ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

θρακη μου

Στο στόχαστρο η Θράκη
Του Γρηγόρη Γ. Καλύβα
Τα αυτονομιστικά πλάνα του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι συντονισμένες και μετ’ επιτάσεως προσπάθειες εκτουρκισμού των μουσουλμάνων της Θράκης δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ώστε μακροπρόθεσμα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ενός τουρκικού Κοσσόβου στην Ελλάδα. Μάλιστα η τουρκική προπαγάνδα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, εργάζεται μεθοδικά και αθόρυβα και ως ένα βαθμό έχει πετύχει να ψιθυρίζεται στα διεθνή φόρα η ανάγκη άρσης της καταπίεσης που δήθεν υφίστανται οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες. Σε προηγούμενο σημείωμα απ’ αυτή εδώ την στήλη επισημαίναμε τα τεράστια ποσά που μοιράζονται στα όργανα της τουρκικής προπαγάνδας στον ελλαδικό χώρο προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά της. Επίσης τούρκοι επιχειρηματίες χρηματοδοτούν δήθεν επιστημονικά ιδρύματα και ομάδες που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εφέτος εκατοντάδες μουσουλμάνοι μαθητές της Θράκης θα φιλοξενηθούν στην Τουρκία για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Φυσικά μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία γίνεται πλύση εγκεφάλου και στρατολογείται ο μελλοντικός τουρκικούς βραχίονας ώστε να αποτελέσει το εργαλείο για να τεθούν θέματα αυτονομίας κλπ. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν το θέμα της αυτονομίας να τίθεται άμεσα για τούτο και πυκνώνουν οι φωνές περί τουρκικής μειονότητας από πλευράς Τουρκικής διπλωματίας που ειρήσθω εν παρόδω παρακολουθεί τις εξελίξεις εκ του σύνεγγυς δίνοντας βάρος και στην τελευταία λεπτομέρεια.
Με βάση αυτά είναι ακατανόητη η σιωπή της Ελλάδας και ειδικότερα του Υπουργείου Εξωτερικών. Βεβαίως το θέμα δεν είναι να επαναλαμβάνονται οι πάγιες θέσεις της Ελλάδος, εν ήδη αμυντικής στάσης στην επιθετική τουρκική διπλωματία, αλλά πως θα ακυρωθούν στην πράξη τα σχέδια των Τούρκων. Γιατί εκείνο που θα πρέπει να πράξει η Ελλάδα είναι να εξεύρει τρόπους και ερείσματα που θα αποτελέσουν θώρακα απέναντι στα τουρκικά βέλη. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να υπάρχει με αποτέλεσμα να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι τουρκικοί σχεδιασμοί και στρατηγικές. Λέγαμε και στο προηγούμενο σημείωμα για την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης στον ευαίσθητο χώρο της Θράκης. Παρέμβασης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής. Ίσως αυτό πλέον να είναι ξεπερασμένο από την ταχύτητα που εξελίσσονται τα πράγματα. Χρειάζεται λοιπόν παρέμβαση τώρα. Βεβαίως η Τουρκία μας έχει συνηθίσει σε τέτοια παιχνίδια κάτω από τα οποία δεν κρύβεται μόνο ο τουρκικός εθνικισμός και επεκτατισμός, αλλά και τα σχέδια των ΗΠΑ με τις συγκεκριμένες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές αναφορές. Ας προσέξουμε λοιπόν για να μην θρηνήσουμε άλλες χαμένες πατρίδες στο άμεσο μέλλον.

Εφ. "Η Έρευνα"