ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

σουφλι για καλλικρατη

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 και ώρα 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου, έκτακτη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου στο δημοτικό ξενοδοχείο «ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ», σχετικά με το χωροταξικό σχεδιασμό του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», με την παρουσία όλων των αιρετών του τόπου, εκπροσώπων τοπικών φορέων και πλήθους δημοτών.

Το ιδιαίτερα πολιτισμένο κλίμα της συνεδρίασης μαρτυρεί την ομοψυχία και τη σύμπνοια όλων των δημοτών του Δήμου Σουφλίου σχετικά με το χωροταξικό σχεδιασμό του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Το ίδιο μαρτυρεί και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

(βάσει της υπ’ αριθμό 77/21.04.2010 ομόφωνης απόφασης

του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου)

ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

«Κατά την έκτακτη συνεδρίασή του της 21.04.2010 το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου ομόφωνα επαναλαμβάνει την άποψη – απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου της 14.01.2010 περί των ορίων του δημιουργούμενου με το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» Δήμου Σουφλίου, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που εν τω μεταξύ προέκυψαν και πρέπει να περιλαμβάνει τους σημερινούς Δήμους Σουφλίου, Τυχερού και Ορφέα με έδρα το ΣΟΥΦΛΙ.

Με την πρότασή μας αυτή ικανοποιούνται πλήρως οι προϋποθέσεις της νέας αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Έχουμε ακόμη τη γνώμη ότι αποκαθίσταται πλήρως η αδικία που έγινε με την προηγούμενη διοικητική αναδιάρθρωση «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» εις βάρος του Δήμου μας και αποκαθίσταται η ιστορία και η κοινωνική και γεωγραφική συνοχή του τόπου.

Έντονες απορίες μας δημιουργεί η τακτική ορισμένων παραγόντων γειτονικών Δήμων που για διάφορα ιδιοτελή συμφέροντα ορισμένων προσώπων, καταφέρονται έντονα εναντίον του Δήμου Σουφλίου και των διανοιγομένων προοπτικών ανάπτυξής του, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι από τους παλαιότερους, αν όχι ο παλαιότερος Δήμος του Νομού. Την τακτική και συμπεριφορά αυτή καταγγέλλουμε δημόσια.

Τέλος, στον αγώνα επιβίωσης που δίνει ο Δήμος Σουφλίου και η περιοχή μας, ζητούμε από όλες τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας να σταθούν αλληλέγγυες».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Έντονες απορίες μας δημιουργεί η τακτική ορισμένων παραγόντων γειτονικών Δήμων που για διάφορα ιδιοτελή συμφέροντα ορισμένων προσώπων, καταφέρονται έντονα εναντίον του Δήμου Σουφλίου και των διανοιγομένων προοπτικών ανάπτυξής του, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι από τους παλαιότερους, αν όχι ο παλαιότερος Δήμος του Νομού. Την τακτική και συμπεριφορά αυτή καταγγέλλουμε δημόσια."

Δικαιούται να «ομιλή» και το Σουφλί όπου το επίσημο κράτος με τις παρεμβάσεις του από συστάσεως του Ελληνικού κράτους ευεγερτή πολιτικά διοικητικά οικονομικά το Σουφλί δημιουργώντας πλήθος κρατικών υπηρεσιών οπου το αποτέλεσμα φαίνεται με την ερήμωση του μετά από την άκρως τοπικιστική πολιτική των τοπικών αρχόντων και κατοίκων του Σουφλίου, μια σύγκριση της Αλεξανδρούπολης με το Σουφλί δείχνει την αντίστροφη πορεία. Αξίζει να ξανά δώσει το κράτος και άλλες υπηρεσίες του στον φαύλο κύκλο της μιζέριας – αναξιοποίησης και υπανάπτυξης ή να βοηθήσει περιοχές δυναμικές με προοπτικές ανάπτυξης? Αυτό ίσος να είναι το δίλλημα για την περιοχή του κεντρικού Έβρου σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης».