ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

special olympics

ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ
Το 2011, η Ελλάδα θα έχει την τιμή και την ευκαιρία να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Διεθνή Κοινότητα, καθώς θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.
Ο αντίκτυπος των αγώνων θα είναι τεράστιος καθώς 7.500 αθλητές από όλο τον κόσμο, 2.500 προπονητές, 3.000 κριτές και διαιτητές, 25.000 εθελοντές, 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών και χιλιάδες θεατές και δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά της Υφηλίου αναμένεται να έλθουν στην χώρα μας, την Ελλάδα, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το θρίαμβο της θέλησης και τη δύναμη της προσπάθειας.
Καλώ προσωπικά, όλους τους πολίτες της Θράκης και της Ευρύτερης Περιφέρειας, τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς, την Παρασκευή στις 12:30 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Alexander, με κεντρική ομιλήτρια την Πρόεδρο των Special Olympics κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το κίνημα των Special Olympics. Δεν πρέπει να λείπει κανείς.
Ας δουλέψουμε όλοι μαζί από σήμερα για να γεμίσουν τα όνειρα των αθλητών με αναπηρία με χρώμα, να δείξουμε ότι η Θράκη μας ξέρει να στηρίζει με κάθε τρόπο τους ανθρώπους, που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους μας, προσδοκώντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αντάξιου της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Όρκος αθλητού Special Olympics

Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω βοηθείστε με να προσπαθήσω με θάρρος!

Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία τους βασίζεται στην πίστη ότι τα άτομα με διανοητική αναπηρία, μπορούν με την κατάλληλη εκπαίδευση και ενθάρρυνση, να αποκτήσουν μια σειρά δεξιοτήτων, να απολαμβάνουν τις δραστηριότητες που οργανώνονται γι’ αυτά και να ωφελούνται από τη συμμετοχή τους σε ατομικά ή ομαδικά αγωνίσματα, τα οποία είναι προσαρμοσμένα ανάλογα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες τους.

Αποστολή
Στοχεύουν στην προσφορά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατοτήτων προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες, σε απιδιά και νέους με διανοητική αναπηρία, σε ένα φάσμα Ολυμπιακών αθλημάτων. Ταυτόχρονα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, μοιραζόμενοι τη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, με τους φίλους τους, τους γονείς τους, τους εθελοντές και υποστηρικτές, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.

Βασικά χαρακτηριστικά του κινήματος
των Special Olympics
Το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα στον κόσμο καθώς και το μεγαλύτερο παγκόσμιο κίνημα στο χώρο της διανοητικής αναπηρίας.
Ιδρύθηκε το 1968 από την Κέννεντι, αδελφή του Προέδρου.
Προσφέρουν τη δυνατότητα σε άτομα με διανοητική αναπηρία, δια μέσου της προπόνησης και συμμετοχής σε Αγώνες, να αναπτυχθούν σωματικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν σε καθημερινές δραστηριότητες του κοινωνικού περίγυρου.
Προσφέρουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα από 30 Ολυμπιακού τύπου εαρινά και χειμερινά αθλήματα.
Συμμετέχουν 2.25 εκατομμύρια αθλητές από 185 χώρες.