ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

αγορες κρεατος για το πασχα

Εν όψει της εορτής του Πάσχα είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση τροφίμων ζωικής προέλευσης και ιδίως αμνοεριφίων. Έτσι θα ενταθούν οι έλεγχοι από τους Κτηνιάτρους και μέσα από τα κλιμάκια ελέγχου καταστημάτων που έχουν συσταθεί με απόφαση του Κου Νομάρχη, και με ελέγχους από τους κτηνιάτρους της Δ/νσης Κτηνιατρικής και των Κτηνιατρικών Κέντρων.
Οι έλεγχοι αυτοί θα αφορούν όλα τα στάδια παραγωγής και διάθεσης του κρέατος, που στόχο θα έχουν ο καταναλωτής να αγοράζει υγιεινό κρέας γνωρίζοντας την προέλευσή του.
ΣΦΑΓΗ
Υποχρεωτικά σε εγκεκριμένα Σφαγεία όπου υπάρχουν ικανοποιητικές συνθήκες υγιεινής στο χώρο και στο προσωπικό. Η συνήθεια των καταναλωτών να αγοράζουν αμνοερίφια από τους κτηνοτρόφους που τη σφαγή την έκαναν οι ίδιοι, είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των. Έλεγχος για τις σφαγές αυτές θα γίνεται από τους κτηνιάτρους των Κτηνιατρικών Κέντρων.
ΣΦΡΑΓΙΣΗ
Για όσα γεννήθηκαν και εκτράφηκαν στην Ελλάδα με σφραγίδα χρώματος λαμπρού κυανού και επί πλέον σφραγίδα με τη λέξη ΕΛΛΑΣ του ιδίου χρώματος.
Για όσα γεννήθηκαν σε χώρα της Ε.Ε. με σφραγίδα χρώματος λαμπρού κυανού και επιπλέον σφραγίδα με τη χώρα προέλευσης π.χ. ΓΑΛΛΙΑ.
Για όσα γεννήθηκαν σε Τρίτη Χώρα με σφραγίδα χρώματος καστανού και επί πλέον σφραγίδα του ιδίου χρώματος με το όνομα της Τρίτης Χώρας προέλευσης.
ΕΛΕΧΟΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ
Με απόφαση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει απαγορευτεί η εισαγωγή από τρίτες χώρες αμνοεριφίων για πάχυνση και επιτρέπεται μόνο για άμεση σφαγή. Έτσι οδηγούνται τα εισαγόμενα σε εγκεκριμένα σφαγεία όπου σφάζονται μέσα σε 5 μέρες. Οι Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου στα Σημεία εισόδου από Τρίτες Χώρες ειδοποιούν Ηλεκτρονικά (Πρόγραμμα TRACES) τις Δ/νσεις Κτηνιατρικής για το σφαγείο προορισμού και την ημερομηνία άφιξης και ελέγχονται από τους κτηνιάτρους της περιοχής ως προς τη σήμανσή τους και ως προς την νομιμότητα των συνοδευτικών εγγράφων.
ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΣΦΑΓΙΩΝ
Έλεγχος Τιμολογίων η Δελτίων αποστολής, στο Σφαγείο και στα σημεία πώλησης όπου αναγράφεται σε ανηρτημένη καρτέλα η προέλευση.
Βεβαίως ο έλεγχος δεν θα περιοριστεί μόνο στα αμνοερίφια αλλά και στα άλλα είδη κρέατος νωπού η κατεψυγμένου καθώς και σε άλλα τρόφιμα .
Τα κρέατα βοοειδών εκτός από τη σφραγίδα που είναι χρώματος καστανού για τα εισαγόμενα από Τρίτες Χώρες , συνοδεύονται και από ετικέτα με όλα τα στοιχεία προέλευσης.

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