ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

κλειστα σχολεια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Ορεστιάδος 136, 683 00 Διδυμότειχο
5dimotiko@gmail.com
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010
Κύριοι,
μετά από έντονες διαμαρτυρίες που δεχτήκαμε από γονείς μαθητών του Σχολείου μας, αλλά και από κατοίκους της περιοχής μας, σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση που αισθανόμαστε όλοι μας για την αντιμετώπιση από τους τοπικούς μας άρχοντες, ενός σοβαρότατου θέματος που αφορά στην υγεία και στην ασφάλεια των παιδιών μας.
Μετά από απόφαση της Νομαρχίας Έβρου, πιθανόν κατόπιν ανάλογης εισηγήσεως των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (;), τα Σχολεία λειτούργησαν κανονικά (με μία ώρα καθυστέρηση!) σε όλο το Νομό Έβρου, πλην της Σαμοθράκης. Το γεγονός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγελαφικό, εάν δεν επηρέαζε την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας. Έτσι μόνο τραγική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση, κατά την οποία οδηγήσαμε τα παιδιά μας στα Σχολεία με τις χιονισμένες και παγωμένες αυλές, ενώ επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες (από -14 στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα έως και -21 βαθμούς στο Τρίγωνο!). Την κατάσταση αυτή επιδείνωναν οι συνθήκες των πεζοδρομίων τα οποία δεν υπήρχαν, κάτω από το χιόνι και τον πάγο.
Η παραπάνω απόφαση, της λειτουργίας των Σχολείων έδειξε περίτρανα το πόσο απέχουν τα κέντρα εξουσίας από τους πολίτες και το πόσο η κεντρική εξουσία (έστω και σε επίπεδο Νομού) απέχει από τις απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειάς της. Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ότι ΈΒΡΟΣ είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη, και επομένως εφόσον εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν θα υπάρχει και στον Βόρειο ΈΒΡΟ.
Στην όλη αυτή αδιαφορία, δεν σκοπεύουμε να μείνουμε αμέτοχοι και προκαλούμε τους τοπικούς μας άρχοντες να εξασφαλίσουν πρώτα τις κατάλληλες συνθήκες και κατόπιν να επιτρέπουν το άνοιγμα των Σχολείων, υπό δυσμενείς συνθήκες.

Σε κάθε ενέργεια που αφορά στην ασφάλεια των παιδιών μας θα μας βρουν συνοδοιπόρους.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Η Πρόεδρος
Μαρία Καραφεΐζη