ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ορισμενες συμβουλες για την οδηγηση στο χιονι

Το καλύτερο είναι να μη βγαίνετε με το αυτοκινητό σας σε συνθήκες παγετού αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη, ειδικά αν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο με τετρακίνηση ή αλυσίδες χιονιού.
1.Το κυριότερο που ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις είναι οτι δεν τρέχουμε, πάμε αργά για να φτάσουμε σίγουρα. 2.δεν κάνουμε άσκοπες προσπεράσεις.
3.δεν κάνουμε απότομες επιταχύνσεις ή επιβραδύνσεις. Πατώντας απότομα φρένο ή γκάζι έιναι σχεδόν βέβαιο οτι θα χάσετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.
4.δεν αλλάζουμε απότομα πορεία,αργά αλλά σταθερά με ομαλές κινήσεις.
5.κρατάμε αποστάσεις απο το προπορευόμενο όχημα το λιγότερο το διπλάσιο απ οτι κρατάμε υπο κανονικές συνθήκες.
6.αν πρέπει να επιβραδύνετε καλό είναι να αποφύγετε το φρένο, προσπαθήστε να αφήσετε το γκάζι λίγο νωρίτερα ώστε το αυτοκίνητο να σταματήσει σιγά σιγά στο σημείο που θέλετε, διαφορετικά κατεβάστε ταχύτητα κ αφήστε αργά αργά τον συμπλέκτη για να επιβραδύνει το όχημα.
7.αν το αυτοκίνητο αρχίσει να ολισθαίνει κ χάσετε τον έλεγχο διατηρείστε την ψυχραιμία σας κ πατήστε τον συμπλέκτη περιμένοντας να σταματήσει η ολίσθηση.
8.αν έχετε αλυσίδες καλό είναι να ξέρετε απο πριν πως να τις περάσετε,για να μην σταματήσετε την κυκλοφορία προσπαθώντας μάταια να τις περάσετε. Επίσης καλό θα ήταν να τις βγάζετε αν ο δρόμος δεν έχει πια χιόνι, καθώς η χρήση τους σε καθαρό δρόμο μπορεί να δημιουργήσει ζημιές στο αυτοκινητό σας.