ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

εκπαιδευση

Προς : Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΈΒΡΟΥ , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΣ», ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς
Οι επίσημες στατιστικές αναφέρουν ότι πανελλαδικά αντιστοιχούν 12 μαθητές ανά καθηγητή δίνοντας την στρεβλή εντύπωση ότι διδάσκουμε σε ολιγάριθμες τάξεις. Στην πραγματικότητα σε πολλά σχολεία, ιδίως στα αστικά κέντρα στοιβάζονται 25 με 30 μαθητές και κάποιες φορές περισσότεροι, σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε θέματα υγείας όπως απέδειξε η πρόσφατη ειδική γρίπη.
Αν συνυπολογίσουμε και τις τραγικές ελλείψεις στη σχολική υποδομή (γυμναστήρια, αποδυτήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια, χώροι εστίασης στα ολοήμερα σχολεία, γραφεία διδασκόντων, χώροι διαλείμματος εσωτερικοί και εξωτερικοί, γήπεδα, χώροι ψυχαγωγίας και δημιουργικού παιχνιδιού, βοηθητικοί χώροι κλπ) βλέπουμε ότι το πρόβλημα σχολικής στέγης είναι ένα από τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζει η ελληνική εκπαίδευση, απόρροια της χρόνιας υποχρηματοδότησης της παιδείας από όλες τις κυβερνήσεις.
Οι καθηγητές της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στηρίζοντας το συλλαλητήριό σας διεκδικούμε μαζί σας:
· Πραγματική Δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ.
· Νομοθετική ρύθμιση τώρα για ανώτατο όριο μαθητών στο τμήμα τους 25, 20 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
· Διαφάνεια και ιεράρχηση των αναγκών-προτεραιοτήτων στην κατασκευή σχολείων και στην κατανομή των κονδυλίων που προορίζονται για τη σχολική στέγη.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ,ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΛΙΓΑ,ΕΧΩ ΚΟΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ) ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΓΙΑ ΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΛΑΜΕ.(ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ=ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΗ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ.