ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

κατα του καπνισματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης οι τρεις πρώτες πανελλαδικά ενημερωτικές ημερίδες για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Αντικαπνιστική παρέμβαση σε μαθητές», σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου και τα Γραφεία Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Έβρου και Ροδόπης. Οι ημερίδες που έλαβαν χώρα την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή αντίστοιχα, είχαν ως στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών γύρω από το θέμα του καπνίσματος και την εκμάθηση επικοινωνιακών πολιτικών για την ορθή προσέγγιση καπνιστών και μαθητών, ενώ περιελάμβαναν και παρουσίαση τεχνικών παρέμβασης σε μαθητές. Στην προσπάθεια συμμετείχαν περισσότεροι από 80 εκπαιδευτικοί των δύο Νομών.

Η Επιτροπή από την πλευρά της θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου, και προσωπικά τον Πρόεδρο της Ν.Α.Ρ.Ε., κ. Μηνόπουλο Γεώργιο, καθώς και τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Έβρου και Ροδόπης για την αμέριστη υποστήριξή τους στην προσπάθεια αυτή. Επιπλέον, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν και έδειξαν ενδιαφέρον για τις ημερίδες. Η ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας παραμένει ουσιώδης για μία συντονισμένη αντικαπνιστική προσπάθεια στους δύο Νομούς.

Τι είναι η HelMSIC;
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students' International Committee - HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr.