ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

γυναικα

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:
Πάλη ενάντια στις αληθινές-ταξικές αιτίες
Ο ταξικός αγώνας είναι μονόδρομος για την προστασία των δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των αναγκών των γυναικών.

Η 8η Μάρτη είναι μέρα στενά δεμένη με τους αγώνες της εργατικής τάξης. Αυτό βέβαια δε το μαθαίνουν στη νεολαία όλοι εκείνοι που δε θέλουν να καταλάβει την πραγματική αιτία της ανισοτιμίας των δύο φύλων. Στις 8 Μάρτη 1857 εργάτριες της Νέας Υόρκης πλημμύρισαν τους δρόμους παλεύοντας για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για να σταματήσουν να δουλεύουν μέχρι και 12 ώρες τη μέρα, να σταματήσουν να φτάνουν στο σημείο ακόμα και να γεννάνε δίπλα στις μηχανές. Μπορεί σήμερα οι συνθήκες ζωής και δουλειάς να έχουν βελτιωθεί, αλλά η γυναικεία ανισοτιμία βαθαίνει. Η φυλετική ανισοτιμία αναπαράγεται όπως αναπαράγεται η ταξική εκμετάλλευση. Αν και υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις για να ικανοποιούνται οι ανάγκες των γυναικών, εκείνες βλέπουν τη ζωή τους να χειροτερεύει.
Η ανισοτιμία σε βάρος των γυναικών είναι οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική είτε ανοικτή είτε συγκαλυμμένη, ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των «μεταρρυθμίσεων» του καπιταλισμού με πολύ οξυμένο τρόπο. Η μητρότητα έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα. Οι κοινωνικές παροχές που θα έπρεπε να στηρίζουν την οικογένεια και τα νέα ζευγάρια συνεχώς εμπορευματοποιούνται. Οι νέες γυναίκες βρίσκονται πρώτες στο στόχαστρο της επίθεσης του κεφαλαίου, της προσπάθειάς του να φορτώσει στη λαϊκή οικογένεια τις συνέπειες της κρίσης.
Η νέα γυναίκα γίνεται «λάστιχο» για τα υπερκέρδη κάθε εργοδότη. Βρίσκεται πρώτη στο στόχαστρο της καπιταλιστικής εργοδοσίας. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΕΕ, όλοι όσοι στηρίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, σκάβουν το λάκκο των νέων γυναικών, τις καταδικάζουν να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα για να πάρουν μια πενιχρή σύνταξη, κατεδαφίζουν όλο και περισσότερες κατακτήσεις του κινήματος, όπως η απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας γυναικών στη βιομηχανία, η 5ετής διαφορά στη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών.
Σήμερα, μία στις τέσσερις νέες από 15 μέχρι 29 χρονών είναι άνεργη. Τρεις στους δέκα άνεργους είναι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία (19-35 χρονών). Η εργοδοτική τρομοκρατία πρώτο στόχο έχει πάντα τις γυναίκες. Εταιρείες υποχρεώνουν τις εργαζόμενες να υπογράψουν ότι δε θα κάνουν παιδί, για να μην απολυθούν. Η παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων, τα σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, η σταδιακή κατάργηση εργασιακών κατακτήσεων, υπονομεύουν το ίδιο το δικαίωμα των νεαρών γυναικών στη μητρότητα.
Είναι καθαρή πρόκληση η προσπάθεια του κεφαλαίου να πείσει τις δεκάδες χιλιάδες νέες που εγκλωβίζονται στις «ελαστικές» μορφές απασχόλησης, ότι έτσι μπορούν να λυθούν τα προβλήματά τους! Είναι πρόκληση, να λένε ότι με τέτοιους τρόπους οι γυναίκες θα συνδυάσουν «επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις», εκείνοι που με τη ραγδαία εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας, της Υγείας, της Παιδείας, τις επιβαρύνουν διπλά και τριπλά, εντείνουν την επίθεση στο δικαίωμά τους στον ελεύθερο χρόνο, στη ψυχαγωγία. Εκείνοι που θέλουν οι αυριανές εργαζόμενες να δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις, μέχρι τα 65 και τα 70 τους χρόνια. Εκείνοι που προσφέρουν στις πολυεθνικές τσάμπα εργατικά χέρια, που επιδοτούν τους επιχειρηματίες για να προσλαμβάνουν νέες χωρίς ασφάλιση, χωρίς επιδόματα τοκετού κτλ.
Η μόνη «ισότητα» που μπορεί να προσφέρει ο καπιταλισμός είναι η ισότητα σε πετσοκομμένα δικαιώματα.Καλούμε κάθε νέα γυναίκα, συνολικά τη νεολαία, να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την ανατροπή όσων συντηρούν και κερδίζουν από την ανισοτιμία της γυναίκας. Είναι οι ίδιοι που κερδίζουν από την εκμετάλλευση εργατών και εργατριών.Καλούμε κάθε νέα γυναίκα να παλέψει για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία, το Σοσιαλισμό! Για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας, για την αληθινά ισότιμη σχέση των δύο φύλων.

Ν.Σ. ΕΒΡΟΥ της ΚΝΕ