ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ελλειψη κτηνιατρων στον εβρο

Ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης αναφερόμενος στο θέμα της καταδίκης της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ανεπάρκεια κτηνιάτρων, με αποτέλεσμα όπως αναφέρεται «οι έλεγχοι που προβλέπονται από την κοινοτική κτηνιατρική νομοθεσία να μην είναι δυνατόν να γίνονται αποτελεσματικά και ουσιαστικά» δήλωσε:

«Δυστυχώς η καταδίκη της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αδυναμία διεξαγωγής επαρκών κτηνιατρικών ελέγχων λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων εκθέτει ακόμη μία φορά την χώρα, τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις υπηρεσίες μας.

Είναι γνωστό ότι έχουμε απευθύνει επανειλημμένως ως Νομαρχία Έβρου αλλά και ως ΕΝΑΕ έκκληση προς την Κυβέρνηση για ενίσχυση των υπηρεσιών μας με εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα.

Παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση αγνοεί και τις συνεχείς εκκλήσεις μας και τις επισημάνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για ακόμη μία φορά δηλώνουμε ότι οι υπηρεσίες μας αδυνατούν να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή τους, εξαιτίας της υποστελέχωσής μας.

Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου, ένας από τους μεγαλύτερους νομούς  της χώρας, με    ένα  σχετικά  μικρό  αριθμό  κτηνιάτρων, να μπορεί να ασκεί με επάρκεια τα καθήκοντά του; Συγκεκριμένα την εφαρμογή και τον έλεγχο κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων π.χ. μελιταίου πυρετού, βρουκέλλωσης, σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, επιτήρηση εξωτικών νοσημάτων, γρίπη πτηνών, κ.α, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υγεία του μεγάλου ζωικού κεφαλαίου του νομού και κατά συνέπεια, η ιχνηλασιμότητα και η υγιεινή των παραγόμενων, ζωικής προέλευσης, τροφίμων στο νομό; Δεν πρέπει επίσης να  ξεχνάμε την ιδιαίτερη γεωγραφικής σημασίας θέση του νομού μας ,που συνορεύει με τρίτη χώρα, το υδάτινο σύνορο, τον ποταμό Έβρο, το νησί της Σαμοθράκης, τις μεγάλες αποστάσεις. Επιπροσθέτως, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του νομού , πέραν της υγείας του ζωικού κεφαλαίου, επιφορτίζονται και με αυτό καθ' αυτό τον επιτόπιο έλεγχο των τροφίμων τόσο στα σημεία παραγωγής όσο και διακίνησης τους π.χ. ιχθυόσκαλα, σφαγεία, τυροκομεία, αλλαντοποιία, τεμαχιστήρια κρέατος, υπεραγορές, κρεοπωλεία, χώροι μαζικής εστίασης, λαϊκές αγορές.

Οι εκκλήσεις μας αποτελούν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει έστω και εκ των υστέρων. Οφείλει να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για ενίσχυση του προσωπικού, αν θέλουμε να είμαστε όλοι συνεπείς απέναντι στους πολίτες, η υγεία και η ποιότητα ζωής των οποίων αποτελεί πρωταρχικό μέλημά μας.»