ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

καλο;

Μειώνει ώς και 30% την τιμή του γάλακτος η γαλακτοβιομηχανία Δέλτα (μέλος της Vivartia του ομίλου Marfin) και ορίζει τιμή πώλησης στα σούπερ μάρκετ το 1 ευρώ και στους φούρνους το 1,20 ευρώ.
Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η προτεινόμενη τιμή του γάλακτος Δέλτα θα είναι ώς 1 ευρώ το λίτρο (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) από 1,35 ευρώ που πουλιέται σήμερα στα σούπερ μαρκετ, και 1,20 ευρώ στους φούρνους και στα μικρά καταστήματα από 1,58 που πουλιέται σήμερα.
Επιστρέφει στη Μακεδονία
Παράλληλα, η Δέλτα δεσμεύτηκε να συνεχίσει την παραλαβή γάλακτος από τους κτηνοτρόφους της Μακεδονίας και της Θράκης με τιμή αγοράς 41 λεπτά το κιλό.
Τις αποφάσεις αυτές της γαλακτοβιομηχανίας, που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρ. Βγενόπουλος, χαιρέτισε με ικανοποίηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτ. Χατζηγάκης.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα συγκαλέσει μεγάλη σύσκεψη όλων των φορέων του κλάδου για την οριστικοποίηση του νέου καθεστώτος στους τομείς παραγωγής, μεταποίησης, διακίνησης και κατανάλωσης του γάλακτος στη χώρα μας.
Το πρόβλημα του γάλακτος οξύνθηκε το τελευταίο διάστημα, όταν η Δέλτα απείλησε να σταματήσει την παραλαβή γάλακτος από τους κτηνοτρόφους της Θράκης και της Μακεδονίας και όταν όλες σχεδόν οι γαλακτοβιομηχανίες ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρατείνει την ημερομηνία που ένα γάλα μπορεί να χαρακτηρίζεται φρέσκο, από 5 ημέρες που είναι σήμερα, σε 7 και ίσως 10 ημέρες.
Ο αρμόδιος υφυπουργός Μιχ. Παπαδόπουλος, που χειρίστηκε το όλο θέμα μετά από εντολή του υπουργού Σωτ. Χατζηγάκη, έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα εξεταστούν στη σύσκεψη που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες.
Οπως έγινε γνωστό, οι 5 ημέρες ως χρονικό όριο για το φρέσκο γάλα παραμένουν. Θα δοθεί, όμως, η δυνατότητα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού να σημαίνεται γάλα ως φρέσκο και με λιγότερες ημέρες (π.χ. 3).
Θα είναι υποχρεωτική η σήμανση του τόπου καταγωγής του γάλακτος και η υποχρέωση αυτή θα επεκταθεί στα γιαούρτια.Ενδεχομένως να αυστηροποιηθούν οι κυρώσεις για τη χρήση γάλακτος σκόνη στα γιαούρτια και τα παγωτά.
Σκέψεις για γυάλινα
Εξετάζονται επίσης θέματα όπως η καθιέρωση της γυάλινης μπουκάλας στη συσκευασία του γάλακτος και η χρηματοδότηση των κτηνοτρόφων από εμπορικές τράπεζες (π.χ. Marfin Bank).

Του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ
Εφ. "Ελευθεροτυπία"