1.13μ
ΜΠΑΛΑΚΙ
4) Σπουρίτα Μαρία(1997)-28.15μ
5) Γαλούση Φρειδερίκη(1997)-18.44μ
ΣΦΑΙΡΑ
4) Βαλσαμίδη Γεωργία(1997)-8.19μ.







ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΑ
50 ΜΕΤΡΑ
2) Σκαρλάτος Χρήστος(1999)-7.4
5) Κούρος Χρήστος(2001)-8.1
10) Αρετσανόπουλος Δημήτρης(1999)-8.5
11) Ιγιαννίδης Διονύσης(1999)-8.5
12) Μουσουνάκης Λεωνίδας(2000)-8.7
14) Πρίπος Ιωάννης(2000)-8.9
15) Ναλμπάντης Δημήτριος(2001)-8.9
1000 ΜΕΤΡΑ
3) Αγγελακούδης Γεώργιος(2000)-4.10.2
4Χ50 ΜΕΤΡΑ
2) ΕΘΝΙΚΟΣ-30.6
(Σκαρλάτος Χ-Γιοφτσίδης Α-Πατερόπουλος Α-Τζινλής Δ)
ΜΗΚΟΣ
1) Γιοφτσίδης Αθανάσιος(1999)-4.15μ
2) Τζινλής Δημήτριος(1999)-4.06μ
3) Σιταρίδης Δημήτριος(1999)-4.05μ
4) Πατερόπουλος Αντώνης(1999)-3.70μ
8) Μπόρας Ελευθέριος(1999)-3.65μ
13) Σιταρίδης Παναγιώτης(2000)-3.25μ
16) Κιναλόπουλος Κων/νος(1999)-3.03μ
ΥΨΟΣ
1) Καπετανίδης Αλκίνοος(1999)-1.25
2) Αλεξάκης Αλέξανδρος(2000)-1.15μ
3) Δουργούτης Απόστολος(1999)-1.10μ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΙΝΙ
50 ΜΕΤΡΑ
1) Βαρσάμη Μαρία(1999)-7.9
2) Αλεξιάδη Χριστίνα(2000)-8.1
4) Φρατζάκη Αγγελική(1999)-8.2
9) Αντωνίου Κων/να(2000)-8.7
12) Τριανταφυλλίδου Μαρία(2001)-8.8
13) Μποσταντζίδου Ευαγγελία(1999)-8.8
16) Ανδρόνη Αρετή(2000)-9.0
19) Μουταφίδου Άρτεμις(2000)-10.0

1000 ΜΕΤΡΑ
4) Μποσταντζίδου Δάφνη(1999)-4.26.1
4Χ50 ΜΕΤΡΑ
1) ΕΘΝΙΚΟΣ-3.6
(Αλεξιάδη Χ-Φρατζάκη Α-Σπουρίτα Ε-Βαρσάμη Μ)
ΜΗΚΟΣ
2) Σπουρίτα Ελευθερία(2000)-3.70μ
6) Δουργούτη Πωλίνα(1999)-3.32μ
7) Αγγελίδη Δήμητρα(1999)-3.28μ
10) Ζουπίδου Μαρία(2000)-3.21μ
11) Πατλάκα Μαρία(1999)-3.19μ
13) Ρίζου Μαρία(2000)-2.91μ
14) Λογοθέτη Μαρία(2000)-2.86μ
15) Λυμπέρη Αμαλία(1999)-2.76μ
17) Ναλμπάντη Αγγελική(2000)-2.66μ
18) Φαρδύ Αποστολία(2000)-2.66μ
19) Ηλιοπούλου Φωτείνη(2000)-2.56μ
ΥΨΟΣ
3) Πολύχρου Αναστασία(1999)-1.19μ
5) Ηλιοπούλου Ζωή(1999)-1.13μ






Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ορεστιαδα τωρα

Συνάντηση μελών του ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο με θέμα τις εκλογές του Νοέμβρη.


Οι συμμετέχοντες δεν έχουν ανοίξει μέχρι τώρα τα χαρτιά τους.


Είναι σίγουρο όμως ότι δεν συντάσσονται με τον υποψήφιο δήμαρχο Ορεστιάδας Λευτέρη Χαμαλίδη.
Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης & προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα το απλήρωτο προσωπικό του Προγράμματος ``Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας`` στο Νομό Έβρου, εξαιτίας μη εφαρμογής της ΚΥΑ 60292/2158/27.08.08.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Σκοπός του Προγράμματος Κοινωνικής Μέριμνας, που απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και σε Άτομα με Ειδικές ανάγκες, είναι η...
παραμονή των ατόμων αυτών στο φυσικό τους περιβάλλον, η αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας όπου αυτό είναι εφικτό, η διατήρηση της συνοχής της οικογένειας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Οι προτεραιότητες του Προγράμματος, το οποίο έχει υποστηρικτικό χαρακτήρα, εστιάζονται στην πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων απομόνωσης, αίσθησης ανασφάλειας και μείωσης της αυτονομίας των ατόμων, παρέχοντας τα εξής: α)συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, β) διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών (επιδόματα, συντάξεις, συνταγογραφ. κ.α) και εξυπηρέτηση των ατόμων σε εξωτερικές εργασίες που αφορούν στο σπίτι, γ)συνοδεία εξυπηρετούμενων σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή για διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών δ)συμβουλευτική υγείας και βοήθεια στη λήψη φαρμ.αγωγής, δ)παρακολούθηση παθήσεων όπως ζάχαρο, χοληστερίνη και αρτ.πίεση με μετρήσεις κατ’ οίκον, ε)βοήθεια στο χώρο του σπιτιού και στ)παραπομπή περιστατικών σε αρμόδιους φορείς αν κριθεί απαραίτητο.
Η απρόσκοπτη συνέχιση όλων των Προγραμμάτων και των Δομών Κοινωνικής Μέριμνας των Δήμων της χώρας, και κυρίως του παραμεθόριου Νομού Έβρου, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο θέμα της χρηματοδότησής τους. Με αποτέλεσμα το προσωπικό τους να παραμένει απλήρωτο εδώ και 10 μήνες και κυρίως χωρίς να επιλύεται οριστικά το συγκεκριμένο πρόβλημα. Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 31 (Α. Π.: οικ.37467, 16 Ιουνίου 2009) η απελθούσα κυβέρνηση δεσμεύονταν ότι με την εξασφάλιση των απαιτούμενων εθνικών και κοινοτικών πόρων και μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων της τέταρτης προγραμματικής περιόδου, η λειτουργία των κοινωνικών δομών των δήμων θα συνεχίζονταν χωρίς διακοπή, προς όφελος τόσο των εργαζομένων, όσο και των χιλιάδων ωφελούμενων, που έχουν ανάγκη και που βασίζονται στη στήριξη και στις υπηρεσίες των δομών αυτών.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. οικ. 60292/2158/27.08.08 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 1724, τ. Β΄, 27.8.’08) και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 15 (ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ) αναφέρονται τα εξής:
α. Τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κοινωνική Μέριμνα» και «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», τα οποία υποκαθίστανται, κατ’ εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (προγραμματική περίοδος 2007-2013) από τα νέα προγράμματα «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων» και «ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας», εξακολουθούν να εκτελούνται μέχρι την ενεργοποίηση των ανωτέρω νέων προγραμμάτων.
β. Η συνέχιση εκτέλεσης τούτων μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων διέπεται από τις ρυθμίσεις της ΚΥΑ οικ. 111135/1233 (ΦΕΚ 772/15-5-2007 τ. Β), η ισχύς της οποίας παρατείνεται μέχρι την έναρξη εφαρμογής των νέων προγραμμάτων.
γ. Το προσωπικό που ήδη απασχολείται, εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της προαναφερθείσας ΚΥΑ, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων.
δ. Η έναρξη εφαρμογής των νέων προγραμμάτων διαπιστώνεται με πράξη του οικείου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.
Δυστυχώς η συγκεκριμένη ΚΥΑ δεν εφαρμόζεται (ούτε έχει υπάρξει τροποποίηση της), μέχρι σήμερα στο Νομό Έβρου με συνέπεια να παραμένει απλήρωτο το προσωπικό των Δομών. Διότι αναφέρει ξεκάθαρα πως κατά την μεταβατική περίοδο (άρθρο 15) και μέχρι την υπογραφή της σύμβασης ένταξης του προγράμματος στο ΕΣΠΑ, τα συνολικά έξοδα του προγράμματος χρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους.
Η διαδικασία του διαγωνισμού, έχει ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια για την ένταξη των προγραμμάτων στο ΕΣΠΑ, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει η υπογραφή της απαραίτητης σύμβασης εξαιτίας των ενστάσεων που εκκρεμούν. Αναλογιζόμενη τη συγκεκριμένη κατάσταση σε καμία περίπτωση το προσωπικό, ενώ παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του προς τους ωφελούμενους μέχρι και σήμερα, δεν φέρει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση (10 μήνες) στην έγκριση και καταβολή της μισθοδοσίας του».
Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει την κυρία Υπουργό και τους κυρίους Υπουργούς:
• Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να πληρωθεί το προσωπικό που απασχολείται στο πρόγραμμα ``Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας`` του Νομού Έβρου;
• Προτίθεστε να προχωρήσετε στην αναμόρφωση ή τροποποίηση της ΚΥΑ οικ. 111135/1233 (ΦΕΚ 772/15-5-2007 τ. Β), ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ``Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας`` του Νομού Έβρου;
• Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής της απαραίτητης σύμβασης, προκειμένου να ξεκινήσει η χρηματοδότηση του προγράμματος από το ΕΣΠΑ;
• Με την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης ``Καλλικράτης``, ποιος είναι ο σχεδιασμός ώστε τα συγκεκριμένα προγράμματα να μπορέσουν να ενσωματωθούν, να λειτουργήσουν ομαλά και να χρηματοδοτηθούν, χωρίς να παρουσιάζονται οι καθυστερήσεις και οι στρεβλώσεις, που παρατηρούνται μέχρι σήμερα;
• Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να μην ξαναεμφανιστούν φαινόμενα καθυστέρησης στη μισθοδοσία του προσωπικού σε μελλοντικά προγράμματα κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας;
Διαβάστε περισσότερα...

