ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

η κτηνιατρος

Το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας έχει προκαλέσει η υπόθεση της ελέγκτριας-κτηνιάτρου που συνελήφθη να δωροδοκείται με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο τελωνείο των Κήπων για να επιτρέψει τη διέλευση φορτίου αλιευμάτων. Η κτηνίατρος, οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη το μεσημέρι της Παρασκευής, και σύμφωνα με το δικηγόρο της κ. Θεόδωρο Αγγλιά, ζήτησε και πήρε αναβολή προκειμένου η δίκη της να γίνει στις 30 Νοέμβριου.
Στο θέμα επιχειρείται να δοθούν πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Κιλτίδης δήλωσε στο Voria.gr πως «ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ στον Έβρο κ. Άκης Γεροντόπουλος μου ζήτησε επανειλημμένα τη μη μετακίνηση της κτηνιάτρου από τη συγκεκριμένη υγειονομική υπηρεσία παρότι η τοπική κοινωνία, και όχι μόνο βοούσε για το έργα και τις ημέρες της». Η «Γνώμη», επικοινώνησε με τον κ. Γεροντόπουλο, ο οποίος φανερά ενοχλημένος, δήλωσε πως «δεν θα ασχοληθώ με το θέμα» ενώ προηγουμένως, είχε διαψεύσει τα όσα δήλωσε ο πρώην υφυπουργός.
Από την πλευρά της κτηνιάτρου ο δικηγόρος της, κ. Αγγλιάς δήλωσε: «Eπειδή, οι δυο τούρκοι οδηγοί δώσανε κατάθεση και στη συνέχεια έφυγαν, ζητήσαμε την αναβολή της δίκης, στα πλαίσια του αυτόφωρου. Έτσι, η δίκη προσδιορίστηκε για τις 30 Νοεμβρίου. Στόχος είναι να έρθουν και οι δύο Τούρκοι οδηγοί». Ο κ. Αγγλιάς, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Κιλτίδη απάντησε: «Εκείνο που έχω να πω είναι πως ο μηνυτής είναι από την περιφέρεια του κ. Κιλτίδη και η νύφη του είναι στο πολιτικό του γραφείο. Είναι ολοφάνερο, πως η μία πλευρά πήρε τη θέση ενός δικού του και σπιλώνεται το όνομα ενός άλλου ατόμου, μακριά, στον Έβρο. Ο Γεροντόπουλος είναι πρώην βουλευτής του νόμου Έβρου και εν όψει των εσωκομματικών εκλογών δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά και δεν θέλω να επεκταθώ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του διαδικτυακού τόπου www.voria.gr, επώνυμες καταγγελίες είχαν φτάσει στο υπουργείο από τις 12 Ιανουαρίου του 2009, προκαλώντας την παρέμβαση του τότε υφυπουργού, ενώ είχε προηγηθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία τελικά κατέληξε σε ενοχοποιητικό πόρισμα για την κτηνίατρο. Στη συνέχεια, ενώ αποφασίστηκε η παραπομπή του θέματος στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο το θέμα κόλλησε, γιατί η υπογραφή που απαιτούνταν από τον κ. Χατζηγάκη δεν μπήκε ποτέ, ενώ πάγωσε και η απόφαση για την μετακίνησή της.
Συντάκτης: Ιωάννα Παρασχάκη
Εφ. "Η Γνώμη"