ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

δεν υπαρχει κριση

Σε ένα ισχυρό «οχυρό», που αντιστέκεται στις δυσοίωνες προβλέψεις για κατακόρυφη μείωση της τουριστικής κίνησης, λόγω οικονομικής κρίσης, εξελίσσεται ο νομός Έβρου. Η περίοδος του Πάσχα κύλησε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, με τα ξενοδοχεία της περιοχής να εμφανίζουν πληρότητα μεγαλύτερη από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. Οι παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση της κίνησης τις ημέρες αυτές, είναι λίγο – πολύ γνωστοί: η Εγνατία Οδός που εκμηδενίζει τις αποστάσεις, ο καλός καιρός που δεν στάθηκε εμπόδιο για τους εκδρομείς, οι ξενοδοχειακές υποδομές που, στις περισσότερες περιπτώσεις, συνδυάζουν καλή εξυπηρέτηση με λογικές τιμές και βέβαια, οι φυσικές ομορφιές του Έβρου. Παρά την ύφεση και το «ντόμινο» των επιπτώσεών της, αυτοί που επέλεξαν να περάσουν φέτος το Πάσχα στο νομό μας, ήταν περισσότεροι από πέρσι που ο όρος «οικονομική κρίση» δεν είχε αποκτήσει ακόμη το νόημα που έχει σήμερα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θράκης Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, η κίνηση ήταν ικανοποιητική σε τέτοιο βαθμό, που «τουλάχιστον για την περίοδο των εορτών, δεν φάνηκε στην περιοχή μας να έχουμε επιπτώσεις από την οικονομική κρίση. Σε σύγκριση με πέρσι, τουλάχιστον, τα πράγματα δεν ήταν χειρότερα. Ίσως να ήταν και λίγο καλύτερα μάλιστα». Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, ιδιαίτερα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, η πληρότητα έφτασε στο 80%, ποσοστό ανεβασμένο, σε σύγκριση με πέρυσι, τέτοια εποχή. «Η Εγνατία Οδός έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Έχει αρχίσει και έρχεται κοντά μας όλη η δυτική Μακεδονία. Παλαιότερα, ήταν σχεδόν απαγορευτικό να ξεκινήσει κάποιος από Κοζάνη και Φλώρινα, για να έρθει για 2-3 μέρες στον Έβρο. Ήταν σαν να πηγαίνει στην άκρη του κόσμου. Τώρα πια, με 3-4 ώρες έρχεται κανείς και μάλιστα ξεκούραστα. Έχουμε επίσης πολλούς επισκέπτες και από τη Θεσσαλία. Κίνηση παρατηρήθηκε και από διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας και λιγότερο από τη Ρουμανία».
SOS για τις υπηρεσίες πληροφόρησης
Όπως σημειώνει ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες πληροφόρησης των επισκεπτών μας, είναι τραγική. «Πρέπει να βελτιώσουμε κυρίως τα θέματα πληροφόρησης. Υπάρχει ένα τραγικό θέμα, όσον αφορά την πληροφόρηση των επισκεπτών μας, οι οποίοι κυριολεκτικά ψάχνονται. Δεν έχουμε κέντρο πληροφόρησης στην Αλεξανδρούπολη, ενώ και τα κέντρα πληροφόρησης που υπάρχουν στα αξιοθέατα λειτουργούν σαν δημόσιες υπηρεσίες. Κάποια info kiosks που υπήρχαν στην πόλη έχουν αποσυρθεί και καταχωνιαστεί σε αποθήκες. Σε άλλες περιοχές, ακόμη και στις στάσεις των αστικών, υπάρχουν χάρτες που δίνουν πληροφορίες για όλη την πόλη. Οι αρμόδιοι πρέπει οπωσδήποτε να δουν το θέμα αυτό άμεσα».
Κική Ηπειρώτου
Εφ "Η Γνώμη"