ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

εκλογες ιδιωτικων υπαλληλων ορεστιαδας

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ``ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ`` ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι αποφασίσαμε να κατέλθουμε στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας & περιφέρειας, με στόχο να προσφέρουμε στην ευόδωση των σκοπών του σωματείου για την προάσπιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και πάντα μέσα στα πλαίσια της συνδικαλιστικής νομιμότητας και της συναδελφικότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους.
Είναι σημαντικό να πούμε πως στις προθέσεις μας είναι ΜΟΝΟ η εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και η πολυφωνική εκπροσώπηση των τάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος.
Δυστυχώς όμως, τις τελευταίες μέρες βιώσαμε και γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης πολεμικής από το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, γεγονός που μας αναγκάζει να προβούμε σε αυτή τη συνέντευξη τύπου.
Πρακτικές εκφοβισμού δεν συνάδουν με την αντίληψη που έχουμε για τη δημοκρατία, αλλά και δεν μας αγγίζουν.
Όταν ζητήσαμε το μητρώο των μελών του σωματείου, για να διεξάγουμε τον προεκλογικό μας αγώνα, μας το αρνήθηκαν με αιτιολογίες του τύπου:
Α) Δεν είναι έτοιμο
Β) Έχει πάρει απόφαση το δευτεροβάθμιο όργανο να μην παραχωρούμε το μητρώο.
Γ) Περιέχει προσωπικά δεδομένα
Δ) Όλους αυτούς τους γράψαμε εμείς.
Ε) Ελάτε μόνο να το δείτε.

Απαντάμε στις αιτιάσεις – δικαιολογίες του Δ.Σ.

Α) Το ότι δεν ήταν έτοιμο το κατανοούμε. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ; Από τη στιγμή που η εγγραφή νέων μελών έληγε το βράδυ της Παρασκευής 3/4/2009, από το μεσημέρι του Σαββάτου θα έπρεπε να είναι στη διάθεση των υποψηφίων.
Β) Τα δευτεροβάθμια σωματεία δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα επιβολής αποφάσεών τους στα πρωτοβάθμια, πλην όσων έχουν αποδεχτεί τα ίδια τα πρωτοβάθμια, με βάσει την αίτηση εγγραφής τους σ αυτά και γνώση του καταστατικού τους (σύμφωνα με το Ν. 1264).
Γ) Τα προσωπικά δεδομένα – αν ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση – ισχύουν για όλους. Δεν είναι λογικό να έχουν πρόσβαση στην αξιοποίηση του μητρώου μελών οι λίγοι υπάρχοντες του Δ.Σ. Γι αυτούς δεν τίθεται θέμα γνώσης των προσωπικών στοιχείων των μελών;;;;;
Δ) Κανείς δεν είναι κτήμα κανενός. Το γεγονός ότι έχουν εγγράψει μέλη είναι αναγνωρίσιμο και αποδεκτό από το συνδυασμό μας. Αυτό όμως αποτελεί μέρος της δουλειάς τους. Είναι μέσα στους σκοπούς του Σωματείου και κάθε διοίκηση πρέπει να μεριμνά για την όσο το δυνατόν ευρύτερη απήχηση στα δυνάμει μέλη της και να τα πείθει να προβούν σε συμμετοχή.
Ε) Η κατάληψη του εργατικού κέντρου της πόλης από το νυν Δ.Σ., η χρήση των τηλεφώνων του προς άγραν ψηφοφόρων και η δυνατότητα προσωπικής χρήσης του μητρώου, καθώς και οι κλειστές πόρτες που βρήκαμε όταν το επιχειρήσαμε, καθιστούσαν αδύνατη και αυτήν την πιθανότητα.
Αν και γνωρίζουμε το παρασκήνιο των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα και θεωρούμε την ωφελιμότητα που ορισμένοι επιδιώκουν για τους εαυτούς τους απαράδεκτη, παρ’ όλα αυτά δεν θα προχωρήσουμε σε ανάλυση.
Το μόνο που έχουμε να πούμε, είναι το ότι σε μια χώρα που καθιέρωσε τη δημοκρατία, που έθεσε τις βάσεις για την ύπαρξη θεσμών και που θέλει να προχωρήσει στον εικοστό πρώτο αιώνα με ψηλά το κεφάλι, δεν χωρούν πρόσωπα και πρακτικές ερμαφρόδιτου ιδεολογισμού και μεσαιωνικής αντίληψης.
Για τον Συνδυασμό
``ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ``

Οι συμμετέχοντες
Α) Καρακολίδης χρήστος
Β) Νικολούδη Χρυσή
Γ) Παπαδοπούλου Μαρία
Δ) Σιδερίδου Αλεξία