ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

εξαρση της παρανομης μεταναστευσης

Του Παναγιώτη Κουσίδη
e-mail: kousidp@yahoo.gr

Η παγκόσμια μετακίνηση πληθυσμών θα ενταθεί επικίνδυνα. Οι πληθυσμοί που έχουν μετακινηθεί μέχρι σήμερα προς την Ευρώπη είναι απλώς ο ¨αφρός" ενός επερχόμενου γιγαντιαίου μεταναστευτικού κύματος. Μέσα στην παραπάνω φράση ενός έγκριτου αρθρογράφου συμπυκνώνεται η πραγματικότητα του προβλήματος και η αγωνία για την εξέλιξή του και την αντιμετώπισή του.
Είναι πασίγνωστο ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης διογκώνεται και τείνει να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς τα τελευταία χρόνια η χώρα μας αντιμετωπίζει αυξημένη μεταναστευτική πίεση από αλλοδαπούς διαφόρων φυλών, εθνικοτήτων και θρησκευμάτων. ΄Ολοι αυτοί οι πληθυσμοί έχουν ως σκοπό-στόχο είτε την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα είτε κυρίως τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Γεγονός είναι ότι η ραγδαία αύξηση της μεταναστευτικής ροής έχει προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Διότι αφενός διαφεύγει πολύτιμο μεταναστευτικό συνάλλαγμα στις χώρες καταγωγής των παράνομων μεταναστών και αφετέρου διότι φτωχαίνουν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία από την ανασφάλιστη μαύρη εργασία. Οι ΄Ελληνες πολίτες βιώνουν επίσης την ανασφάλεια και τον φόβο από την αλλαγή των συσχετισμών μεταξύ γηγενών και ξένων, ιδιαίτερα από τη μαζική είσοδο μουσουλμάνων μεταναστών σε βάθος χρόνου. Οι ΄Ελληνες δεν είναι ρατσιστές και ξενόφοβοι, αλλά διαπιστώνουν ότι αλλοιώνεται αφενός η πολιτισμική τους ομοιογένεια και αφετέρου αποδομείται η ελληνική ταυτότητα και συνοχή.
Διερωτώνται, λοιπόν, οι έλληνες πολίτες γιατί το επίσημο κράτος δεν εμποδίζει την είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα μας, γιατί δεν στεγανοποιεί τα σύνορα ή γιατί δεν φυλάσσει επαρκώς τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας? Γιατί δεν τους επαναπροωθεί και δεν τους απομακρύνει? Η απάντηση στα περισσότερα από τα ερωτήματα αυτά θα μπορούσε να δοθεί μόνο με ανάλυση της παγκόσμιας νομοθεσίας, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας, καθώς και με βάση τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές. Αλλά και πάλι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα, μήπως η χώρα μας επιδιώκει σε κάποιο βαθμό την ελεγχόμενη υποδοχή μεταναστευτικού πληθυσμού για να αντισταθμίσει την ελληνική υπογεννητικότητα? Μήπως δεν εφαρμόζει σκοπίμως ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης?
Ανακύπτει η ανάγκη συνεργασίας όχι μόνο σε επίπεδο γειτονικών κρατών αλλά συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, που ταυτόχρονα είναι και ευρωπαϊκά. Οφείλουμε ως κράτος να αναδείξουμε ότι η παράνομη μετανάστευση είναι ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό πρόβλημα και προς τούτο απαιτεί μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή λύση. Το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με τη δημιουργία νέων Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών σε ανθρώπινες συνθήκες προσωρινής διαβίωσης, αλλά η εντατικοποίηση των επιχειρήσεων και περιπολιών για τη φύλαξη των συνόρων και την αποτροπή εισόδου των λαθρομεταναστών. Η δε Τουρκία να εφαρμόσει επιτέλους το πρωτόκολλο επανεισδοχής που έχει συνυπογράψει με την Ελλάδα. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας, να ξεβράζονται πτώματα μεταναστών στον ΄Εβρο ποταμό και στις παραλιακές ακτές μας.
Πέραν τούτων απαιτείται η αυστηροποίηση των κυρώσεων για τους δουλεμπόρους και τους διακινητές. Το δουλεμπόριο πρέπει επιτέλους να σταματήσει και να θεσπισθούν νόμιμες διαδικασίες ελεγχόμενης εισόδου νόμιμων οικονομικών μεταναστών, ανάλογα με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και αγοράς και ανάλογα με τις δυνατότητες κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης. Δηλαδή να εφαρμοστούν οι διεθνείς πολιτισμένες μέθοδοι, με προσκλήσεις, με συμβάσεις και με εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας. Διαφορετικά, η πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας θα αλλοιώνεται ραγδαία και επικίνδυνα. Διαφορετικά, η "μαύρη εργασία" θα στερεί ασφαλιστικά έσοδα και πόρους από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία απειλούνται με κατάρρευση. Οφείλει επίσης η ευρωπαϊκή Ελλάδα να αναθεωρήσει και να εξανθρωπίσει την πολιτική της έναντι των προσφύγων που ζητούν άσυλο για διάφορους πολιτικούς, κοινωνικούς και άλλους λόγους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ. ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ.
ΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΣΤΕΓΗ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ.

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΣΤΕΓΗ , ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΕΣ .Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ , ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ , ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ????