ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

αμπελωνες

«Υπογραφή απόφασης κατανομής δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών από το Εθνικό Αποθεματικό του έτους 2010»

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Υπουργού κ. Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, υπογράφηκε η υπ’ αρ. 263215/31.3.2010 Υπουργική Απόφαση για την κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών από το Εθνικό Αποθεματικό του έτους 2010.
Με τη νέα απόφαση κατανέμονται επιπλέον περίπου 800 στρέμματα από το αποθεματικό, τα οποία δεν υλοποιήθηκαν από την πρώτη κατανομή και επέστρεψαν στο Εθνικό Αποθεματικό. Τα επιπλέον αυτά στρέμματα πρόκειται να καλύψουν αιτήματα ενδιαφερομένων του κριτηρίου Οινοποιοί/Αμπελουργοί της ΚΥΑ με αρ. 286839/2.4.2009.
Επισημαίνεται ότι με την πρώτη απόφαση το Υπουργείο εφήρμοσε την ισχύουσα Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία, κατανέμοντας δικαιώματα φύτευσης αμπελώνων κατά απόλυτη προτεραιότητα:
Α) στα μικρά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους
Β) στους Νέους Αγρότες και
Γ) στους κατά κύριο επάγγελμα Αγρότες-Αμπελουργούς
Τα διαθέσιμα στρέμματα προς κατανομή είναι της τάξεως των 5.200 στρεμμάτων και τα αιτήματα των ενδιαφερομένων είναι 13.550 στρέμματα. Έτσι ικανοποιήθηκαν οι παραπάνω τρεις κατηγορίες κριτηρίων.
Μετά την επιστροφή των 800 περίπου στρεμμάτων, ακολουθεί η ανακατανομή τους με σκοπό την κάλυψη των αιτημάτων του επόμενου κριτηρίου Οινοποιοί/Αμπελουργοί, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.