ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

το τριγωνο ειναι ελληνικο;

Την ώρα που οι κάτοικοι της Ορεστιάδας έχουν τη δυνατότητα να χαρούν δωρεάν ίντερνετ στο κέντρο της πόλης, οι κάτοικοι της άλλης Ελλάδας, 50 χιλιόμετρα βόρεια δεν έχουν καν τη δυνατότητα για σύνδεση με το διαδίκτυο. Όσο κι αν είναι εξωπραγματικό σε τέσσερα χωριά του Τριγώνου οι κάτοικοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη νέα τεχνολογία. Η λύση για τους νέους που θέλουν διέξοδο και για τους επαγγελματίες που θέλουν σύνδεση με την κεντρική αγορά είναι η Βουλγαρία. Τα τελευταία χρόνια βούλγαροι τεχνικοί έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες συνδέσεις εντός ελληνικού εδάφους.

Η σύνδεση με το διαδίκτυο μέσω Βουλγαρίας είναι λύση ανάγκης για τους κατοίκους της περιοχής. 250 € πληρώνουν για την εγκατάσταση και από 10 μέχρι και 30 € το μήνα, ανάλογα με τις ταχύτητες που επιθυμούν.

Το βουλγάρικο δίκτυο δεν είναι πιο φθηνό από το Ελληνικό. Είναι όμως το μοναδικό που υπάρχει διαθέσιμο.

Ελληνικός δορυφόρος προσφέρει ίντερτεντ σε οποιαδήποτε γωνιά της χώρας. Είναι όμως πολύ ακριβό και οι ταχύτητες αργές. Ο Δήμος Τριγώνου προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα για να δώσει στους κατοίκους κάτι που δικαιούνται.

Υπογραφές συγκεντρώθηκαν, πιέσεις ασκήθηκαν, όμως η πρόσβαση από το δίκτυο του ΟΤΕ δεν υπάρχει σε τέσσερα χωριά της περιοχής. Οι νέοι δεν βρήκαν άλλη διέξοδο. Δεν βρήκαν άλλη λύση. Από το εύκολο, του να ζήσουν σε πόλεις, προτίμησαν κάτι πιο έξυπνο.

Στην Ελλάδα της άνοιξης του 2009 η άνοιξη για τις νέες τεχνολογίες δεν έχει φτάσει στο βορειότερο άκρο της χώρας. Εκεί ο χειμώνας κρατά παραπάνω. Όχι λίγες μέρες ή εβδομάδες, αλλά χρόνια.

2 σχόλια:

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Καλό το ρεπορτάζ σου, αγαπητέ Γιάννη, αλλά η ερώτηση στο θέμα υπερβολική! Ουδείς δικαιούται, ούτε ως ρητορική ερώτηση, να θέτει αμφισβήτηση της ελληνικότητας καμιάς περιοχής της χώρας μας.

Ανώνυμος είπε...

μ' αυτά που κάνουνε μας διώχνουν από τον τόπο που γεννηθήκαμε.

Έρχονται εκλογές.

Όχι στους δοκιμασμένους