ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

δεν ξεχνω και διεκδικω

Απόφαση σταθμός του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που αφορά δεκάδες εκτοπισμένους ελληνοκύπριους, οι οποίοι έχασαν τις περιούσιες τους στα κατεχόμενα και όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν δικαίωμα ούτε καν χρηματικής αποζημίωσης.
Με την απόφαση του ΔΕΚ ανοίγει ο δρόμος για την απόδοση στους Ελληνοκυπρίους εκατοντάδων ιδιοκτησιών, που βρίσκονται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ή, στην χειρότερη περίπτωση, την καταβολή χρηματικών αποζημιώσεων σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής .
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του Ελληνοκύπριου Μελέτιου Αποστολίδη κατά του ζεύγους ‘Οραντς από τη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι αγόρασαν από Τουρκοκύπριους περιουσιακά στοιχεία του πρώτου.
Η απόφαση αυτή στοιχειοθετεί επί της ουσίας δεδικασμένο, καθώς αφορά όλους τους Ευρωπαίους και όλα τα ευρωπαϊκά δικαστήρια καλούνται να κάνουν αποδεκτές τις αποφάσεις των κυπριακών δικαστηρίων.
Θεωρείται δε αδύνατο κάποιος να αποφασίσει να μεταβεί στα κατεχόμενα και να αγοράσει από Τουρκοκυπρίους ελληνοκυπριακή περιουσία, καθώς θα τη χάσει, ενώ ήδη στα κατεχόμενα εκφράζοντια φόβοι ότι η απόφαση αυτή θα οδηγήσει στην ουσιαστική κατάρρευση της οικονομίας του ψευδοκράτους.
Την υπεράσπιση του βρετανικού ζεύγους είχε αναλάβει η σύζυγος τού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλέρ, Τσέρι, η οποία έχασε κατά κράτος την εκδίκαση της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι η ανάληψη από την κα Τσέρι Μπλερ των υποθέσεων Βρετανών, που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, είχε προκαλέσει ποικίλα δυσμενή σχόλια από κύκλους στην Κύπρο, αλλά και από την κυπριακή κοινότητα της Μεγάλης Βρετανίας .
Στο σκεπτικό της θετικής απόφασης γίνεται δεκτό το εξής: η αναστολή της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου στις περιοχές στις οποίες η κυπριακή κυβέρνηση δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο και το γεγονός ότι η απόφαση δεν μπορεί στην πράξη να εκτελεστεί στον τόπο όπου βρίσκεται το ακίνητο, δεν εμποδίζουν την αναγνώριση και την εκτέλεσή της σε άλλο κράτος - μέλος.
zougla.gr