ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ρεσιταλ πιανου

«ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (Δ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.) σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010, και ώρα 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολύκεντρου.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του το Ωδείο διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου από τη διακεκριμένη καλλιτέχνιδα Αγγελική Παπανικολάου. H Αγγέλικα Παπανικολάου γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από το «Ηπειρωτικό Ωδείο» Ιωαννίνων με πτυχίο πιάνου άριστα παμψηφεί και από το «Ορφείο» Ωδείο Αθηνών με δίπλωμα άριστα παμψηφεί χρυσό μετάλλιο και Α΄ Βραβείο. Πραγματοποίησε ανώτατες σπουδές πιάνου, θεωρητικών, συστημάτων βασικής μουσικής εκπαίδευσης και προπαιδείας, βιόλας, μουσικής δωματίου, συνοδείας Lied, καθώς και διεύθυνσης συνόλων, στο ανώτατο κρατικό πανεπιστήμιο μουσικής και θεάτρου του Ανόβερου, και συνέχισε τις σπουδές της στην Μουσική Ακαδημία της Καρλσρούης. Παρακολούθησε μαθήματα και έλαβε μέρος σε διεθνή σεμινάρια και Master Classes για πιάνο solo, μουσική δωματίου και ειδικά σεμινάρια τεχνικής και παιδαγωγικών ο στην Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Ελλάδα,
Έχει βραβευτεί με το Chopin Medailie στο φεστιβάλ Chopin του Dusseldorf.
Στο 3ο Διεθνές Seminar πιάνου στην πόλη Wrozlaw της Πολωνίας συμμετείχε στην εκτέλεση έργων που μετέδωσε η πολωνική ραδιοφωνία. Πλήθος συναυλιών, πλαισιώνουν το ενεργητικό της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μερικές από τις οποίες έχουν μεταδοθεί και από την ελληνική ραδιοφωνία. Από το 1999 ερμηνεύει κυρίως σύγχρονη μουσική σε έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών, πολλά από τα οποία σε πρώτη εκτέλεση, σε συναυλίες και φεστιβάλ. Το 2001 έλαβε μέρος στην ηχογράφηση του συλλεκτικού CD «Σολίστες του αύριο» με έργα του αργεντινού συνθέτη, Alberto Ginastera. Eίναι μέλος της γερμανικής Ε.Ρ.Τ.Α, (Εuropean Piano and Teachers Association) από το 1997, και του συλλόγου συνδέσμου μουσικών του Baden Wurttemberg (T.K.V), με ενεργό συμμετοχή και εμφανίσεις . Εκτός από την διδασκαλική της δραστηριότητα στο πιάνο, δημιουργεί και εφαρμόζει ιδιαίτερες και πρωτότυπες μεθόδους για τη διδασκαλία στη μουσική προπαιδεία. Αρθρογραφεί επίσης σε ελληνικά και ξένα μουσικά περιοδικά και εφημερίδες Υποψήφια διδάκτορας στον τομέα παγκόσμιας ιστορίας της μουσικής με τον καθηγητή Ulrich Michels.
Πριν από την εκδήλωση θα προηγηθεί σεμινάριο για όλους τους μαθητές της μουσικής στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο και ώρα 18:00 με 20:00.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.