ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

170 και 6

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 176 ΕΥΡΩ
Τα δύο Εργατικά Τμήματα (Β1 και Β2) του Αρείου Πάγου με τις υπ' αριθμ. 574 -577/2009 αποφάσεις τους απέρριψαν αιτήσεις αναίρεσης του Δήμου Τρικάλων, του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Οργανισμού Βρεφονηπιακών Σταθμών του ιδίου Δήμου, καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας που ζητούσαν να αναιρεθούν αποφάσεις Πολυμελών Πρωτοδικείων τα οποία δίκασαν ως Εφετεία που είχαν δεχθεί αγωγές εργαζομένων για την καταβολή επιδόματος των 176 ευρώ (ειδική παροχή του Ν. 3016/2002). Με τις αποφάσεις είχαν γίνει δεκτές αγωγές συνολικά 34 εργαζομένων στα εν λόγω ΝΠΔΔ και είχαν επιδικάσει ποσά από 4.664 έως 5.800 ευρώ σε καθένα από τους αιτούντες.
(Τα δικαστήρια είχαν δεχθεί ότι είναι υπάλληλοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και η μη χορήγηση σε αυτούς της ειδικής παροχής του Ν. 3016/2002 αποτελεί ευθεία παραβίαση τόσο της αρχής ισότητας των Ελλήνων ενώπιον του νόμου όσο και του δικαιώματός τους ως εργαζομένων, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, για ίση αμοιβή για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας που έχουν καθιερωθεί με τα άρθρα 4 και 22 του Συντάγματος).
Ο Α.Π. απέρριψε ως αβάσιμους τους λόγους αναίρεσης των ΝΠΔΔ τα οποία ισχυριζόντουσαν ότι εσφαλμένα κρίθηκε ότι δικαιούνται οι εργαζόμενοι την ειδική αυτή παροχή. Ο Α.Π. έκρινε ότι τα Πολυμελή Πρωτοδικεία δεν παραβίασαν τις διατάξεις των νόμων και του Συντάγματος με την ερμηνεία που έκαναν και οι λόγοι αναίρεσης απορρίπτονται ως αβάσιμοι.
Ακόμη, ο Α.Π. αναφέρει στις αποφάσεις του ότι με διάφορες υπουργικές αποφάσεις είχε χορηγηθεί η αμοιβή αυτή (176 ευρώ) σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που βρίσκονταν υπό διαφορετικές μεταξύ τους εργασιακές συνθήκες. Επομένως, «η διαδοχική χορήγηση της παροχής σε όλους σχεδόν τους υπαλλήλους του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ που αμείβονται κατά τις διατάξεις του μισθολογίου του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, αδιακρίτως φορέα, είδους και συνθηκών εργασίας κατέστησε την παροχή αυτή προσαύξηση του μισθού», προσθέτει ο Α.Π. Έτσι οι ενάγοντες αμειβόμενοι σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές δικαιούνται να λαμβάνουν την παροχή αυτή κατ' εφαρμογή της αρχής της ισότητας, κατέληξε ο Α.Π.
Συνάδελφοι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να δώσει το επίδομα αναδρομικά από το 2002, σε όλους τους Δ.Υ. περιλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών με νομοθετική ρύθμιση, σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις και να σταματήσουν οι δικαστικές προσφυγές (όσοι έκαναν προσφυγή το 2006 θα πρέπει να ξανακάνουν για τα έτη 2007, 08, 09 κ.ο.κ.) που μόνο ταλαιπωρία αποφέρουν αλλά και χρήματα σε δικηγόρους.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