ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

κλεινει η νομαρχια εβρου την τεταρτη

Κλειστή θα παραμείνει η Νομαρχία Έβρου την Τετάρτη 29 Απριλίου συμμετέχοντας στην πανελλήνια δυναμική κινητοποίηση που αποφάσισε η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).
Η κινητοποίηση γίνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΑΕ για να ικανοποιηθούν βασικά αιτήματα.
Τα κυριότερα από τα αιτήματα αυτά είναι:
-Η απόσυρση σχεδίου νόμου για την κατάργηση των τελών αδείας και τελών μεταβίβασης οχημάτων που εάν εφαρμοστεί, ισοδυναμεί με απώλεια πόρων για το 2009 για όλες τις Νομαρχίες της χώρας συνολικού ύψους 120 εκ. €.
- Να ψηφιστεί άμεσα ο Κώδικας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που επιλύει βασικά προβλήματα των Νομαρχιών.
- Η μεταφορά των μαθητών. Να καταβληθούν άμεσα στις Νομαρχίες όλης της χώρας τα χρωστούμενα για τη μεταφορά των μαθητών της περσινής και της τρέχουσας χρονιάς που ανέρχονται σε 280 εκ. €
- Να δοθούν άμεσα τα κονδύλια για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου που παραχωρήθηκε στις Νομαρχίες.
- Άμεση στελέχωση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων
- Υλοποίηση των αποφάσεων 13 ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΑΕ.
« Εμείς θα κλείσουμε τη Νομαρχία αντιστεκόμενοι στις εξελίξεις που θέτουν σε κίνδυνο την οντότητα του θεσμού. Η Κυβέρνηση κατά την πάγια τακτική της, την τακτική της μετατόπισης ευθυνών και κρίνοντας ότι προφανώς για την οικονομική κρίση που διάγουμε ευθύνεται φαίνεται η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, αποφάσισε να καταργήσει ένα από τα βασικότερα έσοδα που αποδίδονται εξ ολοκλήρου στις νομαρχίες, αυτό των τελών άδειας και των τελών μεταβίβασης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών. Η απώλεια αυτού του τόσο σημαντικού εσόδου που κατ' εκτίμηση για το 2009 θα ανέλθει περίπου στα 120 εκ. € για όλες τις Νομαρχίες της χώρας, θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στον προγραμματισμό, αλλά και στους ήδη ψηφισθέντες προϋπολογισμούς των Νομαρχιών, οι οποίοι ανατρέπονται ολοκληρωτικά, οδηγώντας σε μαζικές ακυρώσεις έργων, σε αναστολή εφαρμογής πολιτικών για την κοινωνική αλληλεγγύη, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, την παιδεία, την επιμόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.» δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε:
«Στη Νομαρχία Έβρου τα έσοδα που συγκεντρώσαμε για το 2008 από τα τέλη αδειών και μεταβίβασης οχημάτων ανήλθαν στο ποσό των 955.064,48 €, εκ των οποίων 520.000 € κάλυψαν λειτουργικά έξοδα και 435.064,48 € δόθηκαν για έργα. Για το 2009 έχουμε προϋπολογίσει έσοδα 800.000 €, εκ των οποίων 470.000 € θα καλύψουν λειτουργικά έξοδα και 330.000 € θα δοθούν για έργα. Ενδεικτικά αναφέρω έργα χρηματοδοτούμενα από τα τέλη αδειών και μεταβίβασης οχημάτων: έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, επιχορήγηση του Κέντρου Πρόληψης & Ενημέρωσης κατά των Ναρκωτικών Ν. Έβρου, δράσεις για τον Επιχειρηματικό Κόσμο, βελτίωση επαρχιακού δρόμου Μάκρης – Δικέλλων – Μεσημβρίας, Περίφραξη – Ανακαίνιση ΚΤΕΟ Αλεξανδρούπολης.»