ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

κουνουπια

Δηλώσεις αναφορικά με το θέμα της όχλησης από μεγάλα κουνούπια, όπως μεταδίδεται από έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έκανε σήμερα ο Αναπληρωτής Νομάρχη, Γεωπόνος – Οικονομολόγος, κ. Μιχάλης Κογιομτζής.
«Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για κουνούπια πολύ μεγάλου μεγέθους κι έχουν θορυβηθεί οι κάτοικοι κάποιων περιοχών είτε από δημοσιεύματα είτε από αναφορές που γίνονται στα κανάλια τα κεντρικά «περί επιδρομής αυτών των μεγάλων κουνουπιών». Είναι άδικο να επιβαρύνεται η ψυχολογία και οικονομία του νομού με ανακριβείς σχολιασμούς. Ήδη η οικονομία είναι επιβαρυμένη στο νομό εξαιτίας των πλημμυρών, όπως ίσως να είναι εντονότερη η όχληση από κουνούπια κατά τους θερινούς μήνες λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού. Σήμερα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για το γένος Toxorhynchites της οικογένειας Culicinae, που όχι μόνο δεν ενοχλεί, όχι μόνο δεν έχει υγειονομική σημασία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε σαν βιολογική καταπολέμηση. Το γένος αυτό τρέφεται με προνύμφες κουνουπιών και εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της προβοσκίδας δεν μπορεί να νύσσει. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία από το συγκεκριμένο, όπως το ονομάζουν «κουνούπι». Το κουνούπι το ξέρετε, δεν μπορεί να πάρει αυτές τις διαστάσεις. Δεν έχει καμιά σχέση με το κοινό κουνούπι που ενοχλεί τους Εβρίτες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.»