ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

νεα σχολεια στην αλεξανδρουπολη


Σύσκεψη με αντικείμενο τη σχολική στέγη στην περιοχή του δήμου Αλεξανδρούπολης και γενικότερα του Έβρου πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομαρχία με την προεδρία του Νομάρχη κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιος Αλεξανδρής, ο Αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα-Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Αθανάσιος Κολχούρης, οι τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας και του δήμου Αλεξανδρούπολης, οι διευθυντές της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών.
Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης οικοπέδων στον ιστό της Αλεξανδρούπολης για τη δημιουργία σχολικών μονάδων. Όπως ανέφερε ο Νομάρχης κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης αποφασίστηκε:
-Η κατασκευή ενός δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Απαλού, που αποτελεί και πρώτη προτεραιότητα. Για το σχολείο αυτό υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα και θα ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση της μελέτης.
-Η κατασκευή ενός δημοτικού σχολείου κι ενός νηπιαγωγείου στην περιοχή της ΥΕΒ, σε μία έκταση 6 στρεμμάτων. Υπάρχει ο αναγκαίος προϋπολογισμός, και ξεκινάει η εκπόνηση της μελέτης.
-Η κατασκευή μουσικού σχολείου στην ίδια περιοχή της ΥΕΒ, σε έκταση 8 στρεμμάτων
-Η μεταστέγαση όλων των ΕΠΑΛ στο κτίριο του ΚΕΓΕ σε έκταση 17 στρεμμάτων.
«Η μεταφορά αυτή μας δίνει τη δυνατότητα σε βάθος τετραετίας να απελευθερωθούν όλα τα κτίρια που στεγάζονται σήμερα τα ΕΠΑΛ και να κάνουμε έναν επανασχεδιασμό, αφού βεβαίως στο μεταξύ αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα οικόπεδα τα οποία έχουν ήδη προγραμματιστεί στο σχέδιο πόλης του δήμου Αλεξανδρούπολης. Εάν χρειαστεί θα αξιοποιήσουμε και μία έκταση 40 στρεμμάτων του δήμου Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τη δημιουργία σχολικών μονάδων. Εμείς θα ξεκινήσουμε τις μελέτες, όπου μας παραχωρεί οικόπεδα ο δήμος και θα αναζητήσουμε τις χρηματοδοτήσεις» δήλωσε ο κ. Ζαμπουνίδης
Ανέφερε επίσης ότι είναι διασφαλισμένες οι πιστώσεις για την κατασκευή δημοτικού σχολείου στην Αλεξανδρούπολη ύψους 3 εκατ. ευρώ, μουσικού σχολείου στην Αλεξανδρούπολη ύψους 5 εκατ. ευρώ και συγκροτήματος ειδικού σχολείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στο Σοφικό ύψους 5 εκατ. ευρώ.Πρόσθεσε δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάθεση των τεχνικών δελτίων είτε στα τομεακά είτε στα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.