επιστολη διαμαρτυριας των γονεων της πλατης

Κυρία υπουργέ ,
Το Σχολικό Κέντρο της Πλάτης οδηγήθηκε με διοικητικές μεθοδεύσεις – απειλών με τη μορφή υποσχέσεων - στην υποβάθμισή του .
Πώς και με ποια λογική αποφασίστηκε να υποβαθμιστεί σε 2/θέσιο ένα Σχολικό Κέντρο με ισάριθμους μαθητές με διπλανό Σχολικό Κέντρο το οποίο με 30 μαθητές παρέμεινε εξαθέσιο.
Και αν για λόγους οικονομίας έπρεπε να...
επιλεγεί ένα Σχολικό Κέντρο για το Τρίγωνο για ποιο λόγο απαξιώνονται υποδομές όπως της Πλάτης ( με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αύλιο χώρο κατάλληλο για ανάπτυξη δραστηριοτήτων , χώρους άθλησης, εύκολη πρόσβαση σχολικών λεοφωρείων για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών , προοπτικές για ανάπτυξη δραστηριοτήτων , ίση απόσταση από τους οικισμούς κ. α) και ανάλογες των Κομάρων και επιλέγεται ένα τρίτο που δεν έχει την ανάλογη υποδομή .
Για ποιο λόγο απείχε η Σχολική Επιτροπή Παιδείας από όλη τη διαδικασία αξιολόγησης των Σχολικών Κέντρων , αν ποτέ αυτή πραγματοποιήθηκε ?
Οι αποφάσεις όλων μας θα πρέπει να στοχεύουν στη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού και όχι στον κατακερματισμό της συνοχής της κοινωνίας .
Αύριο εμείς θα κλιθούμε να βρούμε κουράγιο και δύναμη να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της περιοχής , να πείσουμε τα παιδιά μας ότι πρέπει να υπερασπιστούν μέχρι τέλος το δικαίωμά τους να ζήσουν και να προκόψουν στον τόπο που γεννήθηκαν ?
Οι Θρακιώτες ιστορικά αποδέχονται τις επιταγές της κεντρικής Διοίκησης και σιωπηλά υπομένουν τις συνέπειες .
Εμείς αποφασίσαμε να μιλήσουμε και να πούμε ότι η περιοχή μας διαθέτει αξιόλογες κτιριακές υποδομές για τις οποίες κλαίει η καρδιά μας .
Για το λόγο ότι τοπικά συμφέροντα και συμμαχίες πολιτικές δεν επιτρέπουν τοπικούς πολιτικούς να πάρουν θέση απευθυνόμαστε σε σας και περιμένουμε ενέργειές σας για την επιλογή του Σχολικού Κέντρου και της αξιολόγησής των υπαρχόντων .
Προτείνουμε να εξετάσετε στα πλαίσια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας τη δυνατότητα μεταφοράς μαθητών από το αστικό κέντρο στα χωριά μας όπως συνηθίζεται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες .
Με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα της σχολικής στέγης θα βοηθήσουμε να λυθεί , τα παιδιά να βρεθούν σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον και να μην απαξιωθούν χώροι που δημιουργήθηκαν το πρόσφατο παρελθόν και δαπανήθηκε πολύτιμο δημόσιο χρήμα .
Με ανάλογες πρωτοβουλίες μπορούμε από πρόβλημα να γίνουμε η λύση του προβλήματος .

Ομάδα γονέων – πολιτών
Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα την μεγάλη καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης των αδιάθετων οικοπέδων του πρώην Ε.Ι.Υ.Α.Α.Π.Ο.Ε. , στο Νομό Έβρου.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Σύμφωνα με την με αριθμό 265/2004 (ΦΕΚ 68/Β/20-01-2004) απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εξωτερικών, «Καθορισμός του τρόπου διοίκησης και διαχείρισης των ακινήτων του πρώην Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής Αποκατάστασης Αποδήμων και Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων (Ε.Ι.Υ.Α.Α.Π.Ο.Ε.), των όρων και των προϋποθέσεων παραχώρησης των ακινήτων αυτών για την αποκατάσταση παλιννοστούντων ομογενών, καθώς και κάθε άλλου σχετικού θέματος ή διαδικασίας που αφορά στον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης της περιουσίας ή στην παραχώρηση των ακινήτων του», έχει πραγματοποιηθεί Αλεξανδρούπολη στις 7 Ιουλίου του 2006 δημόσια ανοικτή κλήρωση για την παραχώρηση αδιάθετων οικοπέδων του πρώην Ε.Ι.Υ.Α.Α.Π.Ο.Ε.
Οι νόμιμοι δικαιούχοι αν και έχουν λάβει την απαραίτητη έγγραφη βεβαίωση από την Γενική Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (Τμήμα Κοινωνικής Ένταξης), ωστόσο από το 2006 εκκρεμεί η παραχώρηση του καθορισμένου οικοπέδου που τους έχει κατοχυρωθεί μέσω της δημόσιας κλήρωσης, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα στέγασης μέχρι και σήμερα, ενώ κυριαρχεί η αβεβαιότητα για τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων και την εφαρμογή της ΚΥΑ».
Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τον κύριο Υπουργό:
• Ποια μέτρα και σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης των οικοπέδων, που έχουν κληρωθεί στους νόμιμους δικαιούχους του Νομού Έβρου, μετά την δημόσια κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το 2006;

Διαβάστε περισσότερα...

ανεξαρτητη δημοτικη ενωτικη κινηση

Νέο λογότυπο του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση,
με επικεφαλής τον Γιώργο Αλεξανδρή.


Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης, η Ιερά Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας των Φερρών και το ρωμαϊκό λουτρό της Χάνας στην Τραϊανούπολη είναι τα στοιχεία, που αποτελούν το νέο λογότυπο του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση, με επικεφαλής τον Γιώργο Αλεξανδρή.

Η εικαστική σύνθεση των τριών εμβληματικών μνημείων στο λογότυπο της παράταξης, έχει στόχο να δώσει ένα μήνυμα ενότητας και κοινής πορείας προς τη νέα εποχή της αυτοδιοίκησης.

Κάθε ένα από αυτά τα μνημεία έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορική εξέλιξη της περιοχής και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους πολίτες της.

Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης εγκαινιάστηκε το 1880 και εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα ως ένας από τους ελάχιστους επιτηρούμενους φάρους στην Ελλάδα. Είναι ένα ζωντανό μνημείο που συμβολίζει τη ναυτική παράδοση της Αλεξανδρούπολης, αλλά και την ξεχωριστή της φυσιογνωμία ως πύλη εισόδου της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας γράφει τη δική της ιστορία στις Φέρρες, εδώ και σχεδόν μια χιλιετία. Χτίστηκε το 1152 από τον Ισαάκιο Κομνηνό, γιό του Αλεξίου Α’ Κομνηνού, Αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Σήμερα αποτελεί προσκυνηματικό μνημείο για τους Θράκες σε όλον τον κόσμο, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας.

Η Χάνα, το επιβλητικό καμαροστέγαστο κτίσμα, αποτελεί το πιο αξιόλογο


οικοδόμημα της ρωμαϊκής πόλης της Τραϊανούπολης, που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Μάρκο Ούλπιο Τραϊανό, πάνω στον άξονα της περίφημης Εγνατίας Οδού. Είναι ένα μνημείο που μαρτυρά τη σπουδαιότητα της περιοχής κατά τους ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους, αλλά και το πολύτιμο φυσικό χάρισμα των ιαματικών πηγών της.

Όπως δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του Συνδυασμού και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιώργος Αλεξανδρής, «η Αλεξανδρούπολη, οι Φέρρες και η Τραϊανούπολη είναι περιοχές με σπουδαία κληρονομιά, με φυσικά πλεονεκτήματα, με παρελθόν, αλλά και με μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι για τον τόπο μας και σήμερα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις, που φέρνει ο νέος Δήμος. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε, εάν προχωρήσουμε με γνώση, με σχέδιο και ομοψυχία. Αν βάλουμε το κοινό μας μέλλον πάνω από κόμματα, τοπικιστικές αντιλήψεις και διαχωριστικές γραμμές.»
Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

sto idio kolpo oli sas!!!
rotai o dermetzopoulos ton ipourgo simera ...pernan 2 evdomades ke ton apantai o grafias tou ipourgou...
rotai i tsaousi,,,tin apantai o i ipourgos meta apo 2 evdomades ....
kala meriki politikani ke koustoumati-asterati-BMW oute rotane...oute sketponte,,,allaaaa Meeees to vari stoxasmo pos tha kerdisoun tis epomenes topikes ekloges-se pia epitropi tha mpoun....++++
ke etsi penai o keros ...
erxete i ethiki eorti xerete o vouleftis - eparxos -dimarxos- pou tha doun tin parelasi mazi me to loukoumi?!?!
to loukoumi e? na dis ti exi na grapsi afto to loukoumi gia prosopa tou voriou evrou...evros...evronikos?!
eurogiannis......!??
Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

sto idio kolpo oli sas!!!
rotai o dermetzopoulos ton ipourgo simera ...pernan 2 evdomades ke ton apantai o grafias tou ipourgou...
rotai i tsaousi,,,tin apantai o i ipourgos meta apo 2 evdomades ....
kala meriki politikani ke koustoumati-asterati-BMW oute rotane...oute sketponte,,,allaaaa Meeees to vari stoxasmo pos tha kerdisoun tis epomenes topikes ekloges-se pia epitropi tha mpoun....++++
ke etsi penai o keros ...
erxete i ethiki eorti xerete o vouleftis - eparxos -dimarxos- pou tha doun tin parelasi mazi me to loukoumi?!?!
to loukoumi e? na dis ti exi na grapsi afto to loukoumi gia prosopa tou voriou evrou...evros...evronikos?!
eurogiannis......!??
Διαβάστε περισσότερα...

εκπαιδευσε το σκυλο του να κλεβει κινητα

Απίστευτο κι όμως αληθινό... Ανδρας στην Πάτρα έχει εκπαιδεύσει το σκύλο του να κλέβει τα κινητά τηλέφωνα ανυποψίαστων πολιτών.



Ο σκύλος έχει εκπαιδευτεί να εντοπίζει τα κινητά τηλέφωνα που βρίσκονται εκτεθειμένα, για παράδειγμα πάνω σε τραπέζια καφετέριας και με μια αστραπιαία κίνηση τα άρπαζει με το στόμα του. Στη συνέχεια συναντά το αφεντικό του, όπου και παραδίδει τη λεία του για να λάβει επιβράβευση.Ο σκύλος έχει κλέψει τουλάχιστον δύο κινητά τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα. Σύφμωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων του, στη μία περίπτωση το σκυλί άρπαξε το κινητό πάνω από τραπέζι καφετέριας όπου ήταν τοποθετημένο ενώ στην δέυτερη περίπτωση



το «βούτηξε» μέσα από την τσέπη του κατόχου.


www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

εκθεση τροχαιας ορεστιαδας

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, στα πλαίσια υλοποίησης της Αντεγκληματικής Πολιτικής 2010-2014 και του επιχειρησιακού προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια ,διοργανώνει, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Κυπρίνου, από 27-09-2010 έως 01-10-2010, Έκθεση Τροχαίας, με τίτλο * Εβδομάδα Πρόληψης Τροχαίου Ατυχήματος*.

- Στην Έκθεση Τροχαίας θα προβάλλονται μηνύματα, μέσω φωτογραφικού υλικού, σλάιτς, αφισών, video κ.λ.π, σχετικά με την ορθή - ασφαλή οδήγηση καθώς και η επισήμανση των κοινωνικών επιπτώσεων από τις ανθρώπινες απώλειες.

- Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες από 09.00 έως 13.30. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Διαβάστε περισσότερα...

αριστερη οικολογικη συνεργασια

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του συνδυασμού «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» που θα λάβει μέρος στις Περιφερειακές εκλογές για την ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Γκρέκοτελ Εγνατία στις 7μμ. στην Αλεξανδρούπολη.
Θα παρευρεθούν ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Χαρίτος και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γιώργος Καΐσας. Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ
Συνελήφθησαν την 27/09/2010 και ώρα 09.30΄, στην Αμφιτρίτη Έβρου, από Αστυνομικούς της Υ.Α. Αλεξ/πολης, δύο (2) ημεδαποί δράστες, 20 και 29 ετών, για διάπραξη κλοπής.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστες, κατελήφθησαν από Αστυνομικούς της Υ.Α.Αλεξ/πολης, να μεταφέρουν με Ι.Χ.Φ. αυτ/το, ιδιοκτησίας του 20χρονου, για το οποίο στερούνταν ασφαλιστηρίου συμβολαίου, πενήντα (50) τεμάχια αποσυρμένους στρωτήρες σιδηροδρομικών γραμμών, βάρους εξήντα (60) κιλών έκαστος, τους οποίους είχαν αφαιρέσει από κοινού την 26-09-2010 και ώρα 09.00΄ από περιοχή των Φερών Έβρου.
Οι κατασχεθέντες στρωτήρες αποδόθηκαν σε υπεύθυνο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε. .
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.

ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
Από την Υποδ/νση Ασφαλείας Αλεξ/πολης, ανευρέθη Ι.Χ.Ε.αυτ/το, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 29-08-2010.
Ειδικότερα, την 27-09-2010 στην Αλεξ/πολη, ανευρέθη από Αστυνομικούς της Υ.Α.Αλεξ/πολης εγκαταλελειμμένο Ι.Χ.Ε.αυτ/το, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 29-08-2010 στο Α.Τ.Ελευθερούπολης. Στο όχημα ήταν τοποθετημένες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή από την ιδιοκτήτρια αυτών, την 01-09-2010 στο Τ.Α. Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Οι νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος δεν ανευρέθησαν.
Το ανωτέρω όχημα και οι κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας κατασχέθηκαν και αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδ/νση Ασφαλείας Αλεξ/πολης.

ΕΞΥΒΡΙΣΗ – ΑΠΕΙΛΗ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΛΩΝ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ
Την 27-09-2010 και ώρα 17.30΄ στην Αλεξ/πολη, 47χρονος ημεδαπός, για προσωπικές διαφορές, εξύβρισε, απείλησε και προκάλεσε, με τα χέρια του, σωματικές βλάβες σε 63χρονο παθόντα, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Π.Γ.Ν.Αλεξ/πολης.
Ο 47χρονος δράστης αναζητείται.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδ/νση Ασφαλείας Αλεξ/πολης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΕΣΑΡΩΝ (4) ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Ν. ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Συνελήφθησαν την 22.00΄ ώρα της 27-09-2010, στην Αλεξ/πολη, περιοχή «Κόκκινα Βράχια», από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Α.Δ.Αλεξ/πολης, τέσσερις (4) ημεδαποί, για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που διενήργησαν άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. της Α.Δ.Αλεξ/πολης, στους ανωτέρω δράστες, βρήκαν πλησίον τους, μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον κ.Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενήργησε το Τ.Δ.Ν.Αλεξ/πολης.

Διαβάστε περισσότερα...

θεατρικο εργαστηρι ορεστιαδας

Νέα θεατρική περίοδος 2010-2011
• Από το 1988, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας συνεχίζει αδιάκοπα την έντονη δραστηριότητά του

Είκοσι δύο χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας, είκοσι δύο χρόνια θεατρικής - και όχι μόνο - δραστηριότητας. Μπαίνοντας στον 23ο χρόνο λειτουργίας του, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας συνεχίζει και φέτος τα Τμήματα Θεάτρου για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ενώ οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται καθημερινά. Παράλληλα, έχουν ήδη αρχίσει οι πρόβες για τις καινούριες παραστάσεις που ετοιμάζουν οι πενήντα σχεδόν ερασιτέχνες ηθοποιοί του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, με έξι έργα που θα κάνουν πρεμιέρα στο νέο θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στις αρχές του νέου έτους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλά νέα μέλη πλαισίωσαν φέτος την Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου, δίνοντας νέες προοπτικές στα καινούρια έργα που ετοιμάζονται.
Σχετικά με τα Εργαστήρια που λειτουργούν και φέτος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα εξής τμήματα:

Τμήματα για παιδιά από 4 ετών και άνω
Περιλαμβάνουν θεατρικά παιχνίδια, μαθήματα θεάτρου και προετοιμασία θεατρικής παράστασης, με σκοπό την καλλιέργεια της προσωπικότητας του παιδιού, την ενίσχυση του αυθορμητισμού και της κοινωνικοποίησής του, μέσα από την ομαδική δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση. Τα τμήματα χωρίζονται ανά ηλικίες και σε αρχάριους και προχωρημένους, ενώ λειτουργεί και το Εφηβικό Τμήμα. Οι παραστάσεις των παιδιών θα παρουσιαστούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, για πρώτη φορά φέτος στο νέο Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» που σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του. Τα παιδικά τμήματα καθώς και το εφηβικό, λειτουργούν κάθε Σάββατο.

Τμήματα Φοιτητών και Ενηλίκων
Τα εργαστήρια στα Τμήματα Φοιτητών και Ενηλίκων λειτουργούν και φέτος παράλληλα και ανεξάρτητα από την κεντρική θεατρική ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου, προσφέροντας μια δημιουργική και ευχάριστη διέξοδο. Περιλαμβάνουν μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας, δραματολογίας, κίνησης κ.α., καλύπτοντας τις δημιουργικές ανάγκες όσων δεν διαθέτουν αρκετό χρόνο για να συμμετέχουν στην κεντρικές θεατρικές σκηνές με την έντονη και συχνή δραστηριότητα. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.

Κεντρική Σκηνή
Υπάρχει, ωστόσο, πάντοτε η δυνατότητα για τους ενδιαφερόμενους ενήλικες που διαθέτουν το απαραίτητο μεράκι, θέληση και αγάπη για το Θέατρο, να συμμετέχουν ενεργά στις παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, που από το 1988 έχει προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του Θεάτρου στην περιοχή, με συχνή, έντονη και πολυδιάστατη παρουσία όχι μόνο εντός της πόλης της Ν. Ορεστιάδας αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Ήδη έχουν αρχίσει οι πρόβες για τις νέες θεατρικές παραστάσεις (μία από την «Παιδική Σκηνή» και πέντε από την «Κεντρική Σκηνή»), ενώ υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να ενταχθούν νέα μέλη στα έργα.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΔΙΟΝΥΣΟΣ | ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, Κωνσταντινουπόλεως 234, Κεντρική Πλατεία, τηλ. 2552028280, mail@dionysos-net.gr
Διαβάστε περισσότερα...

εργα οδοποιιας στο διδυμοτειχο

Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του, προβαίνει ο Δήμος Διδυμοτείχου με την κατασκευή έργων που αφορούν πεζοδρόμια και διαμορφώσεις κόμβων σε επίμαχα σημεία.
Πριν λίγες μέρες υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της ανάδοχης εταιρείας και του Δήμου.
Σύμφωνα με την μελέτη, πρόκειται να κατασκευασθεί πεζοδρόμιο από τη μια πλευρά της βόρειας περιφερειακής οδού Διδυμοτείχου, στο χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης, καθώς επίσης και στα οδικά δίκτυα των επαρχιακών δρόμων Διδυμοτείχου- Ελληνοχωρίου και Διδυμοτείχου- Ισαακίου.
Η πεζοδρόμηση αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή πεζοπορία των πολιτών, κάτι που το αναζητούσαν εδώ και χρόνια αφού αποτελεί καθημερινό δρομολόγιο της γυμναστικής τους, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ποδηλατοδρομία.
Στο ίδιο έργο εντάσσεται και η συντήρηση όλων των φθαρμένων πεζοδρομίων της πόλης, όπως επίσης και της οδοποιίας, όπου υπάρχουν προβλήματα
Προβλέπεται ακόμη, η ασφαλτόστρωση του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μπροστά στο Βρεφονηπιακό σταθμό και απέναντι από την βοηθητική πύλη της XVI/ΜΠ.
Δύο ακόμη σημαντικές παρεμβάσεις που εντάσσονται στο όλο έργο, αφορούν την βελτίωση και ασφάλεια των μετακινήσεων των δημοτών και έχουν να κάνουν με την διαμόρφωση των κόμβων Ελληνοχωρίου, όπως επίσης και τον κόμβο Ορεστιάδος με 25ης Μαΐου.
Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται να κατασκευασθεί κόμβος κυκλικής πορείας με σηματοδότηση για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων που δυστυχώς είχαν συμβεί στο παρελθόν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση πρόκειται να γίνει διαμόρφωση του δρόμου στην συμβολή των οδών Ορεστιάδος και 25ης Μαΐου ώστε με μεγαλύτερη ασφάλεια να διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων προς το Νοσοκομείο και κατ’ επέκταση προς το επαρχιακό δίκτυο Διδυμοτείχου-Ισαακίου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 900.000,00€ και ο χρόνος αποπεράτωσής του είναι σε 4 μήνες.

Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση δερμεντζοπουλου

ΠΡΟΣ
• τον κ. Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα του κλάδου διανομέων και λιανεμπόρων προϊόντων καπνού λόγω αυξημένης φορολογίας».
Μετά την υλοποίηση των μέτρων της Κυβέρνησης για τη βαριά φορολογία στα προϊόντα καπνού, τόσο οι διανομείς, όσο και οι λιανέμποροι προϊόντων καπνού (περιπτερούχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών κλπ.) υπέστησαν σοβαρή μείωση της κερδοφορίας τους και άρα των εiσoδημάτων τους, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν φαινόμενα κλεισίματος μεγάλου αριθμού αυτών των επιχειρήσεων, που βαίνουν ολοένα αυξανόμενα. Φαινόμενα που θα πολλαπλασιασθούν με γεωμετρική πρόοδο και λόγω της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από !ης Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους.
Για την επίλυση αυτού του οξυμένου προβλήματος και με σκοπό τη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου, υπάρχει πιεστική ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων και φορολογικών εξομαλύνσεων για την εξασφάλιση της οικονομικής τους βιωσιμότητας, καθώς ήδη τα περιθώρια κέρδους από τη συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα είναι ελάχιστα.
Συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να ληφθούν είναι:
(1) Όσον αφορά τα βιομηχανοποιημένα τσιγάρα, μείωση της φορολογίας τους στο 60% από το σημερινό ακραίο 67%, καθώς και σημαντική αύξηση του πάγιου φόρου και του ελάχιστου φόρου.
(2) Όσον αφορά το λεπτοκομμένο καπνό, μείωση της φορολογίας στο 62% από το σημερινό ακραίο 69% και θέσπιση ελάχιστου φόρου ίσου αυτού με των τσιγάρων.
Με την παραπάνω τροποποίηση είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την οικονομική επιβίωση και τη διατήρηση της κερδοφορίας του κλάδου των διανομέων και λιανεμπόρων, καθώς και την ανάκαμψη της αγοράς.
Ενόψει όλων αυτών
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
(1) Προτίθεται να εξετάσει τις παραπάνω προτάσεις για την ελάφρυνση της φορολογίας στα Προϊόντα καπνού για τη στήριξη της οικονομικής επιβίωσης των λιανεμπόρων (περιπτερούχων, ιδιοκτητών καταστημάτων ψιλικών κλπ.) και των διανομέων;
(2) Με ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να στηρίξει τόσο τους διανομείς, όσο και τους λιανεμπόρους προϊόντων καπνού, σε περίπτωση που υιοθετεί τη συγκεκριμένη φοροελάφρυνση προς όφελος των συγκεκριμένων συμπολιτών μας;
Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Βουλευτής Έβρου
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

δρομος θανατου

Ξεκίνησε σήμερα μία νέα επιδιόρθωση στον κάθετο άξονα Έβρου. Μηχανήματα και εργάτες αυτή τη φορά έπιασαν δουλειά στο τμήμα Μάνδρα - Σουφλίου. Ελπίζουμε στο συγκεκριμένο τμήμα η επιδιόρθωση να μην αποτελείται από μπαλώματα. . .

