ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ιδιωτικοι υπαλληλοι ορεστιαδα για την 1μαγια

Η 1η Μαΐου ανήκει στις προαιρετικές αργίες. Για φέτος η 1η Μαΐου πουσυμπίπτει με εργάσιμη ημέρα (Παρασκευή), καθορίστηκε ως ημέραυποχρεωτικής αργίας με Υπουργική Απόφαση (αρ.πρωτ.13764/444/08-04-09).
Ειδικότερα: Α) Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θααπασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενοημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση. Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούνκατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο καιπροσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
Β) Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που απεργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1ηΜαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίουτους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρεςαπασχολήθηκαν.

Εργαζόμενες - εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι,
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους σε εξαιρετικά δεινή θέση.Η διεθνής οικονομική κρίση, έχει οδηγήσει τη χώρα ένα βήμα πριν την πτώχευση και τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Η ανεργία παίρνει και αυτή εφιαλτικές διαστάσεις. Το εισόδημα τωνεργαζομένων συρρικνώνεται. Τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα πετσοκόβονται. Οι εργαζόμενοι υποφέρουν. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους μπορούν και πρέπει να αντισταθούν. Μπορούν και πρέπει να οργανωθούν, να συσπειρωθούν και να σχεδιάσουν νέους αγώνες. Μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν ένα νέο, ελπιδοφόρο, μαχητικό, ταξικό, μαζικό αγωνιστικόκοινωνικό και συνδικαλιστικό κίνημα που θα επιβάλλει αλλαγή πορείας.Ένα κίνημα που θα αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Ένα κίνημα που θα επιβάλλει μια άλλη, κοινωνικά δίκαιη οικονομική πολιτική.
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009!ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει και μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία ταξικών αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος. Όλοι μαζί ενωμένοι, μακριά από διασπαστικές - διαχωριστικές λογικές, συγκροτούμε με το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος ένα ταξικό, αγωνιστικό, διεκδικητικό μέτωπο. Απαιτούμε και διεκδικούμε. ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ∆ΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ.
Απαγόρευσητων απολύσεων στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις. Προστασία της Εργασίας και της Απασχόλησης.. Όχι στις διαθεσιμότητες, τη μείωση ωραρίων και τις περικοπές μισθών. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.. Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. . Ουσιαστική ενίσχυση και ενεργοποίηση των Επιθεωρήσεων Εργασίας (ΣΕΠΕ)για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης απασχόλησης, των επισφαλών μορφών και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Αυστηρή εφαρμογή των ΣΣΕ και τηςεργατικής νομοθεσίας.. Αύξηση επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού και ουσιαστική διεύρυνσητου χρόνου χορήγησής του. . Αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας. Επενδύσεις σε ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙ∆ΕΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ καιδημιουργία νέων θέσεων εργασίας στους κοινωνικούς τομείς.. Ενίσχυση των προγραμάτων Εργατικής Κατοικίας και Κοινωνικού Τουρισμούγια τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης. Πάγωμα και μείωση των τιμολογίων των ∆ΕΚΟ. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθάκαι υπηρεσίες.. Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και ουσιαστική αύξηση μισθών για την τόνωση της αγοραστικής δύναμης. Ενίσχυση της εργασίας με ουσιαστικά μέτρα από το κράτος και τους εργοδότες.. Στήριξη των ασφαλιστικών Ταμείων και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι,Τιμούμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, με τους οποίους κατακτήσαμε πολλά. Συνεχίζουμε και διευρύνουμε αυτούς τους αγώνες, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Η κρίση τουνεοφιλελεύθερου καπιταλισμού δεν θα γίνει δική μας κρίση!
ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ∆ΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΤΟΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΦΑΛΑ ΣΙΔΕΡΗ

1 σχόλια:

firmeza είπε...

Να δούμε όμως και καμμιά φωτογραφία από αυτή την "απεργιακή συγκέντρωση"...