ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

τριγωνο

Στη γειτονική Βουλγαρία καταφεύγουν οι κάτοικοι των τριών βορειότερων χωριών της χώρας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αφού ούτε ο ΟΤΕ ούτε κάποια από τις άλλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ευρυζωνικού δικτύου στην Ελλάδα δεν έχουν φτάσει ως εκεί.
Βούλγαροι τεχνικοί από το γειτονικό Σβίλεγκραντ έχουν περάσει δεκάδες φορές τα σύνορα για να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό του δορυφορικού ίντερνετ στα σπίτια των χωριών Ορμένιο, Φτελιά και Πετρωτά του νομού Έβρου, και οι συνδρομές για τις περίπου 100 συνδέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ως σήμερα πληρώνονται στη Βουλγαρία.
Ο Θεοχάρης Δημάκης διαθέτει πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή και το κράτος τον υποχρεώνει να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ για να στέλνει ηλεκτρονικά στο υπουργείο Ανάπτυξης τα τιμολόγια πώλησης πετρελαίου κίνησης μέσω του συστήματος «Ήφαιστος», αλλά δεν του παρέχει τη δυνατότητα να το κάνει. «Έπρεπε να πηγαίνω κάθε τόσο στην Ορεστιάδα –μια ώρα δρόμος πήγαινε έλα- για να στέλνω από κει τα τιμολόγια. Αυτό δεν γινόταν. Αναγκάστηκα και κατέφυγα στη Βουλγαρία γιατί το ζητάμε τέσσερα χρόνια και δεν γίνεται τίποτα», λέει στο «Έθνος».
Η άλλη επιλογή του, να βάλει ελληνικό δορυφορικό ίντερνετ μέσω του Hellas Sat, ήταν λέει δαπανηρή και μη συμφέρουσα. Το βουλγαρικό δορυφορικό «πιάτο», μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό και την εγκατάσταση, του κόστισε 240 ευρώ, ενώ πληρώνει για τη συνδρομή 10 ευρώ το μήνα, στο 1/3 της τιμής του Hellas Sat.
«Εμείς εδώ φυλάσσουμε Θερμοπύλες. Το όπλο G3 το έχω 20 χρόνια ως εθνοφύλακας, αλλά το ελληνικό κράτος μας στερεί την επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Φτελιάς, Γιάννης Μερτζανίδης.
Τα τρία χωριά μαζί αριθμούν συνολικά περίπου 1.500 κατοίκους, μεταξύ αυτών αρκετοί νέοι που επέλεξαν να μείνουν στην εσχατιά της Ελλάδας, αλλά και επαγγελματίες που χρειάζονται την διαδικτυακή επικοινωνία για τις επιχειρήσεις τους.
«Ο δήμος έχει ζητήσει αρκετές φορές να βγουν τα τρία χωριά από την απομόνωση, οι κάτοικοι έχουν μαζέψει υπογραφές, έχουμε κάνει αιτήσεις, αλλά φαίνεται πως δεν τους πολυενδιαφέρει. Είμαστε ακριτική περιοχή και η φωνή μας δεν φτάνει πολύ μακριά», σχολίασε ο δήμαρχος Τριγώνου, Ε.Χατζηπαναγιώτου.
Από την πλευρά του ΟΤΕ, διαβεβαίωναν πως το ζήτημα βαίνει προς επίλυση στο αμέσως προσεχές διάστημα. «Έχει ήδη ξεκινήσει η εγκατάσταση της υποδομής στο Κέντρο του Ορμενίου και αν δεν υπάρξει κάποιος αστάθμητος παράγοντας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ορμενίου, δίνοντας τη δυνατότητα ευρυζωνικού ίντερνετ και σε αυτή την περιοχή της χώρας», είπε στο «Έθνος» στέλεχος της περιφερειακής διεύθυνσης Μακεδονίας-Θράκης του Οργανισμού. Η ίδια πηγή σημείωσε πως ο ΟΤΕ έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, η οποία είναι πολύ δύσκολη σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας, λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Βασίλης Ιγνατιάδης
Εφ. "Έθνος"