Στο μεταξύ το αυτοκίνητο ενός οδηγού καταστράφηκε στο πρωί, στο ύψος του Προβατώνα λόγω
τροχαίου ατυχήματος. Διαβάστε περισσότερα...

υποψηφιοι δημαρχοι αλεξανδρουπολης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2010 συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τους τέσσερις υποψηφίους επικεφαλής των παρατάξεων στον νέο Καλλικρατικό Δήμο. Η συνάντηση έγινε ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Αλεξανδρής, προκειμένου να συζητηθεί η παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου τεσσάρων λυόμενων οικίσκων, για να χρησιμοποιηθούν για τις προεκλογικές ανάγκες των συνδυασμών.
Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε από όλους αφορούσε την ανάγκη περιφρούρησης της ευταξίας και της καθαριότητας της πόλης, καθ’ όλην τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων δεσμεύτηκαν

να συζητήσουν εκτενώς και αναλυτικά την πρόταση και να δώσουν την οριστική τους απάντηση στον Δήμαρχο την ερχόμενη Τετάρτη.
Διαβάστε περισσότερα...

νεα τελη κυκλοφοριας

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Το Υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστά τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύουν από το 2011 και θα πληρώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων στα τέλη του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όσα αυτοκίνητα θα πουληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκίνητου, ενώ όσα ταξινομηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CO2.

Σύμφωνα, με την Κυβέρνηση, από το μέτρο αυτό θα επωφεληθούν σχεδόν 3,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ενώ σκοπός είναι να επωφελούνται τα οχήματα που δε ρυπαίνουν το περιβάλλον. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, καταργείται το κριτήριο της παλαιότητας που είχε αναγκάσει χιλιάδες ιδιοκτήτες να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους αφού στις περισσότερες περιπτώσεις τα τέλη ήταν πιο ακριβά από το ίδιο το αυτοκίνητο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα νέα μέτρα θα την πληρώσουν όσοι έχουν στην κατοχή τους


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ




υψηλού κυβισμού και κυρίως εάν αυτά ξεπερνούν τα 2.000 κ.εκ. Για παράδειγμα, τα ανώτερα τέλη για αυτοκίνητα έως 1.928 κ.εκ. είναι 270 ευρώ αλλά από εκεί και πάνω (σε κυβικά) τα... λιγότερα τέλη κυκλοφορίας αγγίζουν τα 600 ευρώ και φτάνουν έως και τα 1.200.



www.zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα...

πρωτη δηλωση μαυριδη (υποψηφιου δημαρχου ορεστιαδας)

Παρέμβαση Υποψηφίου Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη σχετικά με τη παγκόσμια ημέρα Τουρισμού


Η παγκόσμια ημέρα του Τουρισμού θα μπορούσε να είναι για την Ελλάδα εθνική επέτειος. Δεν είναι. Οι λόγοι είναι πολλοί και δεν έχουν να κάνουν με την οικονομία, που περνάει ύφαλο. Δεν έχουν να κάνουν με το προϊόν που είναι κορυφαίο. Έχουν να κάνουν με την οργάνωση, τη σαφή στόχευση και την προσπάθεια που χρειάζεται για να γίνουν πράξη οι αποφάσεις και η στόχευση.

Ότι ισχύει για την Ελλάδα ισχύει και για τη δική μας ευαίσθητη περιοχή γενικότερα. Ταυτισμένοι με την «πινέζα» στο χάρτη της ελληνικής επικράτειας, δεν είμαστε μία από τις πρώτες επιλογές του ταξιδιώτη για αναψυχή. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, με την ανάδειξη του δάσους της Δαδιάς, του δέλτα του Έβρου και τη δημιουργία υψηλού επιπέδου μονάδων φιλοξενίας στην Αλεξανδρούπολη ήταν σίγουρα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τι μένει να γίνει τώρα; Πώς θα συνεχιστεί η πορεία; Με τη διάχυση του παραδείγματος που έθεσαν αυτές οι περιοχές και εδώ, στον ακόμη πιο ακριτικό δήμο της Ορεστιάδας. Ο δήμος έχει τις προδιαγραφές. Το Λαογραφικό μας Μουσείο ανακαινίστηκε πλήρως. Τα καταλύματα στη περιοχή του Τριγώνου προάγουν τον αγροτουρισμό. Σαφή πλεονεκτήματα που μπορούμε να τονίσουμε και να επικοινωνήσουμε. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Στη περιοχή του Άδρα να απεγκλωβίσουμε τις ξύλινες κατασκευές από τη κτηματική υπηρεσία του δημοσίου. Να πείσουμε τον επισκέπτη να έρθει και πέραν του φεστιβάλ. Να πιέσουμε για τη δημιουργία μουσείου στο αρχαιολογικό χώρο της M. Δοξιπάρας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η βούληση. Και την έχουμε. Μπορούμε να την κάνουμε πράξη χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Τα νέα μέσα επικοινωνίας παρέχουν αυτές τις δυνατότητες κι εμείς, πιο ακρίτες από τους άλλους ακρίτες μπορούμε και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. Αυτά καταργούν τα σύνορα, αλλάζουν τις δυνατότητες πρόσβασης είναι κόμβοι και προορισμοί από μόνα τους.

Αλλά πριν έρθουμε σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Πρέπει να έρθουμε σε επαφή μεταξύ μας. Να δούμε και οι ίδιοι τι έχουμε να προσφέρουμε ως συνολικό προϊόν, να προσδιορίσουμε τη συνολική εμπειρία του Έβρου, όχι μόνο της Ορεστιάδας. Μόνο έτσι θα πείσουμε ότι αξίζει τον κόπο η επίσκεψη. Όταν δείξουμε ότι ο Έβρος είναι συνολική εμπειρία. Ότι είναι μοναδικό βίωμα.

Πρώτο χρέος μας λοιπόν, η εξωστρέφεια. Όλα αρχίζουν από εκεί και καταλήγουν εκεί.


Βασίλης Μαυρίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας
Διαβάστε περισσότερα...

υποψήφια περιφερειαρχης η γωγω νικολαου

Επιβεβαιώνεται τελικώς το ιστολόγιό μας για το "άρωμα γυναίκας" στο ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως αποφασίστηκε πρίν απο λίγο υποψήφια περιφερειαρχης Νομού Έβρου για το ΠΑΣΟΚ θα είναι η κυρία Γωγώ Νικολάου.


Διαβάστε περισσότερα...

υποψηφιος αντιπεριφερειαρχης εβρου για το πασοκ

Η Γωγώ Νικολάου ή ο Γιώργος Ούστογλου θα είναι τελικά υποψήφιος/α για αντιπεριφερειάρχης για το νομό Έβρου για το Πασόκ? Θα το μάθουμε σε λίγες ώρες που θα ληφθεί η οριστική απόφαση... Διαβάστε περισσότερα...

ανακηρυξη van rosen

Σε επίτιμο δημότη Διδυμοτείχου, πρόκειται να ανακηρύξει ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Τοκαμάνης, τον προϊστάμενο του Χρηματιστηριακού Ινστιτούτου της Γερμανίας, Prof. Dr. Ruediger von Rosen.
Η τελετή αναγόρευσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου την Παρασκευ 1 Οκτωβρίου 2010 στη 13:00 το μεσημέρι.

Διαβάστε περισσότερα...

αντιπεριφερειαρχης εβρου

Άρωμα γυναίκας στο ΠΑΣΟΚ.


Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1) ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
Συνελήφθη την 14.00΄ ώρα της 26-09-2010, στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, από Αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ.Φερών, ένας (1) αλλοδαπός, για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου .
Ειδικότερα, την 25-09-2010 και ώρα 16.00΄, στο ΚΤΕΛ Φερών Έβρου, σε γενόμενο έλεγχο από Αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ.Φερών, ο ανωτέρω αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε Υπηρεσιακό Σημείωμα του Τμήματος Απελάσεων της Υποδ/νσης Αλλ. Αττικής, το οποίο έπειτα από αστυνομική έρευνα αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστό, οπότε και
κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον κ.Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενήργησε το Τ.Σ.Φ.Φερών

Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Διαβάστε περισσότερα...

καλεσμα αιμοδοσιας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Η Αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη έκφραση εθελοντισμού, προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας: δίνεις αίμα – δίνεις ζωή! Ο τόπος μας πρέπει να καταστεί αυτάρκης σε αίμα και τα παράγωγά του κυρίως μέσω της εθελοντικής προσφοράς. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει αφενός να συνειδητοποιήσουμε το καθήκον μας απέναντι στον άγνωστο πάσχοντα και αφετέρου να καταλάβουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από «τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο».
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξ/πολης από την ίδρυση του προσπαθεί επάξια να καλύψει τις ελλείψεις του σε αίμα, οι οποίες είναι μεγάλες . Κατά συνέπεια κρίνεται αναγκαίο ΟΛΟΙ ΜΑΣ να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αυτή, καθώς με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τον τόπο μας και κατ’ επέκταση την Ελλάδα μας.
Βαδίζοντας προς τις εκλογές της τοπικής μας αυτοδιοίκησης παρατηρούμε ότι οι υποψήφιοι σύμβουλοι με ευκολία συγκεντρώνουν κατά ομάδες συντοπίτες τους, διεκδικώντας την ψήφο τους.
Ως μέλος λοιπόν του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξ/πολης και σε συνεργασία με το συμβούλιο του συλλόγου καλώ όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους το πρωί του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2010 να προσέλθουν στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξ/πολης προκειμένου να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, συγκεντρώνοντας φίλους και γνωστούς και να αφιερώσουν μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο τους για εθελοντική αιμοδοσία.
Σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης της πολιτικής από τους πολίτες, ας αναδείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπό της για μια τόσο σημαντική ανάγκη του τόπου μας, που είναι η σωτηρία της ανθρώπινης ζωής. Είναι χρέος μας ως Εβρίτες, ως Θρακιώτες και πάνω απ’ όλα ως ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!

Μετά τιμής

Δημήτρης Γοδοσίδης
Μέλος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξ/πολης


***Θερμή παράκληση, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή να ενημερώσουν με γραπτή δήλωσή τους στα γραφεία του συλλόγου (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 17, Τηλ. 2551020478 & fax 2551026646) έως το βράδυ της Τετάρτης 29/10/2010 για την προετοιμασία από μέρους μας με ανάλογο ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό.

Διαβάστε περισσότερα...

