ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

η νικη στο λουβρο και η σαμοθρακη . . . σκουπιδοδρομει

Της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Τα προβλήματα της Σαμοθράκης ολοένα γίνονται περισσότερα και βεβαίως αυξάνονται οι διαμαρτυρίες των Σαμοθρακιτών, αλλά μάταια. Αν η αξιοπρεπής διαβίωση ισχύει για άλλους, η κατάντια του νησιού όχι μόνο δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο αλλά επιτείνει την αγανάκτηση των κατοίκων που με τις υποσχέσεις όλων, κατοικούν έναν τόπο που χάρη στους πανάξιους προγόνους και στην ιστορία του, έγινε γνωστός στα πέρατα της οικουμένης. Ποιος στ’ αλήθεια θα περίμενε ,οι κάτοικοι σήμερα να εκλιπαρούν προς κάθε κατεύθυνση για βοήθεια, προκειμένου να σωθούν από την απειλή των σκουπιδιών που τους πνίγουν! Βγαίνουν και ξαναβγαίνουν στα ΜΜΕ ο Φώτης, ο Γιάννης ,οι νέοι, που έκαναν, κάνουν , όνειρα. Πώς γίνεται να ακούμε τα ίδια ,στα χαρτιά το ένα πρόβλημα, στα χαρτιά το άλλο, στα χαρτιά το νέο κέντρο υγείας ,η ακτοπλοϊκή, το θέμα των σκουπιδιών…Για, να συνέλθουμε επιτέλους ,γιατί το κακό παραέγινε .Πουθενά στην Ελλάδα σε κανένα νησί ,δεν συμβαίνουν αυτά, σε αυτό το μέγεθος .Δήμαρχέ μου, μπορείτε και πρέπει να εξασφαλίσετε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των δημοτών, γιατί το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό , και αν το μέλλον των νέων είναι- άκουσον- η μετανάστευση για άλλη μια φορά πέρα από εκείνα τα πέτρινα χρόνια –τι άλλαξε άραγε! Και άλλοι, όσοι εραστές του δημαρχιακού θώκου ,σκεφτείτε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο, κι οι κάτοικοι δε σηκώνουν πλέον πολλά ,γιατί δεν πρέπει να είναι αλωμένοι σ’ ένα χώρο που- κατά τα άλλα -έκανε γνωστή την Ελλάδα στα πέρατα της γης!
.Όταν η λύση για το νησί είναι η ανάπτυξη , ασχολούμαστε πολύ απλά με την επιβίωση των κατοίκων του, σαν… τριτοκοσμικοί. Ποιες δουλειές εξασφαλίζονται στους νέους που θέλουν να παραμείνουν στο νησί όταν τα «φτηνά» εργατικά χέρια», ήδη τους εκπαραθύρωσαν; Κύριοι το νησί έχει συγκεκριμένη έκταση πολύ συγκεκριμένες και περιορισμένες δουλειές και με τις αναβολές επί αναβολών, με την ολιγωρία, θα προκαλέσετε-αν δεν την έχετε προκαλέσει- την ξενοφοβία για ευνόητους λόγους. Ζούμε σ’ ένα ραγδαία μεταλλασσόμενο κόσμο και δεν νομιμοποιούμαστε να μιλάμε μόνο για κινδύνους και απειλές! .Να υποθέσω ότι η νησιωτική πολιτική αποτελεί ένα όνειρο απατηλό; Υπουργέ μου, η Σαμοθράκη είναι κοντά στην ηπειρωτική ακτή κι όμως δεν προκόβει γιατί η υποσχεσιολογία, τα ευχολόγια, η γενικολογία ,η εντυπωσιοθηρία ,πράγματι δεν τη σώζουν. Κύριοι βουλευτές δρομολογήστε λύσεις εδώ και τώρα. Προεκλογικά, η παρουσία σας στο νησί ήταν τόσο έντονη που κάνατε το Σαμοθρακίτη να πιστέψει ότι κάτι αλλάζει στον τόπο του! Κι όμως η αβεβαιότητα, αβεβαιότητα. Αλλά τα προβλήματα δεν είναι χθεσινά είναι παλιά και γνωστά ,απομένει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την επίλυσή τους. Βοηθήστε να υπάρξουν νομοθετήματα που θα βάλουν το νησί σε τροχιά ανάπτυξης .Ο δήμος δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνος την ανεργία ,την έλλειψη διδακτικού προσωπικού ,την παντελή έλλειψη υποδομών υγείας .Ο δήμος Σαμοθράκης φροντίστε να παραμείνει δήμος και μην ολιγωρείτε για να τον «υιοθετήσουν». Το γνωρίσαμε παλιά και είδαμε .Γρηγορείτε.