ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ιερεας ζητουσε «ταριφα» απο χωρικους για να λειτουργησει

Ιερέας ζητούσε «ταρίφα» από χωρικούς για να λειτουργήσει


Εκατό ευρώ ήταν η «ταρίφα» που ζητούσε ιερέας από κατοίκους χωριού της Κομοτηνής, προκειμένου να κάνει τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Το περιστατικό δεν είναι πρωτόγνωρο, είναι όμως προκλητικό, αφού ο πατέρας δεν δίστασε να… πάρει σβάρνα τους δρόμους του χωριού και ωσάν άλλος τελάλης να διατυμπανίζει στους λιγοστούς κατοίκους ότι, αν δεν του δινόταν το ποσό των 100 ευρώ τη φορά, δεν θα ξαναπατούσε το πόδι του στο χωριό τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν επίτροπος μιας μικρής εκκλησίας, ελλείψει άλλου ιερέα, κάλεσε τον συγκεκριμένο, προκειμένου να καλύψει τη λειτουργία των άγιων ημερών του Πάσχα.

Ο «άνθρωπος του θεού» εκκλησίασε τους πιστούς για δύο μέρες, και έπειτα τους απείλησε πως θα πρέπει να του δώσουν χρήματα προκειμένου να ξανάρθει, ειδάλλως οι γέροντες και γερόντισσες δεν θα ξανάκουγαν άλλους ψαλμούς.

Ο επίτροπος προσφέρθηκε να του δώσει τα λιγοστά χρήματα που υπήρχαν στο παγκάρι, αλλά το ποσό που θα του καταβαλλόταν δεν αξίωνε τις απαιτήσεις του. Αυτό όμως δεν έφτανε στον άπληστο ιερέα, ο οποίος θέλησε να ξεκαθαρίσει τις απαιτήσεις του και στους ίδιους τους κατοίκους.

Θορυβημένοι οι πιστοί εξέφρασαν την οργή τους και σκέφτονται σοβαρά να καταγγείλουν το περιστατικό στον μητροπολίτη ζητώντας τον διορισμό μόνιμου ιερέα. 


www.zougla.gr