υποψηφιοι με το μιχαλη κογιομτζη

Φίλες και φίλοι,Ανακοινώνουμε σήμερα, δίνοντας στη δημοσιότητα τα 53 από τα 62 ονόματα των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων, του Κεντρικού Ψηφοδελτίου του Συνδυασμού μας. Το ψηφοδέλτιο μας πλαισιώνουν ενεργοί πολίτες που εκφράζουν το σύνολο των κοινωνικών δυνάμεων του «νέου» δήμου Αλεξανδρούπολης. Πολίτες με γνώσεις, εμπειρία και όρεξη για δουλειά. Άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον τόπο. Κοινή θέληση και στόχος όλων μας, ο νέος Δήμος να γίνει δήμος πρότυπο. Δήμος των έργων, της ανάπτυξης, δήμος στην υπηρεσία των πολιτών και μόνο των πολιτών. Το σίγουρο είναι ότι η αυτοδιοίκηση αλλάζει στο σύνολό της και δεν θα είναι τα πράγματα όπως ήταν πριν. Στο νέο Δήμο Αλεξανδρούπολης, έχουμε έναν νέο χάρτη διευρυμένο γεωγραφικά. Έχουμε ένα διαφορετικό οικονομικό και κοινωνικό τοπίο. Άρα η προσπάθεια πουν πρέπει να γίνει, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Και γι’ αυτό επιλέξαμε στο ψηφοδέλτιό μας ανθρώπους που έχουν ήθος, ανθρώπους που και την εμπειρία έχουν και τη δύναμη για να μπορούν να συνθέτουν δυνάμεις, να αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να αμβλύνουν τις συνέπειες των προβλημάτων, και που τώρα τις ικανότητες αυτές επέλεξαν συνειδητά να τις θέσουν στη διάθεση του συνόλου.Με την ολοκλήρωση της επιλογής των υποψηφίων των κοινοτικών και τοπικών διαμερισμάτων, θα ακολουθήσει η ανακοίνωσή τους, καθώς και των υπολοίπων 9 υποψηφίων του κεντρικού ψηφοδελτίου.
Μιχάλης Κογιομτζής
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

01. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΜΠΑΤΗΣ) του Γεωργίου Αλεξανδρούπολη Πυρηνικός Ιατρός
02. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΔΑΜ του Ευαγγέλου Αλεξανδρούπολη Γεωλόγος
03. ΑΛΑΒΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΣ του Στέργιου Αλεξανδρούπολη Επιχειρηματίας, πρώην Διεθνής Ποδοσφαιριστής
04. ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Νικολάου Τραϊανούπολη Σωφρονιστικός Υπάλληλος
05. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του Αθανασίου Αλεξανδρούπολη Εκπαιδευτικός Β/βαθμιας Εκπαίδευσης - Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Έβρου
06. ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ του Χρήστου Φέρες Αγρότης - Πρόεδρος ΤΟΕΒ - Δημοτικός Σύμβουλος
07. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Νικολάου Αλεξανδρούπολη Οικοδόμος - Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Έβρου
08. ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Σπυρίδωνος Αλεξανδρούπολη Πολιτικός Μηχανικός - Μέλος του ΔΣ ΤΕΕ Θράκης
09. ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ του Κωνσταντίνου Αλεξανδρούπολη Νοσηλεύτρια Π.Γ.Ν.Α.
10. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Σπυρίδωνος Αλεξανδρούπολη Εκπαιδευτικός Β/βαθμιας Εκπαίδευσης - Διευθυντής 4ο Λύκειο Αλεξ.
11. ΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Ιωάννη Φέρες Ιδ. Υπάλληλος – Πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ
12. ΓΚΑΜΑΡΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αθανασίου Αλεξανδρούπολη Συνταξιούχος Εφοριακός
13. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ του Παύλου Αλεξανδρούπολη Πολιτικός Μηχανικός
14. ΚΑΛΥΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΗ του Ιωάννη Αλεξανδρούπολη Κοινωνική Λειτουργός - (Ν.Ε.Λ.Ε. ΕΒΡΟΥ)
15. ΚΑΜΠΑΡΜΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου Φέρες Εκπαιδευτικός Β/βάθμιας Εκπαίδευσης- Δημοτική Σύμβουλος
16. ΚΑΡΔΑΜΗΛΑ ΕΥΗ του Αντωνίου Αλεξανδρούπολη Εκπαιδευτικός Β/βαθμιας Εκπαίδευσης
17. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ του Χαραλάμπους Φέρες Δημόσιος Υπάλληλος - Δημοτικός Σύμβουλος
18. ΚΕΡΑΜΕΑ ΕΥΗ του Ιωάννη Αλεξανδρούπολη Δημόσιος Υπάλληλος
19. ΚΕΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ του Λύσανδρου Φέρες Φυσιοθεραπευτής
20. ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στέργιου Αλεξανδρούπολη Διευθυντής Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αλεξανδρούπολης
21. ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Γεωργίου Αλεξανδρούπολη Νοσοκόμος Π.Γ.Ν.Α.
22. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη Αλεξανδρούπολη Πολιτικός Μηχανικός - Δημοτικός Σύμβουλος
23. ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ του Χρήστου Αλεξανδρούπολη Εκπαιδευτικός Β/βαθμιας Εκπαίδευσης
24. ΛΙΛΙΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αλεξίου Αλεξανδρούπολη Οδηγός Αστικών Συγκοινωνιών
25. ΜΑΛΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΜΥ του Βασιλείου Τραϊανούπολη Εκπαιδευτικός Β/βαθμιας Εκπαίδευσης
26. ΜΑΜΜΟΥ ΝΑΝΣΥ του Πασχάλη Αλεξανδρούπολη Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας
27. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΑΡΙΝΑ του Μαργαρίτη Φέρες Ιδ. Υπάλληλος
28. ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ του Νικολάου Αλεξανδρούπολη Τελειόφοιτος Οικονομικού ΑΠΘ
29. ΜΑΤΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ του Χαραλάμπους Αλεξανδρούπολη Οικονομολόγος - Συνταξιούχος Τραπεζικός
30. ΜΑΤΖΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη Αλεξανδρούπολη Συνταξιούχος
31. ΜΗΤΣΙΚΑ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου Τραϊανούπολη Ασφαλιστικός Πράκτορας – Δημοτική Σύμβουλος
32. ΜΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου Αλεξανδρούπολη Χειρούργος Ιατρός - Δημοτικός Σύμβουλος
33. ΜΠΑΛΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ του Θρασύβουλου Αλεξανδρούπολη Ιδιωτικός Υπάλληλος
34. ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Φέρες Αγρότης - Δημοτικός Σύμβουλος
35. ΝΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑ του Ιωάννη Αλεξανδρούπολη Δημόσιος Υπάλληλος - Προϊσταμένη Κέντρου Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν.Α.
36. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου Αλεξανδρούπολη Δημόσιος Υπάλληλος
37. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ του Στυλιανού Αλεξανδρούπολη Γεωπόνος
38. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου Αλεξανδρούπολη Θεολόγος - Ιεροψάλτης
39. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Φωτίου Αλεξανδρούπολη Εφοριακός
40. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Γεωργίου Αλεξανδρούπολη Ελεύθερος Επαγγελματίας
41. ΠΙΑΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Βασιλείου Αλεξανδρούπολη Απόφοιτος Φιλοσοφικής του ΑΠΘ – Υπεύθυνος Λατομείου Μάκρης
42. ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Μιχαήλ Φέρες Οδοντίατρος
43. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Δημητρίου Αλεξανδρούπολη Δημόσιος Υπάλληλος - Τεχνολόγος Γεωπόνος
44. ΣΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΥΚΑΣ του Νικολάου Αλεξανδρούπολη Ηλεκτρονικός – Στούντιο Ηχογραφήσεων
45. ΣΤΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Αθανασίου Αλεξανδρούπολη Καρδιολόγος - Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ
46. ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΗ του Διονυσίου Αλεξανδρούπολη Κοινωνική Λειτουργός
47. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΛΟΥΛΑ του Πασχάλη Αλεξανδρούπολη Σχολική Σύμβουλος Α/βαθμιας Εκπαίδευσης
48. ΤΕΡΖΟΥΔΗ ΣΟΦΙΑ του Άγγελου Αλεξανδρούπολη Ιατρός Δερματολόγος
49. ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ του Ξενοφών Τραϊανούπολη Οικιακά
50. ΤΣΙΑΚΥΡΟΥΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του Αθανασίου Αλεξανδρούπολη Προγραμματιστής Η/Υ
51. ΤΣΩΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Χρήστου Αλεξανδρούπολη Δικηγόρος
52. ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρήστου Αλεξανδρούπολη Επιχειρηματίας
53. ΧΑΨΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του Χρήστου Αλεξανδρούπολη Εκπαιδευτικός Β/βαθμιας Εκπαίδευσης




Διαβάστε περισσότερα...

εορτασμος αγιας σκεπης

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι την 1ην του μηνός Οκτωβρίου ε.ε., επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης. Καλούνται οι φιλέορτοι όπως προσέλθουν εις τας Ιεράς Ακολουθίας κατά το ως κάτωθι Πρόγραμμα:

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010
- 15:30: Εκκίνησις λιτανείας Ιερών Εικόνων Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής εκ του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ν. Ορεστιάδος.
- 16:15: Επιβίβασις εις αμαξοστοιχίαν διά την Ιεράν Μονήν. Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκον κατά την διάρκειαν της διαδρομής.
- 17:00: Αφιξις εις Ιεράν Μονήν, κατάθεσις Ιερών Εικόνων και Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνού.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010
- 07:00 έως 10:15: Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. κ. Δαμασκηνού.
- 10:15: Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Σκέπης προς Αγίασμα - Αγιασμός.


- Δρομολόγια Σιδηροδρόμου:
Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου: Αναχώρησις από Ν. Ορεστιάδα προς Ιεράν Μονήν 16:15 και από Ιερά Μονή προς Ν. Ορεστιάδα 18:00.

- Επίσης ο Δήμος Βύσσης διαθέτει λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά των πιστών από τη Ν. Βύσσα και τας δύο ημέρας της πανηγύρεως.



Διαβάστε περισσότερα...

το τσιγαρο ξαναρχεται

Την επανεξέταση του μέτρου για την απαγόρευση του καπνίσματος φαίνεται πως μελετά το υπουργείο υγείας, πριν καν κλείσει ένας μήνας από την εφαρμογή του. Οι επιχειρηματίες, σύμφωνα με το Veto της Κυριακής, τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Υγείας, σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να επανεξετάσει το μέτρο, μετά τις πιέσεις καταστηματαρχών που

επικαλούνται την κρίση.
www.markos.tv
Διαβάστε περισσότερα...

λαικη φερων

Αλλαγή τόπου διεξαγωγής της λαικης


Την Δευτέρα 27/09/2010 η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει στο χώρο του Δημαρχείου (Μ. Αλεξάνδρου) και όχι κάτω από το ΚΤΕΛ.

http://vira-feres.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...

ζει και βασιλευει

Πριν από πέντε περίπου χρόνια η πόλη της Ορεστιάδας αναστατώθηκε καθώς κυκλοφόρησε φήμη ότι μας άφησε γνωστό πολιτικό πρόσωπο.

Το νέο διαδόθηκε αστραπιαία και έγινε πιστευτό καθώς μέχρι και στεφάνι είδαν οι γείτονες έξω από το μπαλκόνι του πολιτικού.


Μέχρι τις 10 το πρωί η είδηση είχε φτάσει και στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα παραλίγο να μεταδοθεί και από ραδιοφωνική εκπομπή.

Εκείνο το πρωί ξαφνικά θαμώνας καφενείου παραλίγο να υποστεί εγκεφαλικό, καθώς είδε μπροστά του τον υποτιθέμενο μακαρίτη.

Στην αρχή πάγωσε, μετά είπε ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια σηκώθηκε από την καρέκλα του, έκανε μία βόλτα μέχρι την πλατεία, μίλησε με κανά δυο γνωστούς του, επέστρεψε στο καφενείο και διαπίστωσε ότι ο μακαρίτης ζει.


Την ίδια διαπίστωση έκαναν δεκάδες κάτοικοι της πόλης.

Όχι δεν είχε πεθάνει.

Η είδηση του θανάτού του, οφείλεται σε φάρσα. Άγνωστος τοποθέτησε ένα στεφάνι στο μπαλκόνι του σπιτιού του πολιτικού.

Η πλάκα του αγνώστου ήταν αρκετή για να αναστατώσει την οικογένεια, τους γείτονες κι όλη την πόλη.

Όλα αυτά με τον καιρό έγιναν γνωστά.

