ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ανοιχτη πολη

Τα προβλήματα του Δημοτικού Διαμερίσματος Συκορράχης απασχόλησαν την Πρωτοβουλία Προόδου και Πολιτισμού «Ανοιχτή Πόλη» στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στον όμορφο οικισμό της Αλεξανδρούπολης, με τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά και τις σημαντικές, αλλά αναξιοποίητες, προοπτικές ανάπτυξης.
Στην συνάντηση με τους τοπικούς φορείς κυριάρχησε η άποψη ότι, το κλείσιμο του κόμβου από την Εγνατία Οδό Α.Ε., πριν από ένα χρόνο, είχε αρνητικές επιπτώσεις και συνέπειες τόσο στην οικονομία του Δ.Δ. Συκορράχης, όσο και στην συνολική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς μειώθηκε δραματικά η έλευση επισκεπτών αλλά και το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και ιδιωτών για αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Μεταξύ των προβλημάτων που έθεσαν οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής (Συκορράχη, Αύρα, Ατάρνη, Κόμαρος, Πέραμα και Μέστη) και ζητούν άμεση επίλυση, είναι τα έξης:
- Να ανοίξει άμεσα ο κόμβος της Εγνατίας οδού προς Αύρα, Συκορράχη και τους υπόλοιπους οικισμούς, καθώς η ενέργεια αυτή οδηγεί στην σταδιακή υποβάθμιση του Δημοτικού Διαμερίσματος.
- Με ενέργειες της δήμου Αλεξανδρούπολης, να επιστραφούν στην Συκορράχη τα 32 οικόπεδα που είχαν παραχωρηθεί το 1991 από την Κοινότητα στο Ίδρυμα Παλιννοστούντων και μέχρι σήμερα δυστυχώς παραμένουν αναξιοποίητα.
- Να συντηρηθούν οι γέφυρες Συκοράχης και Αύρας, να διαπλατυνθεί η γέφυρα Συκορράχης – Χαμηλού, και να τοποθετηθεί επαρκής σήμανση.
- Να προχωρήσει ο καθαρισμός όλων των φραγμάτων από φερτές ύλες, στους οικισμούς του Δημοτικού Διαμερίσματος.
- Η ΔΕΥΑΑ να φροντίσει για την αρτιότερη διαχείριση του νερού και τον συχνότερο ποιοτικό του έλεγχο, στη περιοχή της Συκορράχης.
- Να επικαλυφθούν με ασφαλτοτάπητα οι λακκούβες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, να γίνει διαγράμμιση και καλύτερη σήμανση των δρόμων.
- Ο ΟΣΕ να φροντίσει για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου, εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του Τοπικού Διαμερίσματος Συκορράχης, την Κυριακή 18 Απριλίου και συμμετείχαν ο πρόεδρος της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» Δημ. Πέτροβιτς, η Ταμίας Μακρίνα Παπαδοπούλου και μέλη της Πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βαγγέλης Καζάκος, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ζιώγας, ο τοπικός Σύμβουλος Χ. Ζιώγας, η πρόεδρος Ζωή Γεωργίου και μέλη του Γυναικείου Συλλόγου «Προφήτης Ηλίας», ο γραμματέας του Δ.Δ. Θ. Ζιώγας, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Σύγκλιση Δ.Σ.
Εξ άλλου, εντός της εβδομάδας, μετά από πρόταση του κ. Δημ. Πέτροβιτς, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της «Ανοιχτής Πολης», με μοναδικό θέμα την αναστολή της ιδιότητας του από τη θέση του Προέδρου της Πρωτοβουλίας, καθότι ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχει ενεργά στα δημοτικά δρώμενα, στις επερχόμενες εκλογές.