ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

αστεγοι στον εβρο

Στον δρόμο ζουν 7.720 Ελληνες. Πρόκειται για αστέγους, οι οποίοι αναγκάζονται να διανυκτερεύουν σε παγκάκια, νυχτερινά καταφύγια ή ξενώνες. Πολλοί από αυτούς είναι αποφυλακισμένοι ή έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομεία.
Αλλοι διαβιούν σε επισφαλή καταλύματα, εγκαταλειμμένα κτίρια, τροχόσπιτα, σκηνές, αποθήκες και στάνες. Στη θλιβερή καταγραφή δεν συμπεριλαμβάνονται οικονομικοί μετανάστες και αθίγγανοι.
Τα στοιχεία παρείχαν οι νομαρχίες όλης της χώρας, συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν από το υπουργείο Υγείας. Παρουσιάστηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση που έγινε στον ξενώνα του Ρέντη, παρουσία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του αρμόδιου υφυπουργού Μάριου Σαλμά.
Οι περισσότεροι άστεγοι ζουν στην Αττική (5.324 άνθρωποι). Ακολουθούν η Θεσσαλονίκη (552), η Αχαϊα (415), o Εβρος (275) και η Λάρισα (111). Δεν έχουν καταγραφεί καθόλου άστεγοι στους Νομούς Γρεβενών, Δράμας, Κιλκίς, Κοζάνης και Φωκίδας.
Εφ. "Έθνος"