ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ειδικο σχολειο στο βορειο τμημα του εβρου

Με αφορμή τις συζητήσεις για την ανέγερση Ειδικού Σχολείου σε έκταση 16 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Θουρίου, ακριβώς δίπλα από το σχολείο , θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:
Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Ελλάδας είναι η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”. Ο Σύλλογος Γονέων, οι Διδάσκοντες και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της ανέγερσης στο Δημοτικό Διαμέρισμά μας. Υπάρχουν και οι ψυχολογικοί λόγοι που θέλουν η επιτυχία ενός εγχειρήματος να εξαρτάται από την αποδοχή του από τα στελέχη και από τους συμμετέχοντες – Δε μιλάμε, λοιπόν, για κτίρια.
Υπάρχει, βέβαια, και ο Ευρωπαϊκός Ορθολογισμός - Πρώτος θεμελιωτής του είναι ο Παρμενίδης, που θεωρούσε μοναδικό κριτήριο της αλήθειας το λογικό. Όταν έγινε γνωστή η πρόταση για τη στέγαση στο Σοφικό, κανένας δε τόλμησε φανερά και δυνατά να μην τη δεχθεί - εμείς μάλιστα στο Θούριο τη δεχθήκαμε με χαρά- αφού υπήρχαν διαθέσιμα κτίρια και σε λίγο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν επιτέλους τα παιδιά να έχουν το σχολείο τους και επαρκούσαν τα χρήματα που διατέθηκαν. Δε θα χρειαζόταν να ξοδευτεί περισσότερο δημόσιο χρήμα. Τώρα που το ένα κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο, οι κατεδαφίσεις είναι οικονομικά δαπανηρότερες, οι επισκευές δεν πληρούν τις προδιαγραφές και τα χρήματα που θα δαπανηθούν για ένα σχολείο του 201.. θα αγοράσουν κτίρια του 198.., ποιος θα έκανε τέτοιες συναλλαγές με .... δικά του χρήματα; Τώρα περιμένουμε να ακούσουμε με την ίδια παρρησία την ορθή λύση. Όσο για τα επιπλέον χρήματα νομίζουμε ότι οι ευαισθησίες της προηγούμενης κυβέρνησης θα συνεχισθούν στην παρούσα. Αλλιώς πού είναι η ισότητα στη διαφορετικότητα και πού οι ίσες ευκαιρίες; Πρέπει λοιπόν να γίνουν έργα αντάξια Ελλήνων.
Σεβασμός στην παράδοση και στους δημιουργούς. Το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας λειτουργεί για δύο δεκαετίες περίπου στην Ορεστιάδα και είναι γέννημα θρέμμα-ιδέα , διεκδίκηση, κατάκτηση- των γονέων των παιδιών.
Η συγκεκριμένη έκταση πληροί την προϋπόθεση των 10 στρεμμάτων και έχει τη δυνατότητα επέκτασης - ευελιξίας για μελλοντικές ανάγκες με άλλα 6 στρεμμ., δηλαδή πάνω από 50% διόρθωση – προσαρμογή πιθανών απρόβλεπτων μεταβολών. Βρίσκεται πάνω σε ύψωμα με υπέροχη θέα , εφάπτεται των οικιών του χωριού και είναι ορατό ακόμα και από τη νέα παράκαμψη. Τα μεγάλα έργα πρέπει και να φαίνονται.
Το Δ.Δ. Θουρίου απέχει λιγότερο από έξι χιλιόμετρα από την πόλη της Ορεστιάδας και με την ολοκλήρωση σύντομα της παράκαμψης αποσυμφορείται ο δρόμος από την κίνηση των τροχοφόρων ελαχιστοποιώντας τον χρόνο πρόσβασης.
Διαθέτει δύο κόμβους, τον έναν νότια για τους ερχόμενους από το Διδυμότειχο και τον άλλον του Χειμωνίου για την Ορεστιάδα. Δεδομένου της μετακίνησης των παιδιών και των καιρικών συνθηκών της περιοχής (χιόνια) η προσβασιμότητα – ασφάλεια είναι “κύριο ζητούμενο”.Το Θούριο είναι ένας οικισμός που έχει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και πλαισιώνεται από τους οικισμούς του Σοφικού και του Χειμωνίου δημιουργώντας ένα μεγάλο «οικιστικό συγκρότημα». Η κομβική του θέση, ανάμεσα στα μοναδικά αστικά κέντρα ,το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, το καθιστούν το πληθυσμιακό επίκεντρο του Β. Έβρου.
Στο Θούριο λειτουργεί Νηπιαγωγείο και 3/θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο , το μοναδικό ανάμεσα στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, πράγμα που δείχνει την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τα σχολεία οι κάτοικοί του, αλλά και την παιδαγωγική ανάγκη το Ειδικό Σχολείο να συνεργάζεται- να συνυπάρχει με άλλες σχολικές μονάδες και να μην είναι απομονωμένο. Υπάρχουν επίσης αγροτικό ιατρείο, δραστήριοι πολιτιστικοί – αθλητικοί σύλλογοι, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικο-βουλκανιζατέρ, καθαρό πόσιμο νερό και μια σειρά ακόμη υπηρεσιών που και αποτελούν το εξωδιδακτικό περιβάλλον και μπορούν να βοηθήσουν όταν παραστεί ανάγκη.
Οι κάτοικοι του Θουρίου επιθυμούν την ανέγερση του Ειδικού Σχολείου και είναι σίγουρο ότι με τον ανοιχτό χαρακτήρα τους θα «αγκαλιάσουν» τους νέους μαθητές , τους δασκάλους και τους γονείς τους-πράγμα που έχει διαφανεί στις επισκέψεις των παιδιών και των δασκάλων στο χωριό μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε να σταθείτε από τη θέση σας αρωγός για την θετική κατάληξη του θέματος.

Σημείωση διαχειριστών ιστολογίου: για το θέμα υπάρχει και επιστολή φορέων του Διδυμοτείχου, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει σταλθεί στο ιστολόγιο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ!!! ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!!ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ. ΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ; ΕΝΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΛΕΙΟΤΗΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

18 Νοέμβριος,2009.
ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΩΣΑΝΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ κ.Δ.ΜΟΥΖΑΣ.
τα αλλα ειναι εκ του πονηρου
κατοικος Ν.Σοφικου

Ανώνυμος είπε...

to sxoleio exei apofasistei na ginei sto sofiko...kapoioi theloun na ginei sto thourio...re,tha mas trelanete olous....milame gia mia apostasi 5 lepton perpatontas sta gonata i apostasi metaxy ton 2 xorion...poion douleyete epitelous?ti kryvete piso apo aytes tis energeies sas gia diaforopoihsh tis arxikis apofasis??mipos euroulakia pou tha diaheiristoun oi ypopsifies gia tin apoktisi tou sholeiou dimarxeies???mipos einai i apoktisi tis doxas os diko toys ergo{dimarxoi,nomarhis????}eee loipon kalytera na skeftoun prota ta atoma pou tha voithithoun apo auto to sxoleio kai meta as kanoun kai ta 2 sxoleia an exoun tryfera oi kyrioi ehontes tin exousia..

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΚΕΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ!!!! ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