ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

νεος αγωγος φυσικου αεριου

Στη σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία νέου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου προχώρησαν η Ελλάδα και η Βουλγαρία.
Ο νέος αγωγός θα έχει μήκος 120-125 χιλιόμετρα και θα συνδέσει την Κομοτηνή με το Ντιμίτρογκραντ της Βουλγαρίας.
Η υπογραφή της συμφωνίας κατέστη δυνατή κατά τη διάρκεια τους διεθνούς ενεργειακού φόρουμ με θέμα Φυσικό αέριο για την Ευρώπη: Ασφάλεια και Συνεργασία
Ο νέος αγωγός είναι διπλής ροής, δηλαδή θα μπορεί τόσο να δίνει όσο και να παίρνει αέριο, και θα είναι ένα έργο με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 45 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί Ελλάδα και Βουλγαρία υπογράφουν Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης για την διεύρυνση της συνεργασίας τους στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού Ελλάδα-Βουλγαρία».
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη στα άμεσα αποτελέσματα του αγωγού θα είναι η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδος στη διαμετακόμιση του αερίου, από τον αγωγό Τουρκία- Ελλάδα – Ιταλία.
Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τον αγωγό Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία «σχέδιο προτεραιότητας της ΕΕ και σημαντικό μέσο της περαιτέρω διαφοροποίησης», ενώ εξέφρασε ικανοποίηση από το ξεκίνημα της λειτουργίας του τμήματος του αγωγού μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας από το τέλος του 2007.
Ο κ. Καραμανλής στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, που θα ολοκληρωθεί πιθανότατα το 2012 και θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 50 εκατομμυρίων τόνων αργού πετρελαίου το χρόνο.
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνδυάζει την εισαγωγή φυσικού αερίου από τον παραδοσιακό προμηθευτή Ρωσία με την τροφοδοσία από τις νέες πηγές στην περιοχή της Κασπίας θάλασσας και, εν δυνάμει, από χώρες-παραγωγούς στη Μέση Ανατολή» είπε ο πρωθυπουργός στην παρέεμβαση του στο διεθνές συνέδριο για την ενέργεια.

zougla.gr