ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

σαμοθρακη

Ως οριστική λύση στο πρόβλημα συγκοινωνίας της Σαμοθράκης, χαρακτηρίζει την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να εγγραφεί η εταιρεία ΣΑΟΣ στα Νηολόγια του Πειραιά, ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης. Μετά τους – παράνομους, κατά τον εφοπλιστή - αποκλεισμούς της εταιρείας, από τους διαγωνισμούς που προκήρυττε η προηγούμενη κυβέρνηση, με αυτή τη δικαστική απόφαση, παρακάμπτονται τα όποια εμπόδια, κι έτσι η εταιρεία, εκτός απροόπτου, θα είναι σε θέση να διαγωνιστεί με στόχο να αναλάβει την πολυετή σύμβαση εκτέλεσης δρομολογίων Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη, λίγο πριν τις εκλογές, κι ενώ είχαν ήδη προηγηθεί δύο άγονοι διαγωνισμοί, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απέρριψε τη μία και μοναδική προσφορά που είχε κατατεθεί από τον εφοπλιστή Φώτη Μανούση για την άγονη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.
Μετά αυτήν την εξέλιξη, υπήρξε κίνδυνος ο πλοιοκτήτης να αποσύρει από την γραμμή το νεότερης ηλικίας αξιόπλοο ΣΑΟΣ ΙΙ και να βάλει κάποιο πολύ παλαιότερο, με ό,τι μπορεί να σήμαινε αυτό για τη συγκοινωνία του νησιού. Τότε, ο λόγος που δεν προχώρησε ο διαγωνισμός ήταν κάποια νομικά κωλύματα που αφορούσαν στο νεοσυσταθέν εταιρικό σχήμα, το οποίο ίδρυσε ο κ. Μανούσης, προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει σε διαγωνισμούς με το ΣΑΟΣ ΙΙ. Υπενθυμίζεται ότι μετά την ένταξη της εταιρείας SAOS FERRIES στο άρθρο 99, δεν της επιτρέπεται να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς. Έτσι λοιπόν, η μοναδική προσφορά που κατατέθηκε στο διαγωνισμό, αυτή της νέας εταιρείας του κ. Μανούση, απορρίφθηκε, καθώς, όπως υποστήριξε το υπουργείο, δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει η απαραίτητη γνωμάτευση για την αναγνώριση και λειτουργία της. «Φυσική συνέπεια»Αυτή την στιγμή, τα δρομολόγια εκτελούνται υπό το καθεστώς της απευθείας ανάθεσης.
Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εφοπλιστή στον status radio, η εξέλιξη αυτή, χαρακτηρίζεται ως «φυσική συνέπεια», μια και, όπως υπογράμμισε, «πίστευα και πιστεύω στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν μπορούσε παρά να εκδοθεί μία τέτοια απόφαση, η οποία να καταδικάζει τις αυθαιρεσίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Αποκλειστήκαμε σε 3 συνεχείς διαδικασίες με προφάσεις που προσπάθησαν να εφεύρουν. Με την απόφαση αυτή, παύει να υφίσταται ο λόγος για τον οποίο μας απέκλειαν στους διαγωνισμούς. Είναι μία θετική εξέλιξη που δίνει τέλος στην αβεβαιότητα σχετικά με τη συγκοινωνία της Σαμοθράκης». Από εδώ και μετά, θα πρέπει να επανέλθει η διαδικασία του διαγωνισμού, να ανοιχθεί η προσφορά του ΣΑΟΣ και να υπογραφεί η πολυετής σύμβαση μεταξύ εταιρείας και υπουργείου. «Δεν έχει αδρανήσει ο διαγωνισμός. Την τελευταία φορά που αποκλειστήκαμε προσφύγαμε στη δικαιοσύνη, χωρίς να έχουμε πάρει πίσω της εγγυητικές επιστολές και την προσφορά μας».Ο κ. Μανούσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης, η εταιρεία θα βγει από την αποκλεισμό και θα μπορέσει να αναπτυχθεί και πάλι, δραστηριοποιώντας κι άλλα πλοία της, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, τους θερινούς μήνες να δρομολογηθεί ταχύπλοο ή/και δεύτερο πλοίο στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Άλλη μία απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου ήρθε να δικαιώσει την ναυτιλιακή εταιρεία ΣΑΟΣ μετά τον παράνομο αποκλεισμό της από τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για την ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.Όπως είναι γνωστό μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου «Παυλίδη» η εταιρεία ΣΑΟΣ συνεχώς αποκλείετω (για τρεις επαναλαμβανόμενους διαγωνισμούς) με παράνομες μεθοδεύσεις και παρά τις αντιδράσεις των φορέων του νομού (Μητροπολίτης – Νομάρχης – Βουλευτές – Δήμαρχοι – Επιμελητήρια κλπ). Με τη δικαστική αυτή απόφαση διατάσσεται η εγγραφή της εταιρείας μας στα Νηολόγια Πειραιά με την οποία ηρνείτω η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μας από τους διαγωνισμούς. Η εξέλιξη αυτή δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνίας της Σαμοθράκης με την υπογραφή πολυετούς σύμβασης εκτέλεσης δρομολογίων με το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ».
Συντάκτης: Kική Hπειρώτου
Εφ. "Η Γνώμη"