ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

αγροτικα

Περίπου 1.300 τρακτέρ κατευθύνονται προς το Παρίσι σε μία εκδήλωση διαμαρτυρίας των Γάλλων αγροτών για τη μείωση του εισοδήματός τους.Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Σαρκό, στη δουλειά, μην ξεπουλήσεις τη γεωργία σου», οι Γάλλοι αγρότες κατευθύνονται στα προκαθορισμένα σημεία συνάντησης στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, για να μεταβούν από εκεί στον τόπο της διαδήλωσης στον ανατολικό τομέα της πόλης, όπου αναμένονται 10.000 διαδηλωτές.
Τον προηγούμενο χρόνο, ο αγροτικός κόσμος της Γαλλίας είδε το εισόδημά του να μειώνεται κατά 51% εξαιτίας της πτώσης των τιμών των δημητριακών, έπειτα από την εκτίναξη, ωστόσο, της τιμής κατά 200 ευρώ του τόνου του σίτου το 2007 και το 2008.Απέναντι στη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, οι παραγωγοί ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων, όπως η επιδότηση των εξαγωγών, για τη διοχέτευση τμήματος της παραγωγής πριν από τη νέα σοδειά. Ζητούν επίσης από την κυβέρνηση ορισμένες ελαφρύνσεις από περιβαλλοντικές, κοινωνικές και φορολογικές επιβαρύνσεις.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του γεωργικού επιμελητηρίου της περιοχής, Ιλ-ντε-Φρανς, εάν δεν ληφθούν μέτρα, το 1/3 του τομέα των μεγάλων καλλιεργειών θα έχει εξαφανισθεί μέχρι το 2011. Οι διαδηλωτές θα πιέσουν επίσης την κυβέρνηση να υπερασπισθεί στις Βρυξέλλες την Κοινή Αγροτική Πολιτική, από την οποία οι Γάλλοι αγρότες απορροφούν το 20% των επιδοτήσεων.
zougla.gr