ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

τουρκικη ασκηση

Συναγερμός έχει σημάνει στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας καθώς αναμένονται νέες τουρκικές προκλήσεις από την επόμενη Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα αρχίσει στο Αιγαίο η αεροναυτική άσκηση με την ονομασία «Egemen 2009» («Ηγεμών 2009»), που έχει εξαγγείλει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας της Αγκυρας. Η τουρκική άσκηση θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ δήλωσαν συμμετοχή σε αυτήν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο. 

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που οι γείτονες έστειλαν στις συμμετέχουσες χώρες χάρτες για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η άσκηση. Σε αυτούς ταυτίζουν τον τουρκικό τομέα έρευνας και διάσωσης με την περιοχή ανατολικά του 25ου παράλληλου. Η γραμμή αυτή όμως στο χάρτη, εντελώς «συμπτωματικά», ταυτίζεται με την πάγια επιδίωξη της Τουρκίας για διχοτόμηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, εγκλωβίζοντας πλήρως όλα τα ελληνικά νησιά σε ζώνες τουρκικής ευθύνης για έρευνα και διάσωση σε περίπτωση ατυχημάτων σε αυτές τις περιοχές. Παράλληλα, τουρκικά πλοία αναμένεται να πλεύσουν στη ζώνη εντός των 10 ναυτικών μιλίων, παραβιάζοντας τα χωρικά μας ύδατα, ενώ παραβάσεις αναμένονται και στο FIR Αθηνών. Η χώρα μας έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις τέσσερις συμμετέχουσες ΝΑΤΟϊκές χώρες έτσι ώστε να μην υπάρξει η ενεργός σύμπραξή τους στην προσπάθεια της Τουρκίας να νομιμοποιήσει de facto τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

www.madata.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια οι "σύμμαχοι" μας έγραψαν κανονικά....