ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

μικρογνωμικα

Νεκροταφείο παροπλισμένων καραβιών

Πριν από μερικές δεκαετίες, η Ελλάδα ήταν φτωχότερη και η Αλεξανδρούπολη πολύ μικρότερη σε έκταση και πληθυσμό. Ωστόσο, το λιμάνι της πόλης μας έσφυζε από ζωντάνια και εμπορευματική κίνηση. Στους παράδοξους καιρούς μας, το μεγάλο πλέον λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατάντησε νεκροταφείο παροπλισμένων καραβιών. Γιατί αυτή η χώρα και αυτός ο τόπος δεν θέλουν να πάνε μπροστά και να προκόψουν; Π.Κ.

Το στοιχειωμένο από φαντάσματα καπνομάγαζο

Η σημερινή δημοτική αρχή μέχρι τη λήξη της θητείας της θα αφήσει πολλές εκκρεμότητες στην Αλεξανδρούπολη. Μια από τις σοβαρές εκκρεμότητες θα είναι σίγουρα και το στοιχειωμένο από φαντάσματα καπνομάγαζο, που κάποιοι οραματίστηκαν να γίνει βιβλιοθήκη, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η πόλη μας. Και δεν αναφερόμαστε στις οξύτατες ανάγκες της της πόλης μας για σχολικά διδακτήρια. Πριν από δυο περίπου χρόνια είχα προεξοφλήσει ότι η απερχόμενη πλέον δημοτική αρχή δεν πρόκειται να κάνει όχι μόνο αναπαλαίωση αλλά ούτε μια απλή παρέμβαση για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των πολιτών στο εγκαταλελειμμένο ιστορικό καπνομάγαζο. Π.Κ.