ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αντικείμενο την επίλυση και επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη .

Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Το ζήτημα της ίδρυσης Λιμενικής Ακαδημίας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης έχει κλείσει πλέον μια δεκαετία κωλυσιεργίας και φρούδων ελπίδων, τόσο για την συμβολή της στην ανάπτυξη της περιοχής, όσο και για την διαδικασία ολοκληρωμένης-αποτελεσματικής οργάνωσης και συγκρότησης του Λιμενικού Σώματος μέσα από μια δομή σύγχρονη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της χώρας μας. Μετά από πλήθος προσπαθειών από τους τοπικούς φορείς, την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), το έργο της ίδρυσης Ακαδημίας Λ.Σ. φαίνεται σήμερα, να βρίσκεται σε αδιέξοδο, ειδικότερα σε μια εποχή που προκύπτουν συνεχώς θέματα, που άπτονται του αντικειμένου εφαρμογής του Λιμενικού Σώματος.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, υποστηρίζεται θερμά από όλους τους τοπικούς φορείς, εμπορικούς συλλόγους και επιμελητήρια. Στην Ακαδημία θα απασχολούνται, σύμφωνα με τις μελέτες, πάνω από 1.500 άτομα, εκπαιδευτές, σπουδαστές και διοικητικό προσωπικό, γεγονός που θα τονώσει την χαμηλή εμπορική κίνηση και θα αποτελέσει σημαντική «ένεση» στην ακριτική, τοπική οικονομία προσφέροντας μια νέα αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή. Επιπροσθέτως, η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, πέρα από τις οικονομικές και ευρύτερες αναπτυξιακές διαστάσεις του, επιφέρει και τεράστιες ευθύνες για την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα και προστασία του ευαίσθητου οικολογικού περιβάλλοντος».

Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τον κ. Υπουργό τα κάτωθι:
• Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την άμεση υλοποίηση-ίδρυση Ακαδημίας του Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη, αποφεύγοντας με τρόπο συνετό τις μικροκομματικές αγκυλώσεις, που διακατείχαν την προηγούμενη κυβέρνηση δημιουργώντας ανυπέρβλητα εμπόδια, σε μια απολύτως βιώσιμη και αναγκαία εκπαιδευτική δομή ευρωπαϊκού χαρακτήρα;
• Ποια κίνητρα προτίθεστε να δώσετε προκειμένου να συνδυαστούν οι αρμοδιότητες του FRONTEX με την ίδρυση και λειτουργία της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, θεμελιώνοντας τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πολύπαθο ζήτημα των εξωτερικών συνόρων;