ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

πασοκ για πρωτομαγια

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Πρωτομαγιά,. ως γιορτή με παγκόσμιο χαρακτήρα της μισθωτής εργασίας ,που καθιερώθηκε από τις 20-7-1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού Συνεδρίου της Δεύτερης Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι, για μια ακόμη φορά θα σηματοδοτήσει τους αγώνες εκείνων που ναι μεν πάλεψαν για τα εργασιακά τους δικαιώματα αλλά σήμερα η οικονομική κρίση, αναιρεί ανά την υφήλιο τις όποιες προόδους σημείωσε το κίνημα τους. Στη χώρα μας ,οι επιπτώσεις της παρούσας κυβερνητικής πολιτικής κατάντησαν τον εργαζόμενο υποτακτικό του εργοδότη, υπόδουλο και υπόλογο για ό,τι αρνητικό συνεπάγεται η νεοδημοκρατική διακυβέρνηση ,με χαρακτηριστικά τη μείωση των ωρών εργασίας, απολύσεις ,διαθεσιμότητες, μισή απασχόληση, αύξηση της ανεργίας ,άδικη φορολογική πολιτική, πάγωμα μισθών και συντάξεων ,αποδυνάμωση των κοινωνικών παροχών .Και ενώ παρατηρούνται φαινόμενα φτώχειας ,αντί να στηριχθεί ο εργαζόμενος στηρίζονται οι τράπεζες, το κεφάλαιο, οι μεγαλομέτοχοι.
Η χώρα μας πορεύεται χωρίς πυξίδα και κλυδωνίζεται στα φοβερά κύματα της εξαθλίωσης. Η διεθνής κρίση δεν αποτελεί άλλοθι.
Οι διεθνείς αναλυτές καταλήγουν ότι η Ελλάδα και η Ιρλανδία είναι οι πλέον αδύναμοι κρίκοι της Ευρωζώνης.
Η Πρωτομαγιά του 2009 βρίσκει τους εργαζόμενους καθηλωμένους.
Επιβάλλεται άμεσα ολοκληρωτική αναγέννηση με προϋπόθεση την απαλλαγή της χώρας από πολιτικές που όχι μόνο δεν προστατεύουν τον πολίτη αλλά τον καλούν ανερυθρίαστα να πληρώσει την κρίση
Για τη Συντονιστική Επιτροπή
Η Γραμματέας
Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά.