ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

προς διοικητη οαεδ

Κύριε Διοικητά,
αποστέλλουμε το παρόν έγγραφο ζητώντας την προσωπική παρέμβασή σας, ώστε να αρθεί μία αδικία εις βάρος συναδέλφων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών του Ν. Έβρου, οι οποίοι έκαναν έναρξη επιτηδεύματος εντός του 2008 και συγκεκριμένα από 1/4 έως και 31/12/2008.
Οι συνάδελφοι αυτοί δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα. Επιχορήγηση Νέων ελεύθερων επαγγελματιών – Νέων Επιστημόνων, το οποίο εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια και ήταν μία σαφής οικονομική ενίσχυση, στην έναρξη της δραστηριότητας των νέων ιατρών, οι οποίοι έχουν συχνά πολυδάπανο εξοπλισμό και καλούνται να δραστηριοποιηθούν σε συνθήκες πολύ δυσκολότερες από τις παρελθούσες δεκαετίες.
Οι συνάδελφοι λοιπόν αυτοί, δεν μπορούν να υπαχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, διότι το προηγούμενο (από αυτό που προκηρύσσεται για το 2009) «έκλεισε» για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης την 31/3/2008 ενώ για άλλες περιφέρειες της χώρας «έκλεισε» πολύ αργότερα, στις 30/11/2008.
Έτσι ενώ συνάδελφοι άλλων περιοχών της Ελλάδος έτυχαν αυτών των ευεργετικών διατάξεων, στην δική μας ακριτική περιοχή που μαστίζεται από την πληθυσμιακή ερήμωση και ελαττωμένη γενικά επαγγελματική δραστηριότητα και οικονομική ανάπτυξη οι νέοι επιστήμονες δεν μπορούν να τύχουν των ίδιων παροχών της Πολιτείας.
Ήδη εξαγγέλθηκε το νέο πρόγραμμα για το 2009, το οποίο όμως απαιτεί την έναρξη επιτηδεύματος από την 2/1/2009 και εντεύθεν.
Κύριε Διοικητά, ζητούμε την παρέμβασή σας ώστε στο νέο πρόγραμμα να συμπεριληφθούν και οι νέοι επιστήμονες (ιατροί κ.α.) της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, οι οποίοι έκαναν έναρξη επιτηδεύματος από 1/4/2008 έως 31/12/2008, όπως είχε γίνει και με παλαιότερα προγράμματα σε παρόμοιες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι πριν ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος για τη φετινή χρονιά θα πρέπει να αρθεί αυτή η αδικία για τους νέους επιστήμονες – ελευθεροεπαγγελματίες της ακριτικής περιοχής μας, ορίζοντας σαφώς ρητώς ότι στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν, ειδικά για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, όσοι έκαναν έναρξη επιτηδεύματος από την 1/4/2008 και εντεύθεν.
Ευελπιστούμε στην άμεση παρέμβασή σας και ενημέρωσή μας το συντομότερο δυνατόν.


Ένωση ελευθεροεπαγγελματιών Βορείου Έβρου