ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

για το δημο σαμοθρακης

Τα ξίφη τους «διασταύρωσαν» το πρωί της Τρίτης στο Status Radio, ο πρώην δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Γιώργος Χανός και η κα Δάφνη Σταυράκη, η οποία ανακοίνωσε με επιστολή της στο σύλλογο «Σαμοθράκη Εν Δράσει», πως προτίθεται να είναι υποψήφια δήμαρχος για το δήμο της Σαμοθράκης. O κ. Χανός, είναι γνωστό πως έχει επίσης εκδηλώσει εδώ και καιρό ενδιαφέρον προκειμένου να είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ «στην τελική ευθεία», δηλώνει πως βρίσκεται ο σχεδιασμός για τη συγκρότηση της ομάδας του, ο επιχειρηματίας κ. Ι. Γλήνιας.

Η επιστολή Σταυράκη
Την κινητικότητα στη Σαμοθράκη σε σχέση με τα αυτοδιοικητικά, φαίνεται πως ενίσχυσε η επιστολή της κας Σταυράκη, η οποία έλεγε: «Τον τελευταίο καιρό απουσίαζα από όλες σχεδόν τις συναντήσεις μας αλλά και από κάποιες δράσεις μας. Αυτό έγινε στην αρχή για οικογενειακούς λόγους και αργότερα συνειδητά ακριβώς επειδή σέβομαι το Σύλλογο μας, πιστεύω στο ρόλο που αυτός έχει στον τόπο μας και εκτιμώ το μέχρι στιγμής έργο του και τις αρχές του. Αρχές που δεν είμαι σε καμιά περίπτωση διαθεμένη να προδώσω.
Μια από αυτές τις αρχές λέει ότι κανένα από τα μέλη του συλλόγου μας δεν μπορεί να είναι πολιτικό πρόσωπο ή να ασχολείται και ενεργά με την πολιτική, ή τέλος πάντων να χρησιμοποιήσει τον σύλλογο για προσωπικά του πολιτικά σχέδια. Έτσι και επειδή σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφια Δήμαρχος στο νησί μας στις επόμενες εκλογές, αποφάσισα να απομακρυνθώ από τον μόνο σύλλογο που πιστεύω ότι επιτελεί έργο στο τόπο για να είμαι συνεπής μαζί σας και να μην δημιουργήσω κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία του.
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι αποτέλεσμα σκέψης, συζητήσεων, διεργασιών, προβληματισμών - και κάποιων πιέσεων τολμώ να πω - μιας αξιόλογης ομάδας ανθρώπων που βλέπει τις δυνατότητες τούτου του τόπου με ανοιχτό μυαλό και επαναστατεί που ενώ υπάρχουν πολλές δυνατότητες για κάθε μορφής ανάπτυξη, χάνονται στη ακινησία, την ανυπαρξία, τη γραφειοκρατική και συντεχνιακή λογική των μέχρις στιγμής διοικούντων. Αν τελικά ευοδωθεί και έχει και αίσιο αποτέλεσμα τότε να είστε βέβαιοι/βέβαιες ότι η υποστήριξη μου στο σύλλογο είναι δεδομένη».
Από την πλευρά του ο κ. Χανός τονίζει πως «θα είναι και πάλι υποψήφιος» ενώ κάνει λόγο και «για ομάδες που προσπαθούν να επηρεάσουν ή να επιβάλλουν υποψηφιότητες».

Τι δηλώνει ο κ. Γλήνιας
Ο επιχειρηματίας ο κ. Ι. Γλήνιας, κληθείς να σχολιάσει τα νέα δεδομένα με τις υποψηφιότητες, δεδομένου πως ο ίδιος έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει το δήμο της Σαμοθράκης, είπε στη «Γνώμη»: «χαιρετίζω την υποψηφιότητα της κας Σταυράκη για το δήμο της Σαμοθράκης. Πρόκειται για μία δυναμική και παρεμβατική προσωπικότητα που ενδιαφέρεται για τα κοινά» ενώ ιδιαίτερα δεικτικός ήταν με τον κ. Χανό, για τον οποίο είπε: «πως είναι καλός στις ιδέες και στα οράματα, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να υλοποιήσει αυτά που ήθελε τα χρόνια που ήταν δήμαρχος στο νησί», και πρόσθεσε: «για το λόγο αυτό, είναι πιθανόν να θέλει και άλλο χρόνο για να κάνει αυτά που δεν πρόλαβε. Είναι θεμιτό στη δημοκρατία».
Τέλος, για τη δική του υποψηφιότητα είπε πως η ομάδα του μεγαλώνει συνεχώς, οι συμμετοχές και η υποστήριξη του κόσμου αυξάνει «και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις συγκεκριμένες για το πρόγραμμα τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες μας», κατέληξε.

Συντάκτης: Ιωάννα Παρασχάκη