ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

σαμοθρακη

Τελικά ούτε 3 ούτε 4, αλλά περίπου 10 δρομολόγια θα χρειαστεί να κάνει το κοντέινερ της Περιφέρειας που έχει αναλάβει το έργο του καθαρισμού της Σαμοθράκης. Η όχι τόσο μεγάλη χωρητικότητά του, ο περιορισμένος αριθμός των δρομολογίων, αλλά και τα νέα σκουπίδια που καθημερινά προστίθενται στα παλιά, μεταθέτει χρονικά τον καθαρισμό του νησιού κατά περίπου ένα μήνα από σήμερα.
Χθες, φορτώθηκε η δεύτερη ποσότητα απορριμμάτων στο κοντέινερ, το οποίο σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει με το πλοίο το ταξίδι του για τον ΧΥΤΑ της Κομοτηνής. Το κοντέινερ θα επιστρέψει στο νησί την Παρασκευή για την επανάληψη της διαδικασίας.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Γιάννη Πετρούδα, με έναν πρόχειρο απολογισμό, θα χρειαστούν περίπου 10 δρομολόγια, μέχρι η κατάσταση στο νησί να έχει ομαλοποιηθεί. «Νομίσαμε αρχικά πως 3-4 δρομολόγια, σε διάστημα λίγων ημερών, θα ήταν αρκετά για να παρουσιάσει μία καλή εικόνα το νησί. Τελικά όμως, το κοντέινερ δεν έχει τόσο μεγάλη χωρητικότητα και τα δρομολόγια δεν είναι ιδιαίτερα συχνά, με αποτέλεσμα να εκτιμούμε πως περίπου τα Χριστούγεννα να έχει τελειώσει η διαδικασία αυτή». Άλλωστε, το μνημόνιο συνεργασίας που πρόσφατα υπέγραψε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης με τον πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ και Δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη, για τη διαδικασία μεταφοράς των σκουπιδιών του νησιού στην Κομοτηνή, έχει ισχύ δύο μηνών.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι μέλλει γενέσθαι μετά τον καθαρισμό του νησιού, μια και η οριστική λύση είναι αρκετά μακριά.

«Θετική εξέλιξη η δικαίωση Μανούση»
Ως μία θετική εξέλιξη χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση που επιτρέπει στην εταιρεία του Φώτη Μανούση να συμμετέχει σε δημόσιους διαγωνισμούς, επομένως και στο διαγωνισμό για την άγονη της Σαμοθράκης.
«Είναι σίγουρα μία θετική εξέλιξη. Αν πράγματι η αρμόδια επιτροπή, κατόπιν εντολή του υπουργού, κατακυρώσει τη δημοπρασία του τελευταίου διαγωνισμού στον κ. Μανούση, ή σε οποιονδήποτε ήταν στη θέση του, θα μπορέσει να λυθεί σε βάθος χρόνου το πρόβλημα της συγκοινωνίας μας. Ακόμη κι αν γίνει όμως νέος διαγωνισμός, και πάλι η εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει».
Συντάκτης: Kική Hπειρώτου
Εφ. ¨Η Γνώμη"