ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

κατι μας θυμιζει. . .

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ένα αστυνομικό- διπλωματικό θρίλερ, με τη σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ. ενός 46χρονου αλλοδαπού τον οποίο οι αμερικανικές διωκτικές υπηρεσίες θεωρούν «επικίνδυνο τρομοκράτη» και έναν από τους υπευθύνους για πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών δυνάμεων τα τελευταία χρόνια στο Ιράκ. Την υπόθεση χειρίζονται με εξαιρετική προσοχή τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών, ενώ υπάρχει πλήρης ενημέρωση και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αλλά και της ΕΥΠ. Παράλληλα υπάρχει ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών. Ο 46χρονος συνελήφθη στα μέσα Φεβρουαρίου από τις ελληνικές αρχές για παράνομη είσοδο στη χώρα και κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Πέτρου Ράλλη. Όταν συνελήφθη, ισχυρίστηκε ότι είναι παλαιστινιακής καταγωγής και ότι έχει γεννηθεί το 1972. Όπως, όμως, ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. οι πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ιράκ στην Αθήνα, τα στοιχεία που έδωσε ο αλλοδαπός είναι ψευδή.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο κρατούμενος είναι ιρακινής καταγωγής, ηλικίας 46 ετών και καταζητείται από τις αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά και τις αρχές Ασφαλείας του Ιράκ για την οργάνωση δεκάδων ένοπλων επιθέσεων εναντίον κυρίως αμερικανικών στόχων στη Βαγδάτη και σε άλλες ιρακινές πόλεις. Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, ο ύποπτος ήταν αρχηγός ομάδας ιρακινών ανταρτών που προχωρούσαν σε αιματηρές επιθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να συνεργαζόταν και με τους αρχηγούς του δικτύου της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Χαμζά αλ Μουχατζίρ και Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι. Τους τελευταίους μήνες βρισκόταν υπό παρακολούθηση ξένων πρακτόρων εντός και εκτός Ιράκ.
Στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών επεσήμανε χθες στο «Βήμα»: « Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Εμείς θα ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες για κάθε άτομο που μπορεί να καταζητείται από μια ξένη χώρα. Εχουμε ήδη ζητήσει να μας προσκομιστούν στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή του σε αξιόποινες πράξεις και τότε θα αποφασιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η έκδοσή του ή μη στο Ιράκ ». Ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί ποιες μπορεί να είναι οι διασυνδέσεις του υπόπτου στη χώρα μας και σε άλλες χώρες.

Εφ. "Το Βήμα"

Σημείωση διαχειριστών ιστολογίου: Η υπόθεση είναι καρμπόν με υπόθεση που είχαμε πριν ένα περίπου χρόνο στην Ορεστιάδα. Πιστεύουμε ότι δεν είναι ίδια, γιατί οι ΔΥΟ συλληφθέντες τότε αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ η ηλικία τους δεν ξεπερνούσε τα 28 χρόνια.