Με καθυστέρηση οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μάθαμε και την αιτία της φάρσας.

Το στεφάνι τοποθέτησε κάτοικος της πόλης, πιθανότατα λόγω προσωπικών διαφορών.

Πέντε χρόνια μετά η ιστορία έρχεται και πάλι στην επιφάνεια, καθώς λόγω των εκλογών κάποιοι θυμούνται παλιές καλές και πικάντικες ιστορίες

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

δραστηριοτητες μητροπολιτη διδυμοτειχου

Χθες το πρωί 25 Σεπτεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός λειτούργησε στον παλαιό και ιστορικό Ναό του Αγ. Αθανασίου Λαβάρων, όπου και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως π. Παναγιώτη Σαραντακκλησιώτη. Προσήλθαν οι Δήμαρχοι Ορφέως κ. Πουλιλιός και Διδυμοτείχου κ. Τοκαμάνης, ο Ταξίαρχος της 50 Ταξιαρχίας κ. Σπυρόπουλος και πλήθος κόσμου από τα Λάβαρα και τη Ν. Ορεστιάδα, όπου εφημέρευε ο μεταστάς κληρικός.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Πνευματικό τον εφημέριο της Ενορίας π. Σάββα Αλσαγές.
Το απόγευμα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Γιατράδες του Δήμου Μεταξάδων και στη συνέχεια τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό. Παρόντες ήταν οΔήμαρχος Μεταξάδων κ. Τερτσούδης, οι Αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.
Αργότερα στο γραφείο του δέχτηκε τον περιοδεύοντα ιερέα και το συμβούλιο της Αρμενικής Κοινότητος Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος.
Σήμερα το πρωί, 26 Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ι. Ναό Αγ. Αθανασίου Ασπρονερίου και στη συνέχεια μετέβη στο Διδυμότειχο στον Αρμενικό Ναό του Αγ. Γεωργίου και συνεχάρη την Αρμενική Κοινότητα επί τη εορτή του Σούρπ Κεβόρκ (Αγ. Γεωργίου).

Διαβάστε περισσότερα...

μνημειο για τον ελληνα μεταναστη

Ακόμη ένα βήμα στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας ήταν η προχθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, στην οποία συμμετείχαν η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, ο γερμανός γενικός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Wolfgang Hoelscher-Obermaier και εκπρόσωποι ελληνογερμανικών φορέων.
.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εμβάθυνση και η διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Γερμανίας με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την υπογραφή της ελληνογερμανικής σύμβασης “περί απασχολήσεως ελλήνων εργατών στη Γερμανία”. Ένα από τα θέματα που έκανε αίσθηση και έγινε θερμά δεκτό και από τις δύο πλευρές ήταν η πρόταση να στηθεί μνημείο στον περιβάλλοντα του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης που θα τιμά τον έλληνα μετανάστη στη Γερμανία. Η πρόταση έγινε από τους εκπρόσωπους συλλόγων ομογενών και μεταναστών από τη Γερμανία που εισηγήθηκαν το μνημείο να ανεγερθεί σε


συνεργασία με κάποια πόλη της Γερμανίας, η οποία θα μπορούσε να είναι το Μόναχο, ως η πρώτη πόλη που δέχτηκε έλληνες μετανάστες, ή η Κολονία, που είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη.
Όπως τόνισε στη “ΜτΚ” η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη, “η πρόταση θα εξεταστεί και πιστεύω θα υλοποιηθεί. Το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσω για τις απαραίτητες επαφές σχετικά με τον χώρο. Οι έλληνες μετανάστες της Γερμανίας είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Ελλάδα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα”.
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών η κ. Τζάκρη τόνισε ότι διακρίνεται μια ειλικρινής προσπάθεια από την πλευρά της γερμανικής πολιτείας να υπάρξει προσέγγιση που θα σπάσει τον πάγο που δημιουργήθηκε λόγω των γεγονότων στο πλαίσιο της κρίσης.

Η συνάντηση
Στη συνάντηση, που έγινε σε συνεργασία με το γερμανικό προξενείο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν ακόμη οι εκπρόσωποι του Γερμανικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Αποφοίτων του Γερμανικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη, των Συλλόγων Ελλήνων Αποφοίτων Γερμανικών Πανεπιστημίων, καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ομογενών & Μεταναστών από τη Γερμανία.
Στα 50 χρόνια από την υπογραφή της ελληνογερμανικής σύμβασης, δήλωσε η υφυπουργός, δημιουργήθηκε μια γέφυρα επικοινωνίας, σεβασμού και κατανόησης ανάμεσα στους δύο λαούς, ώστε η μία χώρα να αποτελεί για την άλλη έναν αξιόπιστο σύμμαχο, έναν πολύτιμο εταίρο, έναν έμπιστο φίλο, έναν προνομιακό συνομιλητή. Η κ. Τζάκρη και οι εκπρόσωποι των γερμανικών φορέων αποφάσισαν τη διοργάνωση ενός ελληνογερμανικού συμποσίου στη Θεσσαλονίκη με θεματική όλους τους τομείς που παρουσιάζουν κοινό ενδιαφέρον και για τα δύο μέρη, που θα αποβεί προς όφελος όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας.
“Έχουμε τη γνώση, τις υποδομές, το ανθρώπινο κεφάλαιο. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο περαιτέρω διακρατικής εμβάθυνσης της συνεργασίας μετά την κοινή ανακοίνωση που υπεγράφη αρχές Μαρτίου ανάμεσα στην ομοσπονδιακή καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, ώστε να δώσουμε την ώθηση στη συνεργασία μας που θα παράξει απτά αποτελέσματα”, τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών.


•Φωτογραφική έκθεση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ομογενών & Μεταναστών από τη Γερμανία πρότεινε τη μεταφορά της φωτογραφικής έκθεσης για τα 50 χρόνια της ελληνικής μετανάστευσης στη Γερμανία και στη Θεσσαλονίκη σε χώρο, για τον οποίο ζήτησε τη συμβολή της κ. Τζάκρη, προκειμένου να εξασφαλιστεί, για να φιλοξενήσει το υλικό που αποτελείται από 45.000 και πλέον φωτογραφίες. Τέλος η κ. Τζάκρη ευχαρίστησε τον γερμανό γενικό πρόξενο για την πρόσκληση της γερμανικής κυβέρνησης να επισκεφτεί τον επόμενο μήνα επισήμως τη χώρα του, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μετανάστευσης και δημόσιας διοίκησης.


Εφ. "Μακεδονίας της Κυριακής"

Διαβάστε περισσότερα...

βαμβακι





Τιμή ασφάλειας, τουλάχιστον 50 λεπτά το κιλό για το βαμβάκι, εξήγγειλε την Κυριακή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας σε ανοικτή σύσκεψη στη Λάρισα.

Ο κ. Σκανδαλίδης προέτρεψε τους βαμβακοπαραγωγούς να μην παραδώσουν το προϊόν τους σε τιμή χαμηλότερη από τα 50 λεπτά το κιλό, σημειώνοντας πως πρόκειται για την δεύτερη καλύτερη τιμή όλων των εποχών.

Ακόμη, ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι η συνδεδεμένη ενίσχυση (επιδότηση) ανέρχεται σε

Διαβάστε περισσότερα...

ειδες ο ογα; κρουαζιερα στο αιγαιο

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ
Θα ήθελα να προλογίσω το άρθρο μου με τις πιο θερμές ευχαριστίες μου στον Ο.Γ.Α. και στην Αγροτική Εστία, που μου έδωσε την ευκαιρία, ως συνοδός της συντ/χου αγρότισσας συζύγου μου, να πραγματοποιήσω μια 4\μερη ονειρική κρουαζιέρα στο Αιγαίο, με μόνο 310 ευρώ συμμετοχή. Μια κλασική αλλά εκπληκτική κρουαζιέρα στους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς του Αιγαίου.
Το αρχιπέλαγος του Αιγαίου είναι διάσπαρτο από πολύτιμα πετράδια: από διαμάντια, από μαργαριτάρια, από ζεφύρια, από ρουμπίνια και τοπάζια. Δηλαδή από τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα νησιά μας, που καθένα χωριστά συναγωνίζεται τα υπόλοιπα για τη μαγευτική ομορφιά και γοητεία του. Δεν ανήκω στους προνομιούχους ΄Ελληνες ούτε διαθέτω απεριόριστο χρήμα και χρόνο, ώστε να επισκευθώ όλα τα αμέτρητα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, του Νότιου Αγαίου και του Ιόνιου Πελάγους. Δεν έχω τη δυνατότητα να πάω στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα και στα υπόλοιπα νησιά μας. ΄Αλλωστε, η δική μας Σαμοθράκη είναι πιο προσιτή και προσβάσιμη για τα βαλάντιά μας. Τα υπόλοιπα νησιά μας τα θαυμάζουμε από τις τουριστικές τηλεοπτικές εκπομπές, από εικόνες και διηγήσεις σε περιοδικά και ταξιδεύουμε σ΄αυτά στις φαντασιώσεις μας.
Αυτή όμως η 4\ήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο ήταν ένα λαχείο και ένα δώρο που προέκυψε από ωραίες συμπτώσεις και περιστάσεις. ΄Ηταν ταυτόχρονα μια εκπλήρωση υπόσχεσης στη σύντροφο της ζωής μου.
Την Παρασκευή, στις 10 Σεπτεμβρίου, το λιμάνι του Πειραιά και ιδιαίτερα η Ακτή Ξαβερίου ήταν πηγμένη στα κρουαζιερόπλοια και στους χιλιάδες ξένους τουρίστες που επωφελούνταν από τις προσφορές των εταιρειών για να γευτούν ελληνικό Αιγαίο με λίγο Κουσάντασι της μικρασιατικής Ιωνίας. Δεν υπάρχουν ξένοι απ΄όλες τις φυλές της Γης που να μη λατρεύουν το γαλάζιο Αιγαίο και τα όμορφα πετράδια του, τα νησιά μας. Ανάμεσά τους στην αποβάθρα και αρκετοί (450) ασφαλισμένοι του ΟΓΑ με τους συνοδούς τους.Σύνολο επιβατών και προσωπικού 1300 άτομα. Κι ανάμεσα σ΄αυτούς εγώ και η γυναίκα μου, να ατενίζουμε από το φινιστρίνι του κρουαζιερόπλοιου Αquamarine τη γαλάζια θάλασσα με τα άσπρα προβατάκια της.
Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας η γραφική και πασίγνωστη Μύκονος με την υπέροχη θάλασσα, με τους ανεμόμυλους και τα όμορφα ασπροβαμμένα σπιτάκια και με τη νυχτερινή διασκέδαση των διασημοτήτων και της νεολαίας.Εμείς, βέβαια, ένα αναψυκτικό πήραμε και μια βόλτα κάναμε.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου αγκυροβολήσαμε στο λιμάνι του Κουσάντασι, που πήρε το όνομά του από το "νησί των πουλιών". Μια όμορφη και αμφιθεατρική πόλη του τούρκικου Αιγαίου, απέναντι από τη Σάμο. Μια μεσόγεια παραλιακή πόλη που δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί και μια πόλη που συνδυάζει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα. Λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από το Κουσάντασι πραγματοποιήθηκε η εκδρομή-επίσκεψη-προσκήνυμα στη μεγαλύτερη πόλη της αρχαίας Ιωνίας. στην πόλη της Εφέσου, που σημείωσε μεγάλη εξέλιξη κατά την Αρχαϊκή εποχή και έφρτασε στην ακμή της κατά τη Ρωμαϊκή εποχή. Ο περίφημος και περίτεχνος ναός της Αρτέμιδος (ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου), το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα (30.000 θεατές) θέατρο του αρχαίου κόσμου και τα αναρίθμητα αρχιτεκτονήματα συνθέτουν την αίγλη και τη δόξα της πάλαι ποτέ ελληνικής Εφέσου.
Η μετάβαση από την αρχαιότητα στη μεσοβυζαντινή εποχή έγινε με την επίσκεψή μας στην Πάτμο, το γραφικότερο νησί των Δωδεκανήσων και του ελληνικού αρχιπελάγους. Η βυζαντινή μυσταγωγία πραγματοποιήθηκε με την επίσκεψη στο Καστρομονάστηρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που κτίστηκε το 1088 από τον όσιο Χριστόδουλο, με την άδεια και οικ. ενίσχυση του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλέξιου Κομνηνού. Εκεί παρακάτω σ΄έναν λόφο επισκευτήκαμε το Σπήλαιο, όπου ο ΄Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, που εξορίστηκε από τους Ρωμαίους στην Πάτμο το 97 μ.χ., εμπνεύστηκε και υπαγόρευσε στο μαθητή του την "Αποκάλυψη", όπως τη γνωρίζουμε από την Αγία Γραφή.
Μετά από 10 ώρες νυχτερινής πλεύσης το ΑQUAMARINE αγκυροβόλησε τα χαράματα της Κυριακής στα νερά της μεγαλονήσου Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι του Ηρακλείου, με το ενετικό όνομα Κάντια και μεταγενέστερα Χάνδακας. Μπορεί να γράψει κανείς πάρα πολλά για το παλιό και σύγχρονο Ηράκλειο, αλλά να γράψει άπειρα πράγματα για την αρχαία Κνωσό και τον Μινωϊκό πολιτισμό που έχει ιστορία 4.000 χρόνων και άλλα τόσα προϊστορία. Και μόνο μια επίσκεψη στο ανάκτορο της Κνωσού και στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου, όπου φυλάσσονται οι αρχαιολογικοί θησαυροί, θα μας αφήσει έκθαμβους και εκστατικούς.
Στο ταξίδι της επιστροφής, η νήσος Σαντορίνη είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός. Ο παλαιότερος πολιτισμός του νησιού θάφτηκε κάτω από τη λάβα και την τέφρα ενός γιγάντιου ηφαιστείου. Το φαινομενικά κοιμισμένο ηφαίστειο της Σαντορίνης ξύπνησε περίπου το 1.500 π.χ. και ένας τρομαχτικός σεισμός βύθισε το νησί σε βάθος 200-300 μέτρων. Αυτή η ηφαιστειακή έκρηξη που δημιούργησε το γνωστό φαινόμενο της "kaldera", προκάλεσε ένα γιγάντιο κύμα-τσουνάμι, το οποίο κατέληξε στα παράλια της Κρήτης σε ύψος 80 μέτρων. Υποστηρίζεται ότι το παλάτι της Κνωσού καταστράφηκε από αυτό το κύμα. Αυτή, η πρώην Στρογγύλη, Καλλίστη και Θήρα, μετονομάστηκε σε Santa-Irini και κατά τον τελευταίο γλωσσικό τύπο σε Σαντορίνη. Η άγρια φυσική-ηφαιστειακή ομορφιά και η σύγχρονη κοσμοπολίτικη ζωή της, έκαναν ξεχωριστή και ξακουστή τη Σαντορίνη.Τόσο η άνοδος με το τελεφερίκ όσο και η κάθοδος με το γαϊδουρομούλαρο ήταν για μας μια περιπέτεια παρά μια απόλαυση. Αλλά ήταν μια σπάνια εμπειρία μεταξύ των άλλων.
Τη Δευτέρα το πρωί, το ακόρεστο στόμιο του μεγάλου λιμανιού του Πειραιά καταβρόχθησε το κρουαζιερόπλοιο και όλους εμάς, όπως το τεράστιο κήτος τον Ιονά και μας επέστρεψε βάρβαρα στα σκοτεινά σωθηκά της ρουτίνας, πνίγοντας το σύντομο όνειρο που βιώσαμε για λίγο, χάρις στον Ο.Γ.Α.-


Διαβάστε περισσότερα...

νεα αρχη για τον πολυχρονη αντωνιαδη

Μπορεί να έχασε στις εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ορεστιάδας,ο Πολυχρόνης Αντωνιάδης, όμως αυτό δεν τον πτόησε, καθώς προχώρησε σε ανάλυση του αποτελέσματος. . .

Ο Έπαρχος τις τελευταίες μέρες ασχολείται αποκλειστικά με ζητήματα του Επαρχείου και προσπαθεί να απέχει από κάθε είδους συζήτηση και σύμφωνα με πληροφορίες μας θα ασχοληθεί με τα κοινά, από νέα θέση. (Έχει προτάσεις και παροτρύνσεις από πραγματικούς του φίλους).

Ο Πολυχρόνης Αντωνιάδης το τελευταίο διάστημα δηλώνει ήρεμος.

Εμείς θεωρούμε σίγουρο ότι έχει βγάλει συμπεράσματα για την εκλογική διαδικασία, για τα όσα προηγήθηκαν και για το ποιοι είναι οι πραγματικοί του φίλοι, καθώς μετά τα αποτελέσματα μετρήθηκαν σίγουρα και κουκιά. . .


Τις επόμενες μέρες περιμένουμε και την

ανακοίνωσή του για το τι θα πράξει. Σίγουρα πάντως πρώτοι θα μάθουν, όσοι βρίσκονται σταθερά στο πλευρό του.

Διαβάστε περισσότερα...

δημος των αξιων

ΔΙΠΛΗ Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ
Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος
για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου
με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»

Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου

Το βασικότερο και ανυπέρβλητο εμπόδιο που πρέπει να αντιπαλέψουμε με κάθε μέσο από
εδώ και πέρα ως δημοτικός συνδυασμός, και αποτελεί την πραγματική τροχοπέδη για την πόλη και τα χωριά μας είναι η νοοτροπία, η κουλτούρα και η πεποίθηση περί πολιτικής των σημερινών και πολλών πρώην δημοτικών αρχόντων, που έχουν αναγκάσει τους πολίτες να χορεύουν στους ρυθμούς της συναλλαγής.
Είναι η αντίληψη που βαφτίζει τα δικαιώματα των πολιτών χάρες.
Είναι η αντίληψη που καθιστά κάθε πολίτη έρμαιο της εξουσίας, που κάνει τον πολίτη αντικείμενο μικρών ή μεγάλων εκβιασμών, που τον αναγκάζει να παρακαλά για να του παρέχονται οι βασικές ανάγκες του.
Δηλ. να παρακαλά και να υποχρεώνεται για τον καθαρό δρόμο μπροστά από το σπίτι του, να παρακαλά και να υποχρεώνεται για το ελεύθερο πεζοδρόμιο, να παρακαλά για τον κάδο των σκουπιδιών, για μία θέση εργασίας για το παιδί του, ακόμα και για ένα απλό πιστοποιητικό.
Είναι η αντίληψη του πάρε-δώσε, του όλα αγοράζονται αφού κάποιος τα πουλάει. Είναι η αντίληψη που θέλει τον μουσουλμάνο συμπολίτη μας επειδή δεν γράφει ελληνικά, να πρέπει να παρακαλά και να υποχρεώνεται στον οποιοδήποτε αιρετό για ένα πιστοποιητικό και για μία άδεια στο παζάρι.
Αυτή την νοοτροπία πρέπει να γκρεμίσουμε.
Αλλά εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία ενός σχεδίου ανάπτυξης της πόλης. Γιατί;
Γιατί, τα έργα που γίνονται μέχρι τώρα, γίνονται χωρίς προγραμματισμό, χωρίς μελέτη ,πρόχειρα και ασύνδετα και το χειρότερο, μερικά από τα έργα που έγιναν ή γίνονται δημιουργούν ανισότητες και προβλήματα περισσότερα από αυτά που σκόπευαν να λύσουν όταν σχεδιάστηκαν π.χ. τρανταχτό αρνητικό παράδειγμα που πρέπει να γραφεί στο βιβλίο Γκίνες, ο πεζόδρομος της Βενιζέλου και η κεντρική πλατεία που στοίχισε πολλές χιλιάδες Ευρώ και απαξιώθηκε λειτουργικά μόλις μέσα σε έναν χρόνο .
Ανάπτυξη και πρόοδος για την πόλη σημαίνει ότι οικοδομώ σταδιακά και όχι συσσωρεύω ασκόπως και απρογραμμάτιστα μπετόν, όπως γίνεται δυστυχώς μέχρι τώρα.
Σε τελική ανάλυση, στόχος του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ και του επιτελείου μας, είναι ένας δήμος φιλικός προς τους πολίτες, ένας δήμος όπου δεν πρωταγωνιστεί η μικροπολιτική, οι διακρίσεις, η συναλλαγή και η εμπορευματοποίηση των δικαιωμάτων μας, αλλά η εξυπηρέτηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της πόλης και των χωριών μας.

Και μία υπενθύμιση για αυτούς που το έχουν ξεχάσει, όσο ψηλά και αν βρίσκονται:
«Η ελεύθερη αντιπολίτευση δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών του Διδυμοτείχου».
Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Διδυμοτείχου των Μεταξάδων και των χωριών μας

Οι τωρινοί δημοτικοί παράγοντες παραμένουν απλοί διαχειριστές και διεκπεραιωτές υποθέσεων χωρίς ιδέες, αξίες, αρχές αλλά με συγκολλητική ουσία την προοπτική άσκησης της εξουσίας.
Ποιό είναι τελικά το πρόβλημα του Διδυμοτείχου;
Το πρόβλημα του Διδυμοτείχου είναι, πως το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό των αιρετών , αυτών που εκλέγουμε δηλαδή, αποτελεί μία χαλαρή οργάνωση Συνταξιούχων στα μυαλά και στην ψυχή, που ανταποκρίνεται στην προ 30ετίας φάση κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της πόλης. Αυτό το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό των αιρετών, έρχεται όμως σε ευθεία δυσαρμονία με την σημερινή πραγματικότητα και το κοινό αίσθημα και τις απαιτήσεις των πολιτών.
Ο μηχανισμός κατοχής και νομής της δημοτικής εξουσίας αποκόπηκε από τον ομφάλιο λώρο των απαιτήσεων και προβλημάτων των πολιτών και ξεστράτισε στον δρόμο της διαπλοκής των συμφερόντων των ολίγων.
Η εξουσία έχει ρουφήξει κάθε ικμάδα της ψυχής των δημοτικών αρχόντων που φέρονται αλαζονικά προς τους πολίτες και υποτακτικά προς τους ισχυρούς της εκάστοτε κυβέρνησης.
Με τους οποίους ισχυρούς της εκάστοτε κυβέρνησης όταν συναντούνται οι δημοτικοί άρχοντας, αντί να προβάλλουν τα προβλήματα της πόλης, εξαντλούν σε πέντε μόνο λεπτά τα ζητήματα της περιοχής και αφιερώνουν ολόκληρες τις υπόλοιπες ώρες σε αιτήματα προσωπικής εξυπηρέτησής τους.
Από την άλλη οι βολεμένοι συμπολίτες μας, υποστηρικτές της υπάρχουσας κατάστασης και του σημερινού Δημάρχου, παρόλο που συμφωνούν κατά βάθος με εμάς, δεν έρχονται μαζί μας ξέρετε γιατί.
Γιατί αρκούνται στα κεκτημένα που τους προσφέρει το σημερινό κατεστημένο και διακινδυνεύουν πολλά σε μία αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης οπότε συνήθως λουφάζουν και δεν δίνουν καμία μάχη.
Από πού αγαπητοί φίλοι και φίλες θα προέλθει η ανατροπή;

Η έκπληξη θα προέλθει όχι από ανακύκλωση προσώπων αλλά από δυνάμεις που δεν έχουν βγει στο προσκήνιο από πρόσωπα που μπορούν να υπάρξουν αυτοδύναμα στην κοινωνία.
Αυτά τα πρόσωπα πρέπει να εκφράζουν τις ανάγκες των πολιτών, να υπερασπίζουν τα αιτήματά τους, να οργανώνουν την δυσαρέσκεια των πολιτών, να προωθούν τα οράματά μας για αναβάθμιση και ανασυγκρότηση της πόλης.
Τα δοβλέτια της εξουσίας τα αμειβόμενα «καρτέλ» συμβούλων που σπαταλούν το δημοτικό χρήμα χωρίς εμφανές αντίκρισμα στην τοπική κοινωνία, πρέπει να εκλείψουν.
Είναι απαραίτητες για το κοινό καλό έτσι να υπάρξουν οι «ανθρωποθυσίες» και οι «στελεχοθυσίες» εκείνων που δεν αναγνωρίζουν τους πολίτες ως συνοδοιπόρους και συντρόφους, και ξέρετε όλοι σε ποιους αναφέρομαι, αλλά αναγνωρίζουν τους πολίτες μόνο, ως υπηρέτες και υποτακτικούς των προσωπικών ταπεινών τους συμφερόντων.
Και αυτές οι «ανθρωποθυσίες» των φθαρμένων προσώπων, που εκπέμπουν μόνο αρνητική ενέργεια και αλαζονεία και μετέτρεψαν το Διδυμότειχο από υγιή κοινωνία των πολιτών σε άρρωστη κοινωνία των πελατών, πρέπει νάναι αρκετές, αν θέλουμε ως πόλη να πάμε μπροστά.
Αυτήν την φιλοσοφία υλοποιεί η δυναμική στελέχωσης του συνδυασμού μας.

Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή.
Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων.Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.
Το ζητούμενο πια ,δεν είναι να διαπιστώνουμε την κατάντια της πόλης μας. Το ζητούμενο είναι να την αλλάξουμε.
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα της πόλης αλλά η ίδια είναι δυστυχώς το πρόβλημα της πόλης μας.
Δεν «εξαγοράζουμε» προεκλογικά.
Δεν «λεηλατούμε» μετεκλογικά.
Παράγουμε έργο για τον Δήμο


Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ
Την 25/09/2010 και ώρα 13.10΄ στην Αλεξ/πολη, Ι.Χ.Ε. αυτ/το, που οδηγούσε 33χρονη, συγκρούσθηκε με δίκυκλη μοτ/τα που οδηγούσε 36χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά ο οδηγός της μοτοσικλέτας και μία 32χρονη, που επέβαινε σ΄ αυτή.
Οι ελαφρά τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο Γ.Π.Ν. Αλεξ/πολης για νοσηλεία.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης.


ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1) ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ (5) ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Συνελήφθησαν την 24-09-2010, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ένας (1) 26χρονος ημεδαπός, για μεταφορά στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) λαθρομεταναστών, με Ι.Χ.Ε.αυτ/το.
Συγκεκριμένα, την 21.00΄ ώρα της 24-09-2010, άνδρες της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομετανάστευσης του Τ.Σ.Φ. Φερών, εντόπισαν στην περιοχή Γεμιστής, ομάδα λαθρομεταναστών, η οποία κατευθύνθηκε πλησίον του οικισμού Κήπων. Την 23.45΄ ώρα της ίδιας ημέρας μετέβησαν στο σημείο τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτ/τα. Στα δύο οχήματα επιβιβάσθηκαν οι λαθρομετανάστες και το τρίτο κινήθηκε, ως προπομπός προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση των άλλων δύο και αποφυγή των αστυνομικών ελέγχων.
Οχήματα της ανωτέρω υπηρεσίας ακινητοποίησαν το τρίτο αυτοκίνητο, ενώ τα άλλα δύο ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν. Την 01.00΄ ώρα της 25/09/2010 στον Α/Κ Μάκρης βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το ένα αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν και συνελήφθησαν πέντε (5) λαθρομετανάστες. Την ίδια ημέρα και ώρα 12.30΄ βρέθηκε στην αγροτική περιοχή Κήπων και το άλλο όχημα.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα.
Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε.αυτ/τα.
Οι συλληφθέντες, 1 διακινητής και 5 λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενήργησε το Τ.Σ.Φ. Φερών.


Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ερωτηση δερμεντζοπουλου

ΠΡΟΣ • τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Ρύθμιση οφειλών με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου επιχειρήσεων της Θράκης».

Με την απόφαση 2/20087/0025 της 30ης Ιουνίου 2010 δίνεται η δυνατότητα για ρύθμιση οφειλών με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου στις επιχειρήσεις του Νομού Δράμας, εξαιρώντας όλους τους άλλους Νομούς της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης.
Η απόφαση αυτή

αποτελεί κατάφωρη και κραυγαλέα αδικία σε βάρος όλων των επιχειρήσεων των υπολοίπων Νομών της Περιφέρειας που βρίσκονται στην ίδια ή και ακόμη χειρότερη οικονομική θέση.
Επιπλέον η απόφαση αυτή, της άνισης μεταχείρισης, προκάλεσε την δίκαιη διαμαρτυρία των Επιμελητηρίων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, τα οποία ζητούν την αποκατάσταση της αδικίας με την επέκταση της ρύθμισης.

Ενόψει όλων αυτών
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Αν προτίθεται να προβεί σε επέκταση της προαναφερθείσας ρύθμισης και για τις επιχειρήσεις του συνόλου της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Ερωτών Βουλευτής



Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Βουλευτής Έβρου


Διαβάστε περισσότερα...

θεατρο

Με γενικό τίτλο ΠΩΣ ΝΑ ΠΩ και σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, η θεατρική ομάδα Angelus Novus παρουσιάζει στο Θέατρο ΣΟΦΟΥΛΗ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, 1-3 και 8-10 Οκτωβρίου, μια σειρά από μονόπρακτα του Σάμουελ Μπέκετ. Γραμμένα σε διαφορετικές περιόδους, από το 1937 έως το 1988, και αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο, μοιράζονται ωστόσο την ίδια έγνοια για τη θέση και τον ρόλο του λόγου, της υπερκατανάλωσής του ή της στέρησής του, στις σχέσεις των ανθρώπων και στις ζωές τους.
Στο πρώτο μονόπρακτο, την Καταστροφή, όπου είναι φανερή η πολιτική διάσταση, ένας αυταρχικός σκηνοθέτης, θέλοντας να εξαφανίσει κάθε ίχνος από την προσωπικότητα του πρωταγωνιστή του, του απαγορεύει, ανάμεσα στα άλλα, και να μιλάει. Ταυτόχρονα, ο τρόπος που μιλάει ο ίδιος λειτουργεί τρομοκρατικά για τη βοηθό του.
Στο Πηγαινέλα, τρεις γυναίκες συνομιλούν και ο λόγος που ακούει ο θεατής επιβεβαιώνει τη φιλία που τις ενώνει. Αντίθετα, τα λόγια που ψιθυρίζει η μια στο αυτί της άλλης χωρίς να μπορεί ο θεατής να τ’ ακούσει, και που αφορούν την τρίτη που απουσιάζει στιγμιαία, ίσως διαβρώνουν την ουσία αυτής της φιλίας.

Στο Πώς να πω, κεντρικό κείμενο της παράστασης και τελευταίο κείμενο του Μπέκετ δημοσιευμένο λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, δηλώνεται η δυσκολία να ειπωθεί με σαφήνεια αυτό που έχει ιδωθεί, η δυσκολία, δηλαδή, -αν όχι η αδυνατότητα- απόδοσης του κόσμου μέσω των λέξεων.

Στο Πράξη χωρίς λόγια 2, ο λόγος απουσιάζει εντελώς και το θέατρο οδηγείται στον μίμο, ενώ στο Play, τα τρία πρόσωπα, χωμένα μέσα σε τεφροδόχους, είναι καταδικασμένα να μιλούν αδιάκοπα, υπο το βασανιστικό φως ενός προβολέα που τους ανακρίνει, και να επαναλαμβάνουν επ’ άπειρον την ίδια πάντα ιστορία, εκείνη της τριγωνικής σχέσης τους.

Η παράσταση, χωρίς να απαλείφει ή να υποτιμά την οντολογική αγωνία που διατρέχει το έργο του Μπέκετ, προσπαθεί να αναδείξει τα κωμικά στοιχεία του, το ιδιότυπο χιούμορ και τη σκληρή ειρωνεία του, που συνήθως περνούν σε δεύτερη μοίρα στις περισσότερες σκηνικές αποδόσεις προς όφελος μιας εμφανώς ή/και φαινομενικώς «σοβαρότερης» και «τραγικότερης» ανάγνωσης. Τα διάφορα κείμενα συνδέονται μεταξύ τους με μελοποιημένα ποιήματα και «σαχλοκουβέντες» του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα.

Ταυτότητα της παράστασης

Κείμενα: Καταστροφή, Πηγαινέλα, Πώς να πω, Πράξη χωρίς λόγια 2, Play, Ποιήματα και Σαχλοκουβέντες
Συγγραφέας: Σάμουελ Μπέκετ
Μετάφραση-σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Μουσική: Κωστής Βοζίκης
Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Σκηνικά-κοστούμια: Angelus Novus και Ζαμπία Πατεράκη
Κατασκευή μάσκας και robe de chambre: Ζαμπία Πατεράκη
Συμμετοχή στη δραματολογία: Βιβή Θεοδωρακοπούλου

παίζουν
Στέλλα Βογιατζάκη
Θέμης Θεοχάρογλου
Μαρία Μουστάκα
Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης

ζωντανή μουσικήΚωστής Βοζίκης

Επικοινωνία: Art Minds, Δάφνη Μουστακλίδου:dafni.artminds@gmail.com
Πληροφορίες της παράστασης

Χώρος: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
Ημερομηνίες παραστάσεων: 1-3 και 8-10/10/2010Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή
Ώρα: 21.15 και λαϊκή απογευματινή την Κυριακή στις 16.30
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό και λαϊκή απογευματινή: 10 ευρώ, δεκτές ατέλειες στη λαϊκή απογευματινή της Κυριακής

Κρατήσεις - Πληροφορίες: 2310423925
Διαβάστε περισσότερα...

διαβαστε την κυριακη στο ιστολογιο

Μετράει φίλους ο Έπαρχος Βορείου Έβρου Πολυχρόνης Αντωνιάδης. Διαβάστε περισσότερα...

νεο ιστολογιο

Καλημέρα σας και καλό χειμώνα. Θα ήθελα να γνωστοποιήσω τη δημιουργία ενός νέου blogspot.

http://www.platykalamatasmessinias.blogspot.com/

'Ενα ιστολόγιο που περιέχει ειδήσεις για το χωριό μας πλατύ καλαμάτας Μεσσηνίας και

την ελληνική επικαιρότητα.
Διαβάστε περισσότερα...