ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

υπερ καταναλωτισμος

Η Νομαρχία Έβρου σε συνεργασία με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Έβρου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου - Αγωγή Υγείας υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας με θέμα «Βιώσιμη Κατανάλωση». Η δράση αυτή, σκοπό έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα «πράσινης κατανάλωσης», δηλαδή χρήσης αγαθών και υπηρεσιών με σεβασμό στο περιβάλλον.
Εκπρόσωποι του Τμήματος Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας και της Ένωσης Καταναλωτών, θα επισκεφθούν εφτά σχολεία της Αλεξανδρούπολης και των Φερών (περίπου 600 μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης) και θα παρουσιάσουν με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, τις βασικές αρχές της βιώσιμης κατανάλωσης εφιστώντας την προσοχή των μαθητών σε μικρά καθημερινά πράγματα που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον πλανήτη και έχουν σχέση με τις καταναλωτικές μας συνήθειες.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ στο τέλος των παρουσιάσεων θα διανεμηθούν στους μαθητές ως δώρο σημειωματάρια «πράσινης κατανάλωσης». Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και δεξιότητες έτσι ώστε να συμπεριφέρονται ως υπεύθυνα και κριτικά σκεπτόμενα άτομα, μέσα στην καταναλωτική μας κοινωνία.