ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

απολυσεις στον εβρο

Σύσκεψη με αντικείμενο την προγραμματική σύμβαση που αφορά την απασχόληση 118 απολυμένων από την εταιρεία ΘΡΑΚΗ ΑΕ σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής (Αναπτυξιακή Εταιρεία Έβρου Α.Ε., δήμοι Αλεξανδρούπολης, Φερών και Τραϊανούπολης), πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομαρχία Έβρου με την προεδρία του Νομάρχη κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού κ. Γεώργιος Ντόλιος, κα Όλγα Ρενταρή, κα Ελένη Τσιαούση, κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, οι νομικοί σύμβουλοι της Νομαρχίας και των απολυμένων, ο Πρόεδρος των πρώην εργαζομένων της ΘΡΑΚΗ ΑΕ κ. Παντελής Γιαντσίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας που διαχειρίζεται ανάλογο πρόγραμμα με την εταιρεία SOFTEX.
Στη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε και τηλεφωνική συζήτηση με τον υπεύθυνο του υπουργείου Εργασίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος.
Συζητήθηκαν μια σειρά διαδικαστικών θεμάτων που έχουν σχέση με την προγραμματική σύμβαση, όπως η αναδρομικότητα της σύμβασης, ο προσυμβατικός έλεγχος και η κάρτα εργασίας.
«Νομίζω ότι καταλήξαμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα, λύνοντας μια σειρά από γραφειοκρατικά προβλήματα. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε αναδρομικότητα στην απασχόληση τους από 8 Σεπτεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από το Ελεγκτικό συνέδριο, ενώ για την κάρτα εργασίας, που απαιτείται από το υπουργείο Εργασίας, μπορεί να κατατεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Θέλω να ελπίζω ότι πραγματικά το Ελεγκτικό συνέδριο θα κάνει δεκτό το αίτημά μας αυτό, λόγω και της ιδιαιτερότητας που υπήρχε αυτό το χρονικό διάστημα, από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, αφού δεν μπορούσε να συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης, ενώ και δεν υπήρχε και υπουργός Εργασίας για να υπογράψει τον προβλεπόμενο κανονισμό εργασίας» δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης.