ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ερχονται οι δημοτικες εκλογες

Κοινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής και οι σύμβουλοι των παρατάξεων των κ.κ. Χρήστου Κούρτη και Ευάγγελου Λαμπάκη, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των αυτοδιοικητικών στελεχών που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Σκοπός της συνάντησης, ήταν «να μπούνε οι βάσεις του διαλόγου» προκειμένου, όπως λένε οι συμμετέχοντες «να μην υπάρξει διάσπαση δυνάμεων» και να συμφωνήσουν ή να εκλέξουν μία προσωπικότητα που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου, για «να κερδηθεί ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης».
Ως πρώτο «αγκάθι» της συνάντησης, επισημαίνεται το γεγονός πως υπήρξαν διαφορετικές τοποθετήσεις σε σχέση με τον τρόπο εκλογής του επικεφαλής. Οι απόψεις που διατυπώθηκαν ήταν δύο: Η μία θέση υποστήριξε, πως «ο επικεφαλής θα πρέπει να αναδειχτεί από τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στη διαδικασία», ενώ η άλλη πρόταση, μιλά «για ανοιχτή διαδικασία μέσα από την οποία η βάση της Ν.Δ θα αποφασίσει, για το ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της στις επερχόμενες εκλογές». Στελέχη της Ν.Δ θεωρούν πως «κάθε βήμα στην κατεύθυνση της συνεργασίας καταγράφεται στα θετικά» και υπογραμμίζουν πως «οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι ανοιχτές, με ενημερωμένη την κοινή γνώμη και χωρίς παρασκήνιο»

Η θέση του κ. Χ. Κούρτη
«Λαϊκή ετυμηγορία και όχι κλειστές πόρτες, ενώ προϋπόθεση όλων είναι να συμφωνήσουμε πως όποιος και να είναι ο επικεφαλής, θα πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στη συζήτηση» φαίνεται να ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Αλεξανδρούπολη-Πρωτεύουσα Πόλη» κ. Χρήστος Κούρτης. Η «Γνώμη» επικοινώνησε μαζί του, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για την συνάντηση. Στην ερώτηση, για το εάν ο ίδιος θα επιμείνει στην ανάδειξη του επικεφαλής μέσα από ανοιχτές διαδικασίες είπε με νόημα πως «δεν μου αρέσουν οι κλειστές πόρτες».

Η τοποθέτηση του κ. Ε. Λαμπάκη
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, είπε για τη συνάντηση: «Έγινε μια προσπάθεια συνένωσης των δύο παρατάξεων με πρωτοβουλία δική μου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Θεωρώ, πως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως υπάρχουν αρκετές υποψηφιότητες από το χώρο μας, με αξιόλογες προτάσεις. Θα ορίσουμε κάποια στιγμή τα αντικειμενικά κριτήρια, για τα οποία δεν είπε κανείς όχι, και όποιος συγκεντρώσει τα περισσότερα τότε θα ηγηθεί αυτής της παράταξης».
Στην ερώτηση, για το εάν θα πρέπει να υπάρξει ανοιχτή διαδικασία μέσα από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή για την ηγεσία της νέας παράταξης είπε: «στην ανοιχτή διαδικασία πάνω στη βάση δεν μπορεί κανένας να πει όχι. Νομίζω, πως μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει και η πρόταση, η ανάδειξη της ηγεσίας να γίνει από τους συμβούλους των δύο παρατάξεων, μέσα από αντικειμενικά κριτήρια όπως σας είπα, τα οποία θα ορίσουμε εμείς στην επόμενη συνάντησή μας».

Ενδιαφέρον και από τον κ. Αντ. Βαμβακερό
Στην ίδια συνάντηση, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Βαμβακερός, τόνισε πως και ο ίδιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο της Αλεξανδρούπολης, και μιλώντας στη «Γνώμη» είπε: «προτείνω να ζητήσουμε από το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ, που θα εκλεγεί το Μάιο, για το θέμα να αποφασίσει η βάση της Ν.Δ. .Να υπάρξει δηλαδή δέσμευση από την πλευρά του, πως ανεξάρτητα από την οδηγία που θα δοθεί κεντρικά, θα πρέπει να γίνει μια προκριματική διαδικασία στη βάση της παράταξής μας. Θέλω όμως να τονίσω, πως εάν δεν υπάρξει μία και μόνο υποψηφιότητα τότε, εγώ δεν δεσμεύομαι για τίποτα. Θα πρέπει όλοι να αποδεχτούμε τις διαδικασίες και να σεβαστούμε το αποτέλεσμα» καταλήγει.

Πέτροβιτς: «Δηλώνω παρών στις επερχόμενες εξελίξεις»
Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το δήμο της Αλεξανδρούπολης, δήλωσε: «Κάθε προσπάθεια έναρξης ενός διαλόγου που αποβλέπει στο καλό της Αλεξανδρούπολης, είναι θεμιτή. Πόσο μάλλον, όταν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποβλέπουν στη σύγκλιση απόψεων και θέσεων, δημοτικών παρατάξεων και ομάδων ενεργών πολιτών. Εφόσον κληθούμε, βεβαίως και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Από την πλευρά μας δηλώνουμε παρών στις επερχόμενες εξελίξεις, χαράσσοντας μια υπεύθυνη πορεία, απέναντι σε ότι υποβαθμίζει και αλλοιώνει την φυσιογνωμία της Αλεξανδρούπολης».

Συντάκτης: Ιωάννα Παρασχάκη

Διαβάστε:http://tomadakis.blogspot.com/2010/01/blog-post_6548.html