ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ιεκ αλεξανδρουπολης

Το Ι.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης ολοκλήρωσε με επιτυχία την υλοποίηση ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo da Vinci στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας, από τις 15/03/2009 έως τις 04/04/2009. Στο πρόγραμμα πήραν μέρος 10 καταρτιζόμενες του τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών της ειδικότητας Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. Το πρόγραμμα με τίτλο «Ενίσχυση της παροχής εκπαίδευσης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», χρηματοδοτήθηκε κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 25% από τον Ο.Ε.Ε.Κ.
Κατά τη διαμονή τους στην Πορτογαλία, οι καταρτιζόμενες του τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών ταυτόχρονα με την θεωρητική κατάρτιση και στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης, τοποθετήθηκαν σε οργανισμούς και ασχολήθηκαν με θέματα που αφορούσαν την ειδική προσχολική αγωγή. Συγχρόνως ενημερώθηκαν για τον πολιτισμό και την ιστορία της Πορτογαλίας, από υπεύθυνους του εταίρου υποδοχής (CLI-Centro de Linguas Intergarbe).
Στόχοι του σχεδίου είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και η γνωριμία των δικαιούχων με την κουλτούρα και τη γλώσσα της χώρας υποδοχής. Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στα προγράμματα οι καταρτιζόμενες θα αποκτήσουν Ευρωδιαβατήριο Κινητικότητας εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους. Επιδιώκεται επίσης, η ενίσχυση της δυνατότητας απασχόλησης των δικαιούχων και η αυτόνομη δράση και ευελιξία τους στα νέα επαγγελματικά τους πεδία. Τέλος, η υλοποίηση προγραμμάτων στοχεύει στη διακρατική συνεργασία για την ανάπτυξη ποιότητας και καινοτομίας στα συστήματα και στις πρακτικές της επαγγελματικής κατάρτισης.

Αλεξανδρούπολη, 10/04/2009
Η Διευθύντρια του ΙΕ.Κ.


Δημούδη Ελένη