ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

προστασια του πολιτη

Με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον εκπρόσωποι τοπικών αυτοδιοικήσεων και μέλη της τοπικής κοινωνίας συμμετείχαν στην ανοιχτή συζήτηση με θέματα που αφορούν στην προστασία του Πολίτη και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Εχεδώρου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος και οι Δήμαρχοι: Αγ. Αθανασίου κ. Άρης Αραμπατζής, Αξιού κ. Νικόλαος Γιουτίκας, Κουφαλίων κ. Δημήτρης Μπελίδης και Χαλάστρας κ. Γρηγόρης Ουζούνης.
Η συζήτηση ξεκίνησε με εισήγηση του Δημάρχου Εχεδώρου κ. Σπύρου Σταματάκη, που παρουσίασε στους συμμετέχοντες την ατζέντα των θεμάτων και αναφέρθηκε στους προβληματισμούς και στις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας για τις παραβατικές ενέργειες των τελευταίων μηνών, που διαταράσσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, με αποτέλεσμα οι πολίτες να νοιώθουν απροστάτευτοι, να αισθάνονται έντονα την απουσία του επίσημου κράτους και να νοιώθουν ότι υπονομεύεται η καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα επεσήμανε τις ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές. Τις ανησυχίες του Δημάρχου συμμερίστηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αυτοδιοικήσεων που παρευρέθηκαν και τόνισαν την πρόθεση και τη διάθεση τους να συνεργαστούν τόσο με το Υπουργείο όσο και με την ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης στις τοπικές κοινωνίες.
Ο Υφυπουργός κ. Βούγιας, κατά την εισήγησή του, υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος προσωπικά για τη δυτική Θεσσαλονίκη και δεσμεύτηκε να επαναλάβει την ίδια συνάντηση σε έξι μήνες, προκειμένου να αξιολογηθούν οι παρεμβάσεις της πολιτείας. Στόχος του Υπουργείου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων του πολίτη αλλά και η αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της αστυνομίας και κοινωνίας. Επαναφέρετε ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς, οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες, και δεσμεύτηκε ότι αυτές θα επεκταθούν και στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν ξεκινήσει από το Υπουργείο οι απαραίτητες ενέργειες για νέες προσλήψεις αστυνομικών καθώς και για την κάλυψη των αναγκών των αστυνομικών τμημάτων σε υλικοτεχνικές υποδομές.