ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

βαρβαροτητα

Μάρτυρες μίας αποτρόπαιης πράξης έγιναν και πάλι η κοινωνία και οι φιλόζωοι της Αλεξανδρούπολης. Μετά τα διαρκή περιστατικά με διάφορους γνωστούς – αγνώστους που συνηθίζουν να σκορπούν φόλες αδιακρίτως σε αδέσποτα και δεσποτικά ζώα της πόλης, πράξη απόλυτα καταδικαστέα και δολοφονική, μία ακόμη εγκληματική ενέργεια ήρθε να προστεθεί στη μακάβρια λίστα των περιστατικών με θύματα αθώα ζώα.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας «άνθρωπος» τράβηξε όπλο για να τραυματίσει θανάσιμα ένα δύστυχο αδέσποτο. Θυμόμαστε όλοι πριν από περίπου επτά μήνες, αντίστοιχο περιστατικό που είχε συγκλονίσει την Αλεξανδρούπολη. Αυτή τη φορά, ένας 71χρονος, στην περιοχή της Νίψας, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να πάρει με τον πλέον βίαιο και απάνθρωπο τρόπο τη ζωή ενός σκύλου που δυστυχώς βρέθηκε στον δρόμο του. Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία, πυροβόλησε 2 φόρες εναντίον του ζώου με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Βλέποντας, όμως, ότι το σκυλί δεν είχε ξεψυχήσει, αποφάσισε να ολοκληρώσει το αρρωστημένο έργο του, χτυπώντας δύο φορές το ζώο στο κεφάλι με ένα σφυρί. Στη συνέχεια φόρτωσε το άψυχο κορμί του δύσμοιρου αδέσποτου στο αυτοκίνητό του κι εξαφανίστηκε. Ευτυχώς, η καταγγελία ενός κατοίκου του χωριού ήταν αρκετή για να οδηγήσει στη σύλληψη του δράστη.
Τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί παρά να είναι άκρως καταδικαστέες από τους πάντες. Η παράβαση του Νόμου περί προστασίας των ζώων συνιστά έγκλημα ακόμη κι αν απλώς τραυματιστεί ένα ζώο και πολύ περισσότερο εάν επιφέρει το θάνατό του. Πάγιο (κι έως τώρα απραγματοποίητο) αίτημα των Φιλοζωικών Σωματείων ανά την Ελλάδα προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις, είναι να υπάρξει μέριμνα προκειμένου οι νόμοι που αφορούν στην προστασία των ζώων να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί, ώστε να επιτυγχάνεται η αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.
Το Φιλοζωικό Σωματείο «ΚΙΒΩΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει την φρικαλέα ενέργεια και ζητά να πράξει το ίδιο όλη η κοινωνία της πόλης μας, η οποία, πλην κάποιων εξαιρέσεων, έχει αποδείξει τα φιλοζωικά της αισθήματα. Συγχαίρουμε τον ευαισθητοποιημένο πολίτη που κατήγγειλε την αποτρόπαια πράξη και συγχρόνως απευθύνουμε έκκληση προς όλους να συνεχίσουν να καταγγέλλουν περιστατικά και συμπεριφορές που μπορεί να αποβούν μοιραία για τη ζωή ενός ζώου, για την παρουσία του οποίου στους δρόμους ευθυνόμαστε μόνο εμείς, οι άνθρωποι. Παράλληλα, ζητούμε από την τοπική αυτοδιοίκηση του νομού να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, ξεκινώντας καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα και βεβαίως, δημιουργώντας σωστές και άρτιες υποδομές για την περίθαλψη και την διαβίωσή τους.


Το Δ.Σ. της «ΚΙΒΩΤΟΥ»