ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ποδηλατοδρομοι στην αλεξανδρουπολη

Μήνυμα του Δημάρχου.
Αγαπητέ συμπολίτη,

η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας ήταν και είναι ένας από τους βασικούς στόχους της δημοτικής μας αρχής
¼λοι αντιλαμβανόμαστε ότι στις σύγχρονες πόλεις η αποκλειστική χρήση του αυτοκινήτου ειδικά στο κέντρο της πόλης γίνεται ολοένα και πιο προβληματική
Η Αλεξανδρούπολη από τη ρυμοτομία της αλλά και την ιστορία και την παράδοση της προσφέρεται για να υλοποιήσουμε ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα μας δώσει την ευκαιρία να μετακινούμαστε και να ζούμε σε συνθήκες που προάγουν την ασφάλεια μας, την κοινωνικότητα μας και την αισθητική της πόλης μας.
Στην παρούσα φάση κατασκευάζονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ποδηλατοδρόμοι μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων περίπου (Ι. Καβύρη, 14ης Μαϊου, Εθνικής Αντίστασης, Παπαναστασίου και Λ. Δημοκρατίας), που θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο κυκλοφορίας, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης σε όλα τα σημεία της πόλης.
Θα συνεχίσουμε με την πύκνωση του δικτύου, την κατασκευή περιφερειακών χώρων στάθμευσης και υπόγειου πάρκινγκ, τη χρήση δημοτικών ποδηλάτων, αξιόπιστη συγκοινωνία κ.α.
Το όραμά μας για μια ανθρώπινη πόλη, για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αισθητική αναβάθμιση, ασφάλεια και υγεία για εμάς και τα παιδιά μας θα προχωρήσει (και) μέσα από την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων καθώς και των άλλων έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πιστεύω ότι με τη λειτουργία του δικτύου θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας για περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου εντός του ιστού της πόλης μας με ταυτόχρονη υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης για να «επιστρέψει» το ποδήλατο στην Αλεξανδρούπολη, όπως παλιά.
Σας ευχαριστώ για την κατανόηση που δείχνετε για τις οχλήσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

Με εκτίμηση

Γιώργος Αλεξανδρής
Δήμαρχος

1 σχόλια:

ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ είπε...

Στο όραμά του δημάρχου για μια ανθρώπινη πόλη είναι και η ενοικίαση του μεγαλύτερου μέρους των πεζοδρομίων και των πεζόδρομων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών και πλαστικών και ξύλινων κατασκευών